Fost președinte la FCM Bacău și Farul, numit director sportiv la CSM Ceahlăul. ”Simt că am o mare responsabilitate. Alt obiectiv decât promovarea nu se poate la un asemenea club, indiferent în ce ligă ar activa”

Andi SÂRBU 26 Jul. 2022, 16:16 Liga 3
Fost președinte la FCM Bacău și Farul, numit director sportiv la CSM Ceahlăul. ”Simt că am o mare responsabilitate. Alt obiectiv decât promovarea nu se poate la un asemenea club, indiferent în ce ligă ar activa”

CSM Ceahlăul Piatra Neamț și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, organizată marți, 26 iulie, la un hotel din centrul orașului, noua conducere administrativă și obiectivul pentru noul sezon de Liga 3.

În prezența lui Anton Măzărianu, CEO al firmei Comes SA, principalul finanțator al clubului din Piatra Neamț, și a antrenorului principal Florentin Petre, au fost prezentați noul președinte, Daniel Mahu Moisii, promovat din postura de team-manager, cât și directorul sportiv cu atribuții de președinte executiv, după cum s-a transmis în cadrul conferinței, Relu Damian.

  • Ca un detaliu al acestei prezentări oficiale, cei anunțați în noile funcții la club, datorită cărora s-a ținut această conferință, au luat loc la masă în părțile laterale. În centru au luat loc Măzărianu și Petre.

Relu Damian, directorul sportiv cu atribuții de președinte executiv la CSM Ceahlăul

Fost președinte la FCM Bacău și Farul Constanța, cu mult timp în urmă, ultima dată agent de jucători, Relu Damian este încântat de oferta primită de la CSM Ceahlăul, unde spune că singurul obiectiv nu potate fi altul decât promovarea, indiferent de liga în care activează echipa.

”Vreau să îi mulțumesc domnului Măzărianu pentru că m-a cooptat în conducerea unui club de tradiție, de renume, cum este CSM Ceahlăul Piatra Neamț (n.r. – este într-o eroare, fiindcă acest club este înființat în 2016 și nu are nicio legătură cu fostul club Ceahlăul, care a activat mulți ani în Liga 1). În același timp, pe lângă onoarea pe care mi-o face, simt că am în față și o mare responsabilitate, pentru că un club cu o asemenea istorie, un club cu o asemenea infrastructură într-un oraș cu tradiție în Liga 1 trebuie să aibă și ambiții mărețe. Deci, din punctul meu de vedere, alt obiectiv decât promovarea nu se poate la un asemenea club, indiferent în ce ligă ar activa”, au fost primele cuvinte ale lui Relu Damian la CSM Ceahlăul.

Relu Damian: ”Alt obiectiv decât promovarea nu se poate la un asemenea club, indiferent în ce ligă ar activa”

Noul conducător al echipei din Piatra Neamț s-a prezentat singur în fața celor prezenți la eveniment.

”Pentru cei care nu mă știți, sunt un fost jucător de tenis de câmp, aproximativ douăzeci de ani de carieră în țară, la Steaua București, în străinătate, la Strasbourg, în Franța, după care am îmbrățișat meseria de agent FIFA de jucători. Am mai activat ca președinte de club la FCM Bacău și Farul Constanța, perioade în care mi-am întrerupt activitatea ca agent”, și-a descris Damian activitatea de până acum.

Promovarea în Liga 2 și întâlnirea unei echipe din Liga 1 în Cupa României, obiectivele clubului din Piatra Neamț

Damian are obiective mărețe la CSM Ceahlăul: promovare în Liga 2 și o accedere într-o fază cât mai superioară în Cupa României.

”Luna aceasta, împreună cu Bobi (n.r. – Daniel Mahu Moisii), sub îndrumarea domnului Măzărianu, cu stafful tehnic condus de Florentin Petre, despre care eu cred că este un staff foarte performant, care își face treaba foarte bine, cu lotul de jucători pe care l-am găsit și pe care l-am îmbunătățit și dacă va fi cazul vom mai găsi oportunități sperăm să-l mai îmbunătățim în continuare să atacăm noul campionat, noua ediție a Cupei României cu obiectivele pe care le-ați auzit: promovarea în Liga 2, iar în Cupa României, zic eu, un obiectiv frumos și important ar fi promovarea până într-o fază în care să putem aduce o echipă de Liga 1 să joace pe stadionul din Piatra” a declarat proaspătul directorul sportiv cu atribuții de președinte executiv, așa cum a fost prezentat în mod oficial de către Măzărianu.

Anton Măzărianu spune că negocierile cu Damian erau de un an și în privința obiectivului schimbă strategia

Principalul finanțator Anton Măzărianu a dat detalii despre cum a ajuns la varianta Relu Damian și despre modul cum au decurs negocierile cu acesta. Măzărianu nu a mai vorbit cu tărie despre obiectivul promovării în Liga 2, așa cum o făcea în vara trecută, ci spune că și-a învățat lecția, după rateul din sezonul recent încheiat, și preferă să schimbe strategia. Acum va încerca să promoveze.

”Negocierile erau deja de un an de zile, trebuia să găsim o soluție, mai trebuia o persoană care să facă echipă cu colegii de acolo și atunci am considerat că este o variantă pe care o vom adopta în momentul de față, astfel încât să încercăm să ne atingem scopurile. Vedeți că față de anul trecut acum nu mai fac afirmații, vom face afirmații când știm sigur, însă au avut grijă alții să nu reușim, însă cu siguranță vom încerca. Schimbăm strategia”, a declarat Anton Măzărianu, completat de Damian: ”Discuțiile au durat de ceva vreme, cum a spus și domnul Măzărianu. Să știți că negocierile au durat foarte puțin, pentru mine onoarea de a mă coopta aici a fost mult prea mare pentru a mai negocia ceva. Obiectivul măreț, lotul de jucători, entuziasmul, infrastructura din oraș, toate condițiile sunt pentru a face performanță. Mai departe rămâne ca cei care suntem aici și din vestiar să ne facem treaba. Munca noastră se va vedea și vom demonstra că ceea ce facem, ne duce acolo unde ne dorim.”

Măzărianu speră ca alături de el să mai vină și alți sponsori la echipă, însă, din experiența anilor trecuți, spune că nu neapărat stabilitatea financiară asigură promovarea în Liga 2. În precedentele două sezoane, Dacia Unirea Brăila și SC Oțelul Galați au promovat în eșalonul superior având situații bănești mai slabe decât CSM Ceahlăul.

”Alături de mine vor mai veni și alții pentru a asigura necesarul pentru a trece de acest campionat cu brio și chiar să ajungem să ne luptăm pentru promovare. Totul este relativ în ceea ce privește stabilitatea financiară la echipă, pentru că dacă faceți o analiză în ultimii ani au promovat echipele care nu au avut o situație financiară bună. Din contră. Noi trebuie să sperăm și să încercăm, de aceea suntem aici”, a încheiat patronul CSM-ului din Piatra Neamț.

Florentin Petre și-a băgat echipa în cantonament și a stabilit amicalele până la startul noului sezon de Liga 3

CSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a reunit în data de 11 iulie și de ieri, 25 iulie, a intrat într-un cantonament pe care îl va efectua pe plan local.

”Începând de aseară am intrat în cantonament. Antrenamentele se vor face aici pe plan local. Avem un teren și un deal în apropiere. Antrenamentele vor fi dure, dar dacă vrem performanță trebuie să și suferim”, a spus Florentin Petre.

Echipa nemțeană și-a stabilit cinci meciuri amicale până la începerea noului sezon de Liga 3, programat pentru 27 august. Adversarii pe care îi va întâlni sunt: CSM Pașcani (30 iulie, ora 11:00), Foresta Suceava (5 august, ora 11:00), o dublă întâlnire cu CSM Focșani (13 și 20 august) și FC Dinamo (echipă din Liga 4 București, 10 august). În primul amical disputat în această vară, CSM Ceahlăul a câștigat cu 5-4 în fața celor de la Aerostar Bacău.

În ceea ce privește noile achiziții reușite în această vară, acestea sunt: Patrick Petre (Minaur Baia Mare), Daniel Novac (Foresta Suceava), Dudu Drugă (Dante Botoșani), Richardo Mihalache (Al-Rustaq / Oman) și Lucian Acasandrei (CS Tunari). Tot în această perioadă, CSM Ceahlăul a prelungit contractele cu jucătorii: Ionuț Ursu, Alexandru Ichim, Cătălin Ștefănescu, Antonio Agafiței, Alexandru Barna.

Conferința de presă în care Relu Damian a fost prezentat la CSM Ceahlăul:

https://www.youtube.com/watch?v=D6PcURuGwO4&t=4s

Foto și video: Sportul nemțean de performanță

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-patrick-petre-va-fi-antrenat-din-nou-de-tatal-sau-acum-la-csm-ceahlaul-clubul-din-piatra-neamt-a-facut-inca-trei-achizitii-importante-pentru-nivelul-ligii-3-19237874

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gueye-mansour-a-schimbat-echipa-dar-ramane-in-romania-unul-dintre-cei-mai-cunoscuti-straini-din-fotbalul-nostru-a-semnat-contractul-si-a-jucat-intr-un-amical-19238254

https://liga2.prosport.ro/liga-3/slab-sa-fii-noroc-sa-ai-frf-a-anuntat-echipele-care-continua-in-liga-3-desi-retrogradasera-dupa-ce-au-aparut-cinci-locuri-vacante-pentru-sezonul-2022-2023-rapid-si-fc-hermannstadt-au-renuntat-la-19237961

https://liga2.prosport.ro/liga-3/campionatul-liga-3-ramane-neschimbat-tot-cu-100-de-echipe-impartite-in-zece-serii-editia-2022-2023-se-va-desfasura-cu-aceleasi-coordonate-ca-precedentul-sezon-in-trei-faze-19236145

Andi SÂRBU 26 Jul. 2022, 16:16 Liga 3
Pe aceeași temă