Noul FC Brașov va avea la temelie ACS Scotch Club, o asociația la care membru este și primarul Allen Coliban, și Corona, clubul detestat de suporterii stegari. Propunerea a fost votată de Consiliul Local Brașov

Adi MARICA 28 May. 2021, 14:19 Liga 3
Noul FC Brașov va avea la temelie ACS Scotch Club, o asociația la care membru este și primarul Allen Coliban, și Corona, clubul detestat de suporterii stegari. Propunerea a fost votată de Consiliul Local Brașov

Pe ordinea de zi de ieri, 27 mai 2021, a ședinței Consiliului Local Municipal Brașov a fost introdus, în ultimul moment, un proiect de aderare a Municipiului Brașov, alături de Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov la Asociația Clubul Sportiv Scotch Club pentru noul FC Brașov, scrie Monitorul Expres.

Propunerea a venit din partea consilierilor PNL și USR, iar primarul Allen Coliban (foto) a detaliat această asociere.

”Este o soluție pe care o aplică și cei de la SCM Gloria Buzău, aceea de a prelua un club existent, de a schimba în totalitate forma asociației, denumirea și statutul pentru a ne încadra în termenele acordate de FRF. Actualii acționari renunță la toate drepturile și ies din asociație. Cei doi noi acționari vor fi Serviciul Termoficare și Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă Brașov. Vom schimba denumirea în FC Brașov Steagul Renaște, acceptată de Ministerul Justiției, iar pe parcursul sezonului 2021-2022 vom putea schimba denumirea în FC Brașov. Am avut discuții și la nivelul CJ Brașov pentru o asociere”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

  • Mai degrabă, modul de înființare a acestei asociații seamănă cu cea pe care activează acum Campionii FC Argeș, din Liga 1, nu viitorul FC Buzău, cum a spus primarul Brașovului. În cazul ”ingineriei” de la Buzău sunt implicați un privat (TV Buzău Trust Campus SRL) și Consiliul Local și cel Județean din Buzău. La Pitești, la Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, membrii fondatori sunt SC Apă Canal 2000 SA și SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăți comerciale din punct de vedere financiar din subordinea Primăriei Pitești. Prin această manevră se fentează regulamentul FRF și se obține dreptul de promovare în Liga 1.

”New FC Brașov” a trecut la vot

Proiectul a fost votat de consilieri cu 21 de voturi „pentru” și doar 4 „împotrivă”, scrie Monitorul Expres.

Reprezentanții CL în Adunarea Generală a Asociației pentru Municipiul Brașov sunt Sebastian Bădulescu (PNL) și Ion Corbu (USR). Un alt reprezentant în asociație va fi desemnat de primarul Brașovului.

Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov urmează să-și desemneze reprezentanții în asociație.

Noul club ar urma să preia locul echipei de seniori de la Corona Brașov în cazul în care aceasta va câștiga barajul de promovare în Liga 2 cu Vedița Colonești. În manșa tur s-a impus cu 2-1 în deplasare, iar returul are loc sâmbătă, de la ora 13:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Promovarea Coronei în Liga 2 ar duce la desființarea secției de seniori, iar FC Brașov Steagu Renaște ar activa în al doilea eșalon fotbalistic al țării.

  • Suporterii FC Brașov susțin SR Municipal Brașov, echipă care a jucat și ea în această vară baraj de promovare în Liga 2, faza semifinală, însă a pierdut contra Vediței Colonești (0-1 în tur, acasă, și 1-1 în retur, în deplasare), astfel că ar trebui să joace și în următorul sezon în Liga 3. Pe Corona Brașov, suporterii stegari o detestă.

Legătura lui Coliban cu ACS Scotch Club

Asociația Clubul Sportiv Scotch Club, pe care se dorește construirea noului FC Brașov, a fost înființată în 2019 și îi are printre membri inclusiv pe primarul Allen Coliban și partenera sa, Clem Camelia-Maria.

ACS Scoth Club a avut ca domenii de activitate curlingul, baschetul și schiul, dar asociația nu a avut activate din cauza pandemiei de coronavirus.

”Asociația Scotch Club a apărut în 2019, este un club curat, pe care Primăria Brașov îl primește fără nicio obligație”, a spus Coliban, citat de Monitorul Expres.

  • Suporterii FC Brașov nu erau de acord cu o fuziune între SR Brașov, clubul pe care îl susțin acum, și Corona Brașov. Primăria vrea acum o asociere între ACS Scotch Club și Corona Brașov.
Adi MARICA 28 May. 2021, 14:19 Liga 3
Pe aceeași temă