Ciprian Petre a revenit la SCM Gloria Buzău și vrea să fie un exemplu: ”Îmi doresc să împărtăşesc din experienţa mea.” Mijlocașul de 39 de ani are și un plan după ce își încheie cariera de fotbalist

Marius ANGHEL 18 Jun. 2020, 16:51 Liga 2
Ciprian Petre a revenit la SCM Gloria Buzău și vrea să fie un exemplu: ”Îmi doresc să împărtăşesc din experienţa mea.” Mijlocașul de 39 de ani are și un plan după ce își încheie cariera de fotbalist

Ciprian Petre (39 de ani) a revenit la SCM Gloria Buzău, club unde mai are un an de contract, și va rămâne în lotul condus de Ilie Stan, urmând a evolua în noul sezon de Liga 2, în ciuda vârstei sale înaintate.

Ciprian Petre, despre revenirea la SCM Gloria: ”Pentru mine urmează o nouă etapă, o nouă provocare”

Mijlocașul care a început fotbalul la Petrolul Berca, în Buzău, și care a contribuit din plin la promovarea actualei echipe, SCM Gloria, în eșalonul secund va evolua în cele din urmă și pentru clubul din Crâng în Liga 2, după ce în sezonul trecut a fost împrumutat la CSM Focșani, în Liga 3, unde se pare că nu s-a simțit tocmai bine.

”Nu a fost o perioadă care să mă satisfacă. Chiar dacă o voi trece cu vederea, tot va rămâne în CV-ul meu. Dar, am ajuns la maturitate şi pot trece mai uşor peste momentele de acest gen.

Cât despre revenirea mea, o fac cu mare plăcere, cu mult entuziasm şi cu inima deschisă, la fel ca atunci când am ajuns la Gloria. Pentru mine urmează o nouă etapă, o nouă provocare. În primul rând, vreau să mă pregătesc cât mai bine şi să ajut echipa să obţină rezultatele propuse.

În funcţie de randamentul pe care o să îl dau la antrenamente, vor apărea şi rezultatele. Indiferent de timpul pentru care va fi nevoie de mine, fie el un minut, o repriză, un meci, decizia va aparţine doar staffului tehnic. Eu unul, ca jucător profesionist, cu experienţa pe care o am, voi da tot ce am mai bun din mine”, a spus Ciprian Petre într-un interviu acordat site-ului oficial al Gloriei.

De luni, SCM Gloria Buzău a revenit la antrenamente, iar Ilie Stan spunea următoarele despre Ciprian Petre: ”La capitolul reveniri îl avem pe Ciprian Petre, care mai are încă un an de contract cu Gloria. Am avut o discuţie cu el, în urma căreia sper să avem o relaţie bazată pe respect şi profesionalism. Ştiţi bine că la mine, cine se pregăteşte exemplar, va avea întotdeauna şansa de a juca.”

Ciprian Petre vrea să rămână în cadrul clubului din Buzău și după se își încheie cariera de fotbalist

După mulți ani petrecuți în Liga 1, Ciprian Petre a semnat în 2018 cu SCM Gloria Buzău, echipă înființată în 2017, cu gândul ca, după încheierea carierei de fotbalist, să rămână apoi în cadrul clubului.

”Asta a fost şi ideea când am semnat cu SCM Gloria Buzău. Să îmi continui activitatea în cadrul clubului, fie ca antrenor la Centrul de Copii şi Juniori sau sub altă formă, dar «în iarbă». În primul rând, îmi doresc să împărtăşesc din experienţa mea de fotbalist”, a explicat Petre, care în cariera sa a jucat pentru Juventus București, Jiul Petroșani, Unirea Urziceni, Gloria Bistrița și Gaz Metan Mediaș.

”Era o replică, «Viaţa bate filmul!». Haideţi să ne gândim altfel, «Viaţa bate virusul!»”

Cu siguranță cel mai experimentat jucători din lotul condus de Ilie Stan, Ciprian Petre a spus că a urmărit evoluția echipei, aproape la toate meciurile desfășurate în Crâng, în sezonul ”înghețat” din cauza pandemiei, remarcând că publicul i-a fost aproape în special când rezultatele obținute au fost pozitive. Mijlocașul speră ca spectatorii să fie lăsați cât mai repede să revină în tribune, după

”Sezonul trecut, atât cât a durat el, am fost în tribună la aproape toate meciurile. Cred că am lipsit doar la două sau trei, şi am văzut că oamenii sunt alături de fenomenul fotbalistic în număr foarte mare. Buzoienii sunt iubitori de fotbal, iar, dacă sunt şi rezultate, atunci prezenţa acestora pe stadionul din Crâng este indubitabil mai mare. Cu Ciprian Petre sau fără, echipa este a Buzăului şi trebuie să o susţină. Sper ca şi autorităţile să înţeleagă faptul că fotbalul nu se poate juca fără spectatori. Era o replică, «Viaţa bate filmul!». Haideţi să ne gândim altfel, «Viaţa bate virusul!»”, a mai spus Ciprian Petre.

https://www.youtube.com/watch?v=InFNR_V-2C4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3AiXbqOLpu72GjaP0plA4VzRmoxPNVeEwG76H3Xi4zisgfePAE7lS1jIE

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-va-face-schimbari-importante-in-lot-ilie-stan-vom-pastra-un-nucleu-de-19-jucatori-si-vom-completa-cu-doi-trei-fotbalisti-noi-ce-se-intampla-cu-ciprian-petre-19136040

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-cu-una-sau-doua-serii-in-editia-2020-2021-scenariile-analizate-de-frf-cea-mai-mare-problema-privind-reorganizarea-si-pasul-inapoi-19135946

Marius ANGHEL 18 Jun. 2020, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă