SCM Gloria Buzău și-a prezentat oficial prima achiziție pentru noul sezon: portarul Alexandru Barna. Reacția jucătorului adus de la CSM Ceahlăul

Marius ANGHEL 07 Jul. 2020, 21:22 Liga 2
SCM Gloria Buzău și-a prezentat oficial prima achiziție pentru noul sezon: portarul Alexandru Barna. Reacția jucătorului adus de la CSM Ceahlăul

Cu mai bine de o săptămână întârziere față de anunțul celor de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, SCM Gloria Buzău și-a anunțat și ea în mod oficial prima achiziție pentru noul sezon de Liga 2. Portarul Alexandru Barna (27 de ani), ultima dată la trupa nemțeană din Liga 3, a venit sub formă de împrumut la echipa din Crâng, urmând a juca din nou în eșalonul secund, unde are meciuri la Ceahlăul și UTA.

Pentru a fi cedat sub formă de împrumut pentru un sezon la SCM Gloria Buzău, Alexandru Barna a fost nevoit să își prelungească contractul pe încă un an cu CSM Ceahlăul, adică până la finalul lunii iunie 2022.

”Sport Club Municipal Gloria Buzău a ajuns la un acord cu goalkeeper-ul Alexandru Vasile Barna.

Născut pe 6 iulie 1993, portarul și-a legat cariera până acum, printre altele, de Ceahlăul Piatra Neamț (formaţie cu care a evoluat şi pe prima scenă a fotbalului românesc), CSM Moineşti sau UTA Arad.

Acesta a venit în Crâng sub formă de împrumut de la noua formaţie de sub “Pietricica”, CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, prezentă în Seria 1 a Ligii a 3-a”, a anunțat SCM Gloria Buzău achiziționarea lui Barna.

La echipa condusă de Ilie Stan noutate este experimentatul mijlocaș Ciprian Petre (39 de ani), revenit în lot după împrumutul de la CSM Focșani, în Liga 3.

Alexandru Barna: ”Am venit la Gloria Buzău pentru că este o echipă bună, care joacă fotbal de calitate şi care a avut şi rezultate”

În vara lui 2016, Barna a ajuns la UTA Arad, unde a stat două sezoane, însă, din cauza problemelor medicale, a apucat să joace doar în cinci meciuri. Ulterior după despărțirea de ”Bătrâna Doamnă”, Barna a ajuns la CSM Ceahlăul, noua echipă a orașului Piatra Neamț, prezentă în Seria 1 a Ligii 3.

”Am venit la Gloria Buzău pentru că este o echipă bună, care joacă fotbal de calitate şi care a avut şi rezultate. Pentru mine, important este să fiu sănătos, să mă antrenez cât mai bine şi, dacă voi juca, să fac tot ce îmi stă în putinţă să ajut echipa să obţină maximum în viitorul campionat.
Sunt împrumutat un sezon, însă, dacă lucrurile vor evolua aşa cum îşi doreşte orice fotbalist, iar stafful tehnic consideră că evoluţiile mele sunt convingătoare, atunci putem discuta şi de o prelungire a contractului”, a spus Alexandru Barna despre transferul său la SCM Gloria Buzău.

În sezonul recent încheiat prin ”înghețare”, primul petrecut de SCM Gloria Buzău în Liga 2, Ilie Stan i-a utilizat în poartă pe Relu Stoian (24 de ani), în 13 meciuri, și pe Dragoș Balauru (30 de ani), în 10 jocuri, acesta din urmă plecând în iarnă și semnând cu UTA. Al treilea portar a fost Rareș Șerban (19 ani).

Ilie Stan spunea că își mai dorește, pentru completarea lotului, un portar, un mijlocaş central sau mijlocaş de bandă, un vârf de careu şi doi juniori de 2002.

SCM Gloria Buzău nu se va mai baza în noul sezon nici pe mijlocașul Bogdan Gavrilă, care a semnat cu SC Oțelul Galați.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-a-perfectat-primul-transfer-un-fost-portar-al-echipei-uta-a-semnat-cu-trupa-lui-ilie-stan-19137742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-le-propune-doua-variante-suporterilor-care-si-au-cumparat-abonamente-si-nu-le-au-putut-utiliza-din-cauza-inghetarii-sezonului-contravaloare-nu-poate-fi-res-19137491

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emotii-pentru-campionii-fc-arges-care-risca-sa-isi-piarda-dreptul-la-promovarea-in-liga-1-daca-tas-da-verdict-favorabil-fcsb-in-litigiul-cu-frf-actiunea-clubului-lui-gigi-becali-voia-sa-fie-o-19138043

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-otelul-a-anuntat-un-nou-transfer-galatenii-l-au-adus-pe-bogdan-gavrila-mijlocasul-multumit-de-mutare-sper-ca-impreuna-cu-ceilalti-colegi-sa-ducem-echipa-acolo-unde-ii-e-locul-19138024

Marius ANGHEL 07 Jul. 2020, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă