SCM Gloria Buzău a perfectat primul transfer. Un fost portar al echipei UTA a semnat cu trupa lui Ilie Stan

Marius ANGHEL 03 Jul. 2020, 15:24 Liga 2
SCM Gloria Buzău a perfectat primul transfer. Un fost portar al echipei UTA a semnat cu trupa lui Ilie Stan

Pe lângă experimentatul mijlocaș Ciprian Petre (39 de ani), revenit la echipă după împrumutul la CSM Focșani, în Liga 3, SCM Gloria Buzău îl va avea ca noutate în lotul pentru noua ediție a Ligii 2 și pe portarul Alexandru Barna (27 de ani). Acesta a evoluat ultima dată la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă tot din cel de-al treilea eșalon, cea care a și anunțat mutarea lui Barna în Crâng. În schimb, trupa antrenată de Ilie Stan nu scoate un cuvânt despre această achiziție, deși jucătorul a semnat contractul de împrumut pentru un sezon încă de lunea trecută.

Alexandru Barna e originar din Moinești (Bacău), însă s-a lansat în fotbal de la Ceahlăul Piatra Neamț, echipa falimentară, pentru care a jucat atât în Liga 1, cât și în Liga 2. În vara lui 2016 a ajuns la UTA Arad, unde a stat două sezoane, însă, din cauza problemelor medicale, a apucat să joace doar în cinci meciuri. Ulterior după despărțirea de ”Bătrâna Doamnă”, Barna a ajuns la CSM Ceahlăul, noua echipă a orașului Piatra Neamț, prezentă în Seria 1 a Ligii 3.

Alexandru Barna, lăsat de CSM Ceahlăul la SCM Gloria Buzău doar dacă îți prelungește contractul cu gruparea nemțeană

Mutarea lui Alexandru Barna de la CSM Ceahlăul la SCM Gloria Buzău a fost anunțată de echipa din Liga 3. Nemțenii i-au permis portarului să treacă la nivelul Ligii 2 doar dacă își prelungește cu ei contractul scadent în vara viitoare, astfel că acesta nu a avut ce face și a mai semnat pe un an cu CSM Ceahlăul.

”Alexandru Barna, portarul echipei noastre, a acceptat oferta venită de la SCM Gloria Buzău, formație care activează în Liga 2. Barna a semnat un contract pe o perioadă de un an, atât cât CSM Ceahlăul și SCM Gloria au decis că portarul poate merge la Buzău sub formă de împrumut. De menționat că Alexandru Barna mai avea contract cu CSM Ceahlăul până în vară anului 2021, dar înainte să accepte oferta și-a prelungit înțelegerea cu gruparea pietreană până în iunie 2022.
Transferul lui Barna la Buzău a fost realizat prin intermediul agentului de jucători Adrian Cîmpeanu (foto – alături de Alex Barna și antrenorul Ilie Stan), din Piatra Neamț”, a anunțat CSM Ceahlăul pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Vasile Barna împlinește 27 de ani săptămâna următoare, pe 6 iulie.

Unul dintre posturile vizate pentru achiziții de Ilie Stan, acoperit

Ilie Stan a reușit, astfel, să aducă la SCM Gloria Buzău un jucători pe un post unde dorea să facă achiziții. Pe lângă portar, antrenorul buzoienilor își mai dorea un mijlocaș central, un mijlocaș de bancă, un vârf de careu și doi tineri născuți în 2002.

”Pentru noi, important este că avem un nucleu de 19 jucători, şi, în funcţie de necesităţi, să completăm lotul cu doi-trei jucători peste nivelul celor pe care îi avem acum, dar şi cu doi sau trei juniori de 2002, pentru că din sezonul viitor, regulamentul ne impune folosirea acestora în teren.

Mai avem nevoie de câţiva jucători şi aici mă refer în primul rând la un portar, un mijlocaş central sau mijlocaş de bandă, un vârf de careu şi doi juniori de 2002”, spunea Ilie Stan cu câteva zile în urmă.

În sezonul recent încheiat prin ”înghețare”, primul petrecut de SCM Gloria Buzău în Liga 2, Ilie Stan i-a utilizat în poartă pe Relu Stoian (24 de ani), în 13 meciuri, și pe Dragoș Balauru (30 de ani), în 10 jocuri, acesta din urmă plecând în iarnă și semnând cu UTA. Al treilea portar a fost Rareș Șerban (19 ani).

Alexandru Barna a avut mari emoții pentru cariera sa de jucător pe când era la UTA. În urma unei accidentări i s-a recomandat să renunțe la viața sportivă

Noua achiziție a SCM Gloria Buzău pare să fi trecut peste probleme medicale pe care le-a avut în perioada în care era legitimat la UTA.

Ales cu o fisură de piramidă nazală într-un meci pe care UTA l-a jucat în 16-imile Cupei României la Afumați (scor 2-5), după un duel pentru minge cu Mugurel Dedu, portarul Alexandru Barna a făcut, inițial, un examen de computer tomograf la București, care, pe lângă accidentarea de la față, a evidențiat și o altă problemă la nivelul capului. Medicul din Capitală i-a sugerat jucătorului să facă și alte investigații, iar asta s-a și întâmplat, la Timișoara. După citirea RMN-ului la cap, Horia Pleș, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, i-a sugerat lui Barna să întrerupă de îndată efortul, dându-i de înțeles că ar trebui să renunțe definitiv și la viața sportivă. Doctorul a dorit însă să ceară și alte păreri specializate înainte de a pune un diagnostic final.

”Respect competențele domnului doctor de la Timișoara, dar o să iau părerea a încă trei-patru doctori înainte să iau această decizie radicală. Fac fotbal de mic copil, iubesc prea mult acest sport, pentru a nu-l mai practica la un nivel profesionist. Am ajuns la un club important precum UTA, nu mă las atât de ușor. Rămân optimist, aș vrea să revin pe gazon cât mai repede posibil”, spunea Barna pentru Sport Arad.

În cele din urmă, fostul fotbalist al Ceahlăului a primit acceptul specialiștilor să revină pe gazon și a apărat într-un meci cu Metaloglobus. Acesta susținea că a gândit pozitiv chiar și când unii medici îl sfătuaiu să agațe ghetele în cui. ”Eu întotdeauna am avut speranța că nu poate fi atât de grav și s-a adeverit totul. Pot spune că acele probleme de sănătate m-au ambiționat și mai mult, doream să revin și mai pregătit în poartă. Încerc să fiu cât mai în formă și la primăvară, iar dacă se apelează la mine să-mi fac datoria cât mai bine”, spunea, atunci, Alex Barna.

Într-un alt consult efectuat la București, unde a fost supus unui examen angiografic, lui Barna nu i s-a evidențiat probleme majore, ci doar o mică disfuncționalitate pe care fotbalistul o are încă din naștere. Neurologii au căzut de acord că aceasta nu-i pune în pericol cariera sportivă și au dat aviz pozitiv pentru eliberarea vizei medicale.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-le-propune-doua-variante-suporterilor-care-si-au-cumparat-abonamente-si-nu-le-au-putut-utiliza-din-cauza-inghetarii-sezonului-contravaloare-nu-poate-fi-res-19137491

https://liga2.prosport.ro/seria-1/creierul-revine-la-gloria-buzau-de-unde-demisionase-in-luna-aprilie-a-fost-chemat-sa-ajute-acum-clubul-intr-un-moment-mai-dificil-19137322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-impresionat-de-jucatorii-sai-dupa-primele-antrenamente-sustinute-dupa-reluarea-pregatirii-posturile-unde-isi-doreste-achizitii-19136659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-savin-isi-doreste-o-liga-2-tot-cu-o-serie-si-in-noul-sezon-actualul-format-este-mult-mai-atractiv-si-nivelul-fotbalistic-este-mult-mai-ridicat-pentru-mijlocasul-gloriei-pauz-19136580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-petre-a-revenit-la-scm-gloria-buzau-si-vrea-sa-fie-un-exemplu-imi-doresc-sa-impartasesc-din-experienta-mea-mijlocasul-de-39-de-ani-are-si-un-plan-dupa-ce-isi-incheie-carier-19136155

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-ion-acum-viceprimar-al-buzaului-propune-ca-scm-gloria-sa-tinteasca-promovarea-in-noul-sezon-multi-poate-n-or-sa-ma-creada-dar-eu-spun-ca-o-echipa-de-prima-liga-consuma-mai-putini-b-19136521

Marius ANGHEL 03 Jul. 2020, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă