Progresul Spartac a oficializat primul transfer după promovarea în Liga 2 chiar în ziua reunirii. 25 de jucători au fost prezenți la ședința de pregătire, dar Andrei Erimia a și renunțat la un fotbalist

Răzvan STÎNGĂ 28 Jun. 2022, 21:46 Liga 2

Progresul Spartac a început pregătirile sezonului 2022-2023, primul campionat în Liga 2 după promovare. Luni, 27 iunie, a fost prima ședință de pregătire sub comanda lui Andrei Erimia, la care au fost prezenți în total 25 de fotbaliști. Însă, printre ei s-au numărat și nume aflate în probe.

Iulian Badea, primul transfer anunțat de Progresul Spartac după promovarea în Liga 2

Un singur transfer a reușit să parafeze nou-promovata în Liga 2. Cu Progresul Spartac a semnat Iulian Badea, mijlocaș în vârstă de 22 de ani care ultima dată a evoluat pentru echipa secundă a clubului FC Voluntari. În privința altor informații cu privire la lot oferite, la ședința de pregătire au luat parte și tineri de la academie, Marius Costache (generația 2005) și Claudiu Dinache (generația 2006).

În același timp, Progresul Spartac a anunțat despărțirea de portarul italian Enrico Moro, în vârstă de 24 de ani, care este, de fapt, născut în Lituania.

Progresul Spartac are primul amical sâmbătă, cu Metaloglobus

Progresul Spartac se pregătește și de începerea perioadei cu amicale. Primul va avea loc sâmbătă, 2 iulie, cu Metaloglobus. Apoi, le va mai întâlni și pe Dunav Ruse (Bulgaria), Unirea Slobozia și Concordia Chiajna.

Progresul Spartac a sustinut in aceasta dupa-amiaza (n.r. – luni) primul antrenament in pregatirea noului sezon competitional, in care va debuta in Liga a II-a.

Antrenorul Andrei Erimia a avut la dispozitie 25 jucatori de camp si 3 portari, dar in acest numar au fost inclusi jucatori aflati in probe. Deocamdata, singurele mutari oficializate sunt venirea lui Iulian Badea (FC Voluntari), jucator care s-a mai pregatit cu Progresul si in iarna lui 2020, fara ca cluburile sa ajunga pana la urma la un acord, dar si despartirea de portarul italian Moro.

Primul amical se va disputa deja sambata, 2 iulie, in compania celor de la Metaloglobus”, a anunțat Progresul Spartac pe site-ul oficial.

Progresul Spartac, în discuții avansate cu alți cinci fotbaliști

Progresul Spartac se caracterizează prin faptul că este un club care formează și crește tineri, iar Andrei Erimia a declarat după promovarea în Liga 2 că e cu atât mai mulțumit cu cât tinerii au fost decisivi în partidele importante din Liga 3.

Din acest motiv, pentru că se bazează pe tineri, Progresul Spartac va miza pe aceștia și în Liga 2, lucru recunoscut după ce s-a obținut promovarea în Liga 2. Referitor la jucătorii care vor ajunge la nou-promovată, echipa a ajuns la acorduri cu șase fotbaliști, un jucător pe care l-a avut în lot în trecut, iar celelalte cinci veniri vor fi de la echipele secunde ale unor cluburi din Liga 1 din București și Ilfov.

În zilele următoare, Progresul Spartac va face publice și celelalte cinci veniri, jucători cu care este aproape să semneze contractele.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-devine-oficial-satelitul-fcsb-ului-isi-schimba-numele-sigla-si-va-juca-meciurile-de-acasa-aproape-de-bucuresti-cum-arata-noul-proiect-care-va-lua-startul-in-liga-2-19235939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-portar-fost-la-dinamo-noua-achizitie-a-cs-comunal-selimbar-ultima-data-a-jucat-la-genoa-19236001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-se-pregateste-o-lovitura-pentru-cluburile-din-liga-2-si-liga-3-mai-multi-bani-pentru-arbitri-si-observatori-19235931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-ramas-fara-gica-mihali-a-decis-sa-plece-si-semneaza-cu-alta-echipa-care-i-a-propus-rolul-de-principal-din-pacate-asta-e-situatia-19235926

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Jun. 2022, 21:46 Liga 2
Pe aceeași temă