Salarii blocate la CFC Argeș, iar condiția de revenire la normal nu e clară! Anunțul directorului de imagine al clubului îi liniștește însă pe jucători: ”Până la urmă, trebuie să le dai banii…”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 14:03 Liga 2
Salarii blocate la CFC Argeș, iar condiția de revenire la normal nu e clară! Anunțul directorului de imagine al clubului îi liniștește însă pe jucători: ”Până la urmă, trebuie să le dai banii...”

Campionii FC Argeș a încasat două eșecuri în ultimele două etape, sub comanda lui Eugen Neagoe, serie pe care nu a mai avut-o în acest sezon de Liga 2 cu Pelici sau Beza antrenor principal.

Echipa a luat-o la vale în clasament, play-off-ul începe deja să fie departe, astfel că șefii clubului sunt disperați să ia măsuri pentru a mobiliza jucătorii pentru ultimele două meciuri rămase de disputat în 2023.

În acest sens, Grigore Turda și compania s-au trezit că nu li se va achita prea curând salariul și nu vor mai vedea bani până când nu duc echipa în play-off! A confirmat Daniel Stanciu, devenit între timp director de imagine (!?) la club, pentru site-ul care apare inscripționat pe autocarul echipei recent colantat!

Jucătorii de la Campionii FC Argeș, cu salariile blocate până intră în play-off!

Pe modelul CSM Reșița, unde conducerea a decis, la finalul lunii octombrie, neachitarea salariilor pentru lunile octombrie și noiembrie și amenințarea că se va renunța la cel puțin zece jucători în pauza de iarnă, condiția condiția să se câștige ultimele patru jocuri rămase de disputat în 2023, Campionii FC Argeș, aflată, surprinzător, într-o situație și mai grea în clasamentul Ligii 2, a decis să aplice aceeași tactică.

Daniel Stanciu, trecut din postura de directorul executiv în cea de director de imagine, a explicat pentru iAMSport că s-a decis ca jucătorilor să li se blocheze salariile până când vor duce echipa în play-off. Site-ul care se regăsește desenat pe autocarul echipei îl contactase fiindcă avea o sursă ”din interiorul clubului” care îi dezvăluise că fotbaliștii lui Neagoe ”ar avea două luni de restanțe salariale”.

Același Stanciu se contrazice în explicații. Spune că decizia de blocare a salariilor ar fi fost luată mai dinainte, iar primul efect a fost pozitiv, victoria cu Gloria Buzău, echipă care îl pe piept ca sponsor chiar pe sponsorul principal al CFC Argeș! Meciul cu Gloria Buzău a avut loc în data de 29 octombrie. Apoi spune că hotărârea a fost luată la sfârșitul lunii septembrie. De atunci și până la meciul de la Buzău au mai avut loc alte două partide, cea cu Steaua (1-3 în Ghencea, ultima cu Beza antreor) și cu CSM Slatina (1-1 la Mioveni).

”Nu e adevărat, e o singură lună. Dar nu sunt probleme financiare, sunt penalizați jucătorii. Le-am spus că până nu intră în play-off o să sisteze plata salariilor, dar nu sunt probleme financiare, noi nu avem probleme financiare. Asta e decizia conducerii, este la tot clubul, nu doar la jucători. (n.r. – și dacă echipa nu intră în play-off?) Până la urmă îți dai seama că trebuie să le dai banii…

La primul meci a avut efect pozitiv, la Buzău, am câștigat, dar după aia au uitat iar. Dar avem doar o lună (n.r. – restantă), octombrie nu e scadent, e scadent la finalul lunii noiembrie. E o blocare a salariului, nu e neapărat penalizare. Nu e regulamentar asta, până la urmă tot trebuie să le dai banii, nu? Nu ai ce să faci. Sunt blocate pentru moment, atât”, a declarat Daniel Stanciu, citat de iAM Sport.

  • 1-1 cu CSM Slatina, 2-0 la Gloria Buzău, 0-1 la Concordia Chiajna și 0-1 cu Unirea Slobozia sunt rezultatele obținute de Campionii FC Argeș sub comanda noului antrenor Eugen Neagoe. Interesant este că la instalarea sa în locul lui Eugen Beza, sponsorul Viorel Tudose, cel care a și insistat pentru numirea sa și l-a prezentat oficial, a transmis că obiectivul echipei nu mai este neapărat promovarea în acest sezon.

Daniel Stanciu se încurcă în explicații. Deblocarea banilor depinde ba de accederea pe o poziție de play-off, ba de două victorii în final de 2023!

Tot Stanciu spune că ”targetul” este obținerea de victorii cu Ceahlăul și CSC Dumbrăvița, adică în ultimele două meciuri din 2023, dar și că indiferent de ce se va întâmpla, clubul tot va trebui să achite salariile jucătorilor!

Chiar dacă CFC Argeș va câștiga aceste două meciuri, tot nu va urca pe loc calificabil în play-off la final de 2023, așa cum spusese inițial Stanciu că ar fi condiția pentru deblocarea salariilor. În acest moment, echipa este la cinci puncte distanță de poziția a 6-a, ultima care duce în grupa de promovare, astfel că doar printr-un miracol se va putea ajunge acolo cu cele două victorii, dacă vor fi obținute.

”Au un target să obțină șase puncte cu Ceahlăul și Dumbrăvița. Dar nu sunt probleme financiare, nu din cauza asta. Suntem cam singurii din Liga 1, Liga 2 cu banii la zi. Și când am retrogradat, eram cu banii la zi.

Jucătorii știu care e decizia, salariile sunt blocate pentru moment, nu sunt probleme financiare. Nu avem niciun litigiu, nicio treabă cu nimeni. Adică a fost decizia la sfârșitul lui septembrie. Iulie-august-septembrie sunt plătite.

Dacă ei fac șase puncte, primesc două salarii la sfârșitul lunii. Se subînțelege că trebuie să le plătești, că nu ai ce să faci. Asta e motivația, îți iei două salarii deodată”, a mai spus Daniel Stanciu pentru sursa amintită mai sus.

Campionii FC Argeș, abia pe locul 15 în Liga 2 și cu șanse miniscule să prindă loc de play-off la final de an 2023

15 este locul ocupat de Campionii FC Argeș în Liga 2 după 13 etape, cu 15 puncte acumulate. Este la cinci puncte distanță de ultima poziție calificabilă în play-off-ul de promovare, ocupată de Concordia Chiajna (20 puncte), echipă în fața căreia trupa piteșteană a pierdut meciul direct, astfel că nu o va avantaja dacă va fi la egalitate cu ea la finalul sezonului regular, în cazul în care ilfovenii se vor menține pe locul 6.

În 2023, CFC Argeș mai are de disputat meciuri cu Ceahlăul Piatra Neamț (joi, 23 noiembrie, ora 19:30, la Piatra Neamț) și CSC Dumbrăvița (acasă, la Mioveni, în jurul datei de 2 decembrie). Ambele adversare sunt deasupra sa în clasament.

Ulterior, în primăvara anului 2024, se vor disputa ultimele patru etape din sezonul regular. Apoi se joacă play-off-ul și play-out-ul.

Foto: Gabriel Neacșu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-fost-invinsa-cu-6-0-de-anglia-u19-19293216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jean-vladoiu-isi-face-griji-pentru-campionii-fc-arges-19292942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-vorbit-din-nou-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-19292930

Marius ANGHEL 16 Nov. 2023, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă