SCM Gloria Buzău și-a prezentat lotul pentru noul sezon de Liga 2, cu încă șase noutăți. Portarul transferat în această vară lipsește de pe lista lui Ilie Stan

Andrei PASCU 27 Aug. 2020, 13:06 Liga 2

SCM Gloria Buzău și-a prezentat lotul cu care va ataca noul sezon din Liga 2, dar și ultimele transferuri realizate înaintea debutului în campionat. Echipa pregătită de Ilie Stan s-a întărit cu încă șase jucători, Cristian Ciobanu (mijlocaș, 26 de ani, ex Turris Oltul), Paul Paţurcă (mijlocaș, 24 de ani, ex Turris Oltul), Alexandru Piftor (21 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște și FC Botoșani), Dragoş Horeboiu (portar, 18 ani, ex Dinamo U19), Sergiu Pîrvulescu (fundaș, 17 ani, ex SR Brașov) şi Gheorghe Gondiu (atacant, 18 ani, ex CFR Cluj).

Venirea lui Paul Pațurcă a fost anunțată de Ilie Stan

În ceea ce-l privește pe Pațurcă, transferul său a fost făcut încă de săptămâna trecută, dar abia acum au venit precizările oficiale din partea clubului din Buzău. Antrenorul Ilie Stan vorbea despre aducerea mijlocașului după meciul amical cu U Craiova 1948 SA, câștigat cu 1-0.

Astfel, SCM Gloria Buzău va începe noul sezon de Liga 2 cu 28 de jucători. Ilie Stan mizează și pe jucători tineri, dar și pe alții cu multă experiență. Cel mai mic fotbalist din lot este mijlocașul Nicolas Dragoş Lazăr (16 ani), iar cel mai în vârstă este mijlocașul Ciprian Petre (40 ani).

Lotul buzoienilor pentru sezonul 2020/2021 de Liga 2:

portari: Relu Marian Stoian (24 ani), Rareş Sorin Şerban (19 ani), Dragoş Horeboiu (17 ani);

fundaşi: Sebastian Ghinga (33 ani), Marius Ioniţă (29 ani), Dragoş Ceauşel (34 ani), Călin Mihai Tudose (21 ani), Ciprian Antonio Perju (24 ani), Gabriel Ionuţ Nedelea (20 ani), Ioan Călin Toma (28 ani), Sergiu Pîrvulescu (17 ani);

mijlocaşi: Cătălin Mihai Savin (30 ani), Cristian Marian Balgiu (26 ani), Paul Ioan Paţurcă (24 ani), Iulian Roşu (26 ani), Cătălin Ciprian Petre (40 ani), Andrei David Stăiculescu (20 ani), Cosmin Constantin Tucaliuc (20 ani), Andrei Ignat (18 ani), Alexandru Piftor (21 ani), Cristian Ciobanu (26 ani), Nicolas Dragoş Lazăr (16 ani), Matei  Pavel Constantinescu (20 ani), Dragoş Ionuţ Huiban (30 ani), Shiva Adelin Pîrcălabu (24 ani);

atacanţi: Marian Adrian Chică Roşă (22 ani), Adrian Constantin Stoica (28 ani), Gheorghe Gondiu (18 ani).

 

”În această vară, SCM Gloria Buzău a încetat colaborarea atât cu unii jucători aflaţi la final de contract, cât şi cu alţii, care nu au intrat în vederile staff-ului tehnic. Pentru ca lucrurile să se desfăşoare în nota pe care gruparea din Crâng şi-o doreşte, lotul a fost completat cu sportivi cu experienţă, dar şi cu jucători tineri, de perspectivă.

Pe lângă revenirea veteranului Ciprian Petre, salutăm alegerea de a evolua la gruparea din Crâng a experimentaţilor Cristian Ciobanu şi Paul Paţurcă, dar şi a tinerilor Alexandru Piftor, Dragoş Horeboiu, Sergiu Pîrvulescu şi Gheorghe Gondiu.

Cristian Ciobanu (26 de ani) a evoluat în ultimul sezon pentru Turris Oltul Turnu Măgurele, însă cele mai bune evoluţii le-a avut în tricoul Concordiei Chiajna, în Liga 1, unde a jucat 35 de meciuri şi a marcat 2 goluri. Cristian Ciobanu a mai trecut pe la Dinamo II Bucureşti, FC Olt Slatina, Universitatea Cluj şi Daco-Getica Bucureşti.

Paul Paţurcă (mijlocaş – 24 de ani) a evoluat în ultimul sezon la Academica Clinceni, 3 meciuri în Liga 1 şi la Turris Oltul Turnu Măgurele, 12 jocuri, dintre care în 5 a început ca titular şi a marcat un gol. În cariera sa a mai trecut şi pe la Sportul Studenţesc şi Viitorul Domneşti.

Alexandru Piftor ( 21 de ani – mijlocaş) a evoluat în Liga 1 pentru Chindia Târgovişte şi FC Botoşani.

Dragoş Horeboiu (18 ani – goalkeeper) a fost portarul naţionalei României U16. A debutat la Dinicu Golescu Câmpulung şi după o perioadă în care a dat probe la AC Milan, a revenit în ţară semnând cu echipa de juniori a lui Dinamo Bucureşti.

Sergiu Pârvulescu (fundaş central – 17 ani), crescut la ACS Kids Tâmpa Braşov a evoluat şi la AS SR Municipal Braşov (Liga a 3-a). În vara anului trecut a fost convocat la lotul naţional U16 al României, care a organizat, la Centrele FRF de la Buftea şi Mogoşoaia, un turneu UEFA de dezvoltare.

Gheorghe Gondiu (18 ani – atacant) – CFR Cluj.

Staff tehnic – Oficiali
Şef secţie fotbal: Cristian Marian Lupu
Antrenor principal: Ilie Stan
Antrenori secunzi: Robert Panduru / Vasile Tudose
Antrenor cu portarii: Vasile Lazăr
Kinetoterapeut: Cătălin Bălan
Maseuri: Dănuţ Boboc / Gheorghe Roşu
Delegat: Marian Lambru
Oficial sportiv: Gigi Diaconu
Ofiţer de presă: Gabriel Cernat”, anunță SCM Gloria Buzău.

Portarul Alexandru Barna a venit în această vară, dar lipsește din lot 

Din lotul amintit, celelalte noutăți ale buzoienilor sunt: portarul Alexandru Barna (de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, dar care lipsește de pe listă), mijlocașul Ciprian Petre (revenit după împrumutul la CSM Focșani), cât și juniorii buzoieni Andrei Ignat și Dragoş Lazăr. Tot în această vară s-au obținut împrumurile pentru încă un sezon pentru Cosmin Tucaliuc și Gabriel Nedelea (ambii de la Viitorul) și Adrian Chică-Roșă (FC Botoșani).

Foto: SCM Gloria Buzău 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-paturca-ultima-noutate-la-capitolul-achizitii-a-buzoienilor-ilie-stan-spune-ce-jucator-isi-mai-doreste-si-ce-obiectiv-are-scm-gloria-in-noul-sezon-de-liga-2-tinand-cont-ca-nu-are-drept-de-prom-19144403

 

 

Andrei PASCU 27 Aug. 2020, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă