SCM Gloria Buzău va face schimbări importante în lot. Ilie Stan: ”Vom păstra un nucleu de 19 jucători şi vom completa cu doi-trei fotbaliști noi”. Ce se întâmplă cu Ciprian Petre

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 17 Jun. 2020, 14:32 Liga 2
SCM Gloria Buzău va face schimbări importante în lot. Ilie Stan: ”Vom păstra un nucleu de 19 jucători şi vom completa cu doi-trei fotbaliști noi”. Ce se întâmplă cu Ciprian Petre

SCM Gloria Buzău s-a reunit luni și va începe antrenamentele. Ilie Stan aștepta de ceva timp momentul, iar în cadrul unui interviu pentru site-ul oficial al clubului a oferit primele opinii. ”Principalul” a declarat că jucătorii au respectat programul trasat de el, în mare parte, și doar câțiva s-au prezentat cu kilograme în plus. A fost efectuat contrulul medical în prima zi a săptămânii, iar de miercuri fotbaliștii vor începe antrenamentele, în termenii impuși de Federația Română de Fotbal prin protocolul medical.

Ilie Stan: ”Cred că această criză i-a responsabilizat foarte mult pe jucători” 

Ilie Stan a declarat că în primă fază vor fi organizate ședințe pentru readaptarea la efort. Decizia a fost luată și pentru că este nevoie ca antrenamentele să fie efectuate în grupuri mici de jucători și nu poate lucra cu toți fotbaliștii în același timp.

Este clar că nimeni nu şi-ar fi dorit să se întâmple ceea ce s-a întâmplat, mai ales iubitorii şi practicanţii sportului, în cazul de faţă ai fotbalului. Sper, însă, că vom trece cu bine peste aceste probleme. Ieri (luni), la reunire, mă uitam la ei cum aveau în ochi acea privire prin care arătau bucuria revederii. Important este că suntem sănătoşi şi pregătiţi de muncă. Şi aici nu mă refer numai la jucători, ci la toţi cei care contribuie la activitatea sportivă din cadrul secţiei de fotbal.

Nu sunt probleme. Sunt doi-trei jucători mai cu << greutate >> , însă, în general, aceştia au respectat un program de pregătire individuală, în limitele condiţiilor pe care le-au avut acasă. A fost dificil pentru ei, deoarece nu toţi au avut posibilitatea să alerge sau să joace un fotbal, tenis, orice. Însă eu sunt mulţumit de cum i-am văzut la reunire. Mai mult, mă bucur de faptul că i-am simţit dornici să reînceapă activitatea. Cred că această criză i-a responsabilizat foarte mult. Este clar că trebuie să munceşti cât mai bine şi cât mai mult, pentru a putea avea grijă de viitorul tău și de al familiei tale.

Respectând toate normele impuse în această perioadă, ne-am reunit luni, am efectuat vizita medicală, iar de miercuri vom începe antrenamentele. Mai bine spus, o readaptare la efort, pe grupuri de câte patru jucători, în mai multe serii, după care vom trece la o altă etapă, prin care să intrăm într-un ritm corespunzător pregătirii jocului de fotbal”, a declarat Ilie Stan.

Vor fi schimbări importante în lot la SCM Gloria Buzău. Vor pleca anumiți jucători, dar vor și veni trei fotbaliști noi 

În privința jucătorilor, antrenorul a declarat că vor fi făcute remanieri importante, pentru că lotul este unul destul de stufos. Ilie Stan a stat de vorbă cu conducătorii și s-a luat decizia să fie păstrați 19 fotbaliști, iar ulterior să fie aduși câțiva care să crească valoarea, două sau trei transferuri. Deja a renunțat la câțiva dintre ei, iar anumiți jucători, cu care s-a vrut prelungirea, și-au dat acordul să rămână și în sezonul următor.

Antrenorul simte că ar mai fi nevoie de un portar, un mijlocaş central sau mijlocaş de bandă și un vârf de careu.

Chiar şi în această perioadă de alertă, împreună cu cei din conducerea secţiei şi a clubului, am discutat şi făcut un plan de bătaie pentru viitorul sezon. Având în vedere că lotul era destul de numeros, iar unii jucători se antrenau separat sau erau împrumutaţi altor cluburi, fiind sub contract, am hotărât ca din această vară să facem o reevaluare a ceea ce avem în momentul de faţă. Pentru noi, important este că avem un nucleu de 19 jucători, şi, în funcţie de necesităţi, să completăm lotul cu doi-trei jucători peste nivelul celor pe care îi avem acum, dar şi cu doi sau trei juniori de 2002, pentru că din sezonul viitor, regulamentul ne impune folosirea acestora în teren.

Sunt câţiva jucători de care ne-am despărţit, mai ales cei cărora le-au expirat contractele sau nu au mai continuat ca împrumut la echipa noastră. La capitolul reveniri îl avem pe Ciprian Petre, care mai are încă un an de contract cu Gloria. Am avut o discuţie cu el, în urma căreia sper să avem o relaţie bazată pe respect şi profesionalism. Ştiţi bine că la mine, cine se pregăteşte exemplar, va avea întotdeauna şansa de a juca. Pe de altă parte, ne bucurăm că Nedelea,Tucaliuc și Chică-Roșă sunt decişi să îşi prelungească contractele cu noi.

Aşa cum spuneam mai devreme, mai avem nevoie de câţiva jucători şi aici mă refer în primul rând la un portar, un mijlocaş central sau mijlocaş de bandă, un vârf de careu şi doi juniori de 2002”, a mai declarat Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău a încheiat sezonul pe locul 8, cu 33 de puncte. În 2019-2020, la prima participare în Liga 2, a înregistrat nouă victorii, șase egaluri și opt înfrângeri. În singurele trei partide din acest an, înaintea suspendării campionatului din pricina pandemiei de coronavirus, echipa lui Ilie Stan nu pierduse. Obținuse o victorie (3-0 cu Sportul Snagov la masa verde) și două egaluri (2-2 cu ”U” Cluj pe teren propriu și 0-0 cu CS Mioveni în deplasare).

 

Foto: SCM Gloria Buzău 

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 17 Jun. 2020, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă