Minaur Baia Mare, acord cu noul antrenor! Alegere deloc surprinzătoare, dar strategie neașteptată. ”Principalul” care îi ia locul lui Vasile Miriuță: ”Ne-am înțeles”

Răzvan STÎNGĂ 11 May. 2023, 15:24 Liga 2
Minaur Baia Mare, acord cu noul antrenor! Alegere deloc surprinzătoare, dar strategie neașteptată. ”Principalul” care îi ia locul lui Vasile Miriuță: ”Ne-am înțeles”

Minaur Baia Mare a bătut palma cu noul antrenor, cu care va aborda primul sezon de Liga 3 după retrogradare. Maramureșenii, care au căzut din Liga 2 după un singur an, au decis să meargă pe mâna lui Ciprian Danciu, omul care i-a și dus în al doilea eșalon vara trecută, dar la care s-a renunțat pe parcursul campionatului.

Minaur Baia Mare merge cu antrenorul Ciprian Danciu în Liga 3

Ciprian Danciu a declarat pentru Liga2.ro că s-a înțeles verbal cu conducerea Minaurului Baia Mare, mai lipsind doar semnarea contractului. Se va întâmpla și acest lucru în scurt timp, fiind pus la punct proiectul și ce jucători vor veni pentru abordarea campionatului de Liga 3.

Ciprian Danciu a propus o strategie cu jucători tineri, pentru că va fi diminuat evident bugetul, iar salarii de nivelul Ligii 2 nu mai pot fi plătite. Argumentul suprem este acela că planurile echipei Minaur Baia Mare sunt clare, iar promovarea nu va fi atacată din stagiunea următoare.

În primă fază, se va dori conturarea unei echipei și menținerea în Liga 3, așadar nici prezența în play-off nefiind neapărat o miză pentru conducerea clubului maramureșean.

Ciprian Danciu confirmă înțelegerea cu Minaur Baia Mare

În perioada următoare se vor discuta și detaliile conturării lotului, Ciprian Danciu urmând să se axeze pe tineri de la centrul de copii și juniori, cei care sunt împrumutați, dar și jucători ”under” cu potențial din județ, care vor primi contracte din partea Minaurului Baia Mare.

Ne-am înțeles, mai rămâne doar să semnăm contractul. Hârtiile nu-s o problemă, am mers, am discutat cu domnul primar, cu președintele și ne-am înțeles asupra proiectului pe care mi l-am propus. A fost aprobat, mai rămâne să vedem pe ce jucători ne vom baza.

(N.r. – Vor pleca jucătorii cu contracte mari?) Cu siguranță în Liga 3 nu vor fi salariile ca în Liga 2, dar jucătorii știu cel mai bine ce drum își croiesc, fiecare are un obiectiv personal în primul rând. Probabil că vor fi jucători care vor pleca, jucători care vor rămâne.

Vedem, în perioada asta mai stăm câteva zile prin oraș, după care vom vedea ce vom face. (N.r. – Te ocupi de echipă și în perioada aceasta, până la vacanță?) Nu, în perioada asta încă se ocupă domnul Miriuță.

Proiectul propus de mine a fost aprobat, mai multe nu pot să spun, încă sunt jucătorii sub contract cu echipa, rămâne să vedem ce va fi. (N.r. – Proiectul privește jucători tineri?) Da, mă voi baza foarte mult pe jucători din județ.

(N.r. – Obiectivul pentru sezonul următor?) Menținerea în Liga 3 și creșterea de jucători tineri, din județ. Vor veni jucători de la centrul nostru, dar am avut și câțiva împrumutați în Liga 3. Voi face și niște drumuri prin județ, cu siguranță voi găsi jucători tineri, foarte talentați, care au potențial. Sunt resurse!”, a declarat Ciprian Danciu pentru Liga2.ro.

Din câte se pare, revenirea lui Ciprian Danciu s-a produs și ca urmare a unui detaliu interesant, din momentul demiterii sale. El nu a primit nici până acum toți banii de pe urma acordului rupt de către club, conform Baia Mare Sport. Întreaga sumă era de 20.000 de euro, iar conducerea nu i-ar fi achitat toți banii.

Ciprian Danciu rezilia cu Minaur Baia Mare în octombrie anul trecut

Ciprian Danciu a condus Minaur Baia Mare în 10 meciuri de Liga 2, înregistrând două victorii, trei remize și cinci eșecuri. A lăsat echipa cu 9 puncte, pe locul 16 din 20 de echipe în momentul în care a fost demis, la jumătatea lunii octombrie 2022.

După rezilierea cu Danciu, Minaur Baia Mare a avut doi antrenori până la finalul sezonului de Liga 2, Mihai Iosif și Vasile Miriuță.

  • Trei egaluri, 1-1 cu FC Brașov, 1-1 cu Ripensia și 1-1 cu Dinamo, patru eșecuri, 0-3 cu Unirea Slobozia, 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, 3-4 cu CSC Dumbrăvița și 0-2 cu Poli Iași, și două victorii, 1-0 cu Metaloglobus și 2-1 cu CSM Slatina, a înregistrat Danciu cu Minaur Baia Mare în Liga 2, până la demitere.

Ciprian Danciu a fost omul care a și promovat, după cum aminteam, Minaur Baia Mare în Liga 2 în vara trecută. A reușit surpriza în finala barajului cu Corvinul Hunedoara, pentru că maramureșenii începeau cu șansa a doua.

Minaur Baia Mare ceda cu 1-2 în tur, în deplasare, dar acasă reușea să se impună cu 4-1 (5-3 la general) și urca în Liga 2.

Foto: Minaur Baia Mare și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-si-a-anuntat-plecarea-de-la-minaur-baia-mare-19270045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-cu-minaur-baia-mare-si-se-salveaza-de-la-retrogradare-19269735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-din-play-out-astazi-aflam-a-doua-echipa-care-va-merge-la-barajul-de-mentinere-19269440

Răzvan STÎNGĂ 11 May. 2023, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă