David Lazar a semnat cu Universitatea Craiova și rămâne în Liga 1. Banii pe care îi încasează Astra în schimbul portarului

Cosmin STAICU 03 Jun. 2021, 14:17 Liga 2
David Lazar a semnat cu Universitatea Craiova și rămâne în Liga 1. Banii pe care îi încasează Astra în schimbul portarului

Astra nu se va baza în noul sezon, de Liga 2, unde a retrogradat după 12 ani, pe portarul David Lazar (29 de ani – foto principal), titularul din campionatul recent încheiat. Acesta rămâne în Liga 1, după ce a semnat cu Universitatea Craiova, și va aduce mai mulți bani în contul clubului care își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu.

David Lazar, primul transfer al Universității Craiova pentru ediția 2021/2022 a Ligii 1

Primul transfer al verii la Universitatea Craiova este cel al portarului de la Astra, David Lazar. Oltenii au plătit celor de la Astra 200.000 de euro pentru goalkeeper-ul de 29 de ani, care a semnat un contract valabil pe 4 ani, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Portarul care are prezenţe şi în naţionala României este cotat la 1,2 milioane de euro.

„Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că a semnat un contract valabil pe 4 ani cu opțiune de prelungire pentru încă un an cu David Lazar. Noul nostru goalkeeper se află în cel mai înalt punct al carierei sale de până acum, a debutat în echipa națională a României toamna trecută, reușind, de asemenea, să impresioneze în campionatul intern. Îi dorim mult succes lui David Lazar în familia alb-albastră”, este comunicatul clubului din Bănie.

Astra rămâne cu Mihai Popa și Mirel Bolboașă după despărțirea de Lazar

Născut la Oradea, David Lazar a mai jucat în cariera sa la Pandurii Târgu Jiu, Voinţa Sibiu, FC Botoşani, Vejle (Danemarca) şi Astra.

La Astra evolua din vara anului 2017, iar în Liga 1 a jucat pentru trupa din Ploiești și Giurgiu în 78 de meciuri. În ultimul sezon a avut 28 de prezențe în prima ligă și patru în Cupa României, ratând însă finala chiar cu U Craiova (2-3 după prelungiri la Ploiești).

Astra rămâne la prima echipă cu portarii Mihai Popa (20 de ani, 13 meciuri în ultimul sezon)(foto jos) și Mirel Bolboașă (31 de ani, fără meci în ultimul sezon și jumătate).

Mirko Pigliacelli, aproape de a reveni în Italia

După achiziționarea lui David Lazar, oficialii Universităţii Craiova sunt dispuşi să negocieze transferul lui Mirko Pigliacelli, care mai are un an de contract cu gruparea din Bănie, dar este tentat de revenirea în Italia, de unde a avut mai multe oferte.

”Eu am contract aici, am înţeles că a semnat deja un portar. Deja a semnat, asta e, n-am ce să fac, nu e decizia mea. Nu mi-am dorit să plec niciodată, dar dacă vine un alt portar… dacă aşa e, dacă nu e aşa, vorbim degeaba. Dacă e luat, poate cineva nu mai are încredere în mine, dar eu am mare încredere în Craiova, nu mi-am dorit niciodată să plec”, a declarat Mirko Pigliacelli, după terminarea sezonului.

Pigliacelli a apărat preţ de trei sezoane poarta Universităţii Craiova, în două dintre ele, inclusiv în cel recent încheiat, fiind integralist.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cosmin STAICU 03 Jun. 2021, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă