Coincidență sau nu, în precedenta partidă în care nu a încasat gol în Liga a 2-a, UTA s-a bazat tot pe Alexandru Barna în poartă. Se întâmpla pe 21 octombrie, cu ocazia celei mai clare victorii utiste din „gestiunea” Todea: 3-0 cu Știința Miroslava. A urmat deplasarea din Cupă, de la Afumați, acolo unde goalkeeperul de 24 de ani se accidenta destul de grav la nas, însă investigațiile medicilor au evidențiat o altă problemă la cap ce părea să-i pună capăt carierei fotbalistice.
În cele din urmă, fostul fotbalist al Ceahlăului a primit acceptul specialiștilor să revină pe gazon și a făcut-o sâmbătă, cu succes, în deplasarea „roș-albilor” pe terenul celor de la Metaloglobus. A și avut câteva intervenții decisive, dar a și fost ocrotit odată de șansă la bara lui Ghenovici. „Știam că este cel mai periculos om al lor, dar, în afara acelei faze cu bara și poate încă un șut apărat de mine, Tănase l-a cam anihiliat. Ca portar te bucuri mereu că nu iei gol, că-ți faci treaba, dar nu poți fi fericit dacă echipa nu câștigă. Păcat că nu am reușit măcar un gol pentru a termina bine un an nu prea pozitiv. Asta e, nu avem ce face decât să ne pregătim și mai bine și să ne revanșăm la primăvară”, spune Barna pentru Sport Arad.
Acesta susține că a gândit pozitiv chiar și când unii medici îl sfătuaiu să agațe ghetele în cui și speră să evolueze și mai mult în stagiunea de primăvară. „Eu întotdeauna am avut speranța că nu poate fi atât de grav și s-a adeverit totul. Pot spune că acele probleme de sănătate m-au ambiționat și mai mult, doream să revin și mai pregătit în poartă. Mi s-a schimbat și colegul între timp, dar concurența a rămas la fel de mare ca și pe vremea lui Grahovac. A venit Tomas (n.r. – Svedkauskas), un portar cu reflexe excelente, cu experiențe importante în fotbalul italian, care e greu de ținut pe bancă. Încerc să fiu cât mai în formă și la primăvară, iar dacă se apelează la mine să-mi fac datoria cât mai bine”, a adăugat Alex Barna.
Practic, după despărțirea de Branko Grahovac și problemele lui Barna, Svedkauskas a avut un debut abrupt în Liga a 2-a și a mai comis și greșeli. „Împreună cu Dan Țapoș, am considerat că Tomas a mai și greșit, iar Barna merită din nou o șansă. E o concurență benefică între ei, nebucurăm că nu ne-am înșelat azi și am bifat unul dintre puținele meciuri ale sezonului în care nu am primit gol”, a menționat și Cristi Todea, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.
„Dulăul” a mușcat din orgoliul lui Prună
Altfel, în meciul cu Metaloglobus, toate mutările lui Cristian Todea au avut caracter ofensiv, iar două dintre ele l-au avut protagonist pe juniorul Victor Prună.
În minutul 64, mijlocașul de 20 de ani l-a înlocuit pe colegul său cu doi ani mai tânăr, Amir Jorza, pentru ca 16 minute mai târziu să treacă din nou pe bancă și în luptă să intre Dorin Toma. De obicei, astfel de schimbări au impact asupra orgoliului și încrederii fotbaliștilor, dar Cristi Todea afirmă: „Victor rămâne un fotbalist bun, cu calități, care beneficiază în continuare de toată încrederea mea. L-am înlocuit doar pentru că a intrat puțin relaxat în joc, a avut două ocazii bune de gol pe care le-a ratat cam ușor. Dar, repet, e unul dintre jucătorii pe care mă bazez în continuare, doar că trebuie să fie mai conectat când e trimis pe teren”.
Pe de altă parte, Dorin Toma a reapărut în Liga a 2-a după exact două luni de zile. Ultima oară, mijlocașul ofensiv de 18 ani al UTA-ei a evoluat pe finalul partidei cu Pandurii Târgu Jiu, după ce Todea îl mai utilizase și la Snagov, în campionat și la Sebiș, în Cupa României.
Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design