Situația incertă de la Astra îl face pe Eugen Neagoe să reacționeze: ”Dacă va intra în faliment sau insolvență, nu ar fi corect. Suntem în 2021 și toți ne ocupăm să nu plătim angajații.” Antrenorul și clubul se judecă

Andrei PASCU 14 Jun. 2021, 13:13 Liga 2
Situația incertă de la Astra îl face pe Eugen Neagoe să reacționeze: ”Dacă va intra în faliment sau insolvență, nu ar fi corect. Suntem în 2021 și toți ne ocupăm să nu plătim angajații.” Antrenorul și clubul se judecă

E clar că situația la Astra nu e una deloc bună după retrogradarea în Liga 2. De altfel, nici înainte de încheierea sezonului trecut nu era una fericită, lucru recunoscut de fostul antrenor al giurgiuvenilor, Eugen Neague. El a declarat că restanțele salariale se întindeau pe mai multe luni.

Eugen Neagoe nu și-ar dori, însă, ca Astra să intre în insolvență sau, mai rău, să falimenteze. În ciuda modului în care a plecat de acolo, crede că ar fi păcat ca echipa să dispară. Oricum, nu doar din latura economică Astra nu stă bine. E vorba și de condițiile pe care clubul nu mai poate să le ofere, motiv pentru care pregătirea de iarnă s-a făcut într-un context nu tocmai profesionist.

Eugen Neagoe speră ca Astra să se salveze: ”Dacă se va ajunge la faliment, îmi va părea rău”

Eugen Neagoe și-a permis și o ironie la adresa conducătorilor care au rămas în club după retrogradare, anume că în România majoritarea echipelor de fotbal, și nu numai, s-a obișnuit să nu plătească angajații.

Și în acest moment ar fi mai multe restanțe pe care fotbaliștii și nu doar ei le au de primit de la club. Eugen Neagoe a avut cuvinte de laudă pentru fostul președinte al Astrei, Dănuț Coman, pe care l-a lăudat că a ținut clubul în viață în ultimii ani.

Dani Coman e un erou, el a ținut Astra în viață în ultimii ani. Nici condițiile de pregătire nu erau la nivelul dorit, în iarnă ne-am antrenat foarte multe zile pe un teren sintetic de la Ploiești. Era un teren de 40×20 de metri, e destul de complicat să te pregătești pe un asemenea teren, tu fiind echipă de Liga 1. Salariile erau plătite cu câteva luni întârziere, probabil că nu mai sunt plătite din ianuarie. Pot să spun de când eram eu neplătit, nu știu care este situația de acum.

Sincer, nu știu ce se va întâmpla la Astra, n-aș putea să spun. Dacă se va ajunge la faliment, îmi va părea rău pentru această echipă. Eu cred că au forța să promoveze anul viitor în Liga 1. Dacă se va lua decizia să intre în faliment sau în insolvență, nu cred că ar fi corect. Suntem în 2021 și noi toți ne ocupăm de asemenea lucruri, ca să nu ne plătim angajații.

Aici nu este vorba doar de mine, sunt foarte mulți oameni care lucrează la baza de pregătire, pe salarii mici, și nu sunt nici ei plătiți. Pentru acei oameni chiar este o mare problemă. Anul acesta au retrogradat echipele cu cele mai mari probleme financiare”, a declarat Eugen Neagoe, pentru DigiSport.

Eugen Neague și Astra sunt în proces 

Eugen Neague nu a stat cu mâninile în sân după ce a fost demis de la Astra. El a fost dat afară pe final de campionat, înaintea ultimelor etape din Liga 1, deși mai avea un an de contract. A făcut sesizare la Federația Română de Fotbal, iar pe 24 iunie are loc un nou termen în proces.

”Pe 24 iunie am alt termen în procesul cu Astra, vom vedea ce decizia va lua Comisia de la FRF. Eu mai aveam contract pe încă un an de zile, indiferent de ligă, și am fost demis, nu s-a întâmplat nimic mai mult”, a mai afirmat antrenorul.

Astra speră să obțină sume importante de bani pe fotbaliștii importanți 

Astra a pierdut cel puțin un jucător important după retrogradarea în Liga 2. La nivel oficial, portarul David Lazar (29 de ani) și-a dat acordul și a semnat cu Universitatea Craiova, astfel că va rămâne în prima divizie.

Referitor la jucătorii de pe urma cărora Astra poate lua o ”gură de oxigen” în privința lichidităților, aceștia sunt Valentin Gheorghe (24 de ani), Albert Stahl (22 de ani) și George Merloi (22 de ani). ProSport a anunțat că jucătorii mai au un an de contract cu clubul și că pot pleca de la Astra pentru sume importante, pentru că e greu de crezut că vor continua în Liga 2.

Foto: Astra Giurgiu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nici-andrei-sin-nu-continua-cu-viitorul-pandurii-fundasul-s-a-prezentat-la-reunirea-unei-echipe-din-liga-1-19188953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-selimbar-se-reuneste-dar-programul-de-pregatire-nu-e-trasat-si-antrenorul-nu-stie-daca-va-avea-tot-lotul-la-dispozitie-florin-maxim-surprinzator-nu-am-habar-de-plecarea-vreunui-j-19188901

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-limpezesc-apele-in-copou-sedinta-decisiva-la-poli-iasi-noul-nume-vehiculat-pentru-a-prelua-functia-de-presedinte-19188897

 

Andrei PASCU 14 Jun. 2021, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă