Progresul Spartac continuă să mute la capitolul veniri. Revenire cu experiență în lotul nou-promovatei, din Liga 3: ”A fost implicat în barajele pentru divizia a doua”

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2022, 19:56 Liga 2
Progresul Spartac continuă să mute la capitolul veniri. Revenire cu experiență în lotul nou-promovatei, din Liga 3: ”A fost implicat în barajele pentru divizia a doua”

Progresul Spartac a anunțat o nouă achiziție pentru sezonul următor de Liga 2. Nou-promovata din Liga 3 l-a readus recent pe Nicolae Leafu, fundaș central de 27 de ani, care sezonul trecut a evoluat în divizia a treia, la CS Afumați. Apărătorul a revenit la Progresul Spartac după doi ani.

Progresul Spartac a anunțat aducerea lui Nicolae Leafu

Leafu a plecat de la formația pregătită de Andrei Erimia în vara lui 2020, când a semnat cu Mostiștea Ulmu. Ulterior, în vara anului trecut, a făcut pasul la CS Afumați, iar acum s-a întors la nou-promovata în Liga 2. Leafu, născut la București, înalt de 1.83 m, s-a format la academia clubului Sportul Studențesc.

Noua achiziție a Progresului Spartac a și jucat deja sub comanda lui Andrei Erimia, în partida amicală cu FC Brașov, terminată cu victoria formației lui Dan Alexa, scor 1-0.

Progresul Spartac este in masura sa anunte astazi revenirea in tricoul bleu-albastru a fundasului central Nicolae Leafu, care a mai evoluat pentru clubul nostru in perioada 2018-2020. Este o mutare dorita de mult timp de managerul progresist Andrei Erimia, care avea la dispozitie doar patru fundasi centrali (Parfeon, Radu, Alexandrescu si Sandru) pentru trei posturi de titulari, recurgand de multe ori la reprofilari ”de urgenta” in sezonul trecut.

Leafu a fost unul din marii ghinionisti ai ultimilor trei ani, fiind implicat de fiecare data, fara succes insa, in barajele pentru promovarea in liga secunda, alaturi de Progresul (2020), Mostistea Ulmu (2021) si CS Afumati (2022). La 27 ani, impliniti acum cateva zile, el primeste odata cu Progresul sansa de a debuta, in sfarsit, la nivelul ligii a doua.

Leafu a facut astazi deplasarea la Brasov alaturi de lotul progresist si ar putea evolua inca de maine in amicalul de la Tarlungeni cu FC Brasov”, a precizat Progresul Spartac pe site-ul oficial, anunțul fiind făcut înaintea partidei cu FC Brașov.

Progresul Spartac, cinci achiziții până acum

Progresul Spartac a mai făcut alte patru achiziții până la revenirea lui Leafu, ajungând la un total de cinci sosiri. Astfel, după ce primă fază a anunțat aducerea lui Iulian Badea de la FC Voluntari 2, Progresul Spartac a oficializat venirile lui Luca Florică (fundaș, 19 ani, ex Academica Clinceni), Valentin Mărgărit (portar, 18 ani, ex Rapid) și Ciprian Popescu (atacant, 18 ani, ex Rapid).

Progresul Spartac a înregistrat trei eșecuri și un egal în meciurile amicale jucate în această perioadă de pregătire de vară. În primul test a cedat cu 2-3 în fața echipei Metaloglobus, pentru ca ulterior să facă un rezultat de egalitate cu Unirea Constanța, scor 2-2, să piardă cu Gloria Buzău, scor 1-8, și să cedeze în fața Brașovului, scor 0-1.

Progresul Spartac, start nu tocmai complicat de sezon

Progresul Spartac are, teoretic, meciuri ceva mai ușoare în primele runde ale sezonului 2022-2023 din Liga 2. Va întâlni Dinamo (etapa 1, acasă), Unirea Constanța (etapa 2, deplasare), CS Comunal Șelimbăr (etapa 3, acasă), Poli Timișoara (etapa 4, deplasare), FC Brașov (etapa 5, acasă), SC Oțelul (etapa 6, acasă), Viitorul Pandurii (etapa 7, deplasare), Unirea Dej (etapa 8, acasă), iar abia în etapa a 9-a va juca împotriva unei echipe care vrea promovarea, Concordia Chiajna.

Chiar de atunci urmează o serie cu meciuri de foc pentru Progresul Spartac, care va întâlni, consecutiv, după jocul cu ilfovenii, Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Foto: Progresul Spartac

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Jul. 2022, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă