Cristian Pustai, după victoria categorică cu CSM Slatina: ”Am reușit, în sfârșit, să ne descătușăm.” Nemțenilor li s-a accidentat încă un portar

Narcis POHOAȚĂ 05 Nov. 2023, 15:02 Liga 2
Cristian Pustai, după victoria categorică cu CSM Slatina: ”Am reușit, în sfârșit, să ne descătușăm.” Nemțenilor li s-a accidentat încă un portar

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, sâmbătă, cea mai categorică victorie din acest sezon, 4-0 cu CSM Slatina, reeditând succesul din runda a 2-a, cu Reșița, obținut tot pe teren propriu.

Având un trio ofensiv format din Llullaku, Neicuțescu și Cortelezzi în mare formă, Ceahlăul s-a impus fără probleme în fața unei formații care s-a remarcat în prima parte a sezonului regular printr-o defensivă foarte bună.

Cristian Pustai, după victoria categorică cu Slatina: ”Mă bucur că am reușit, în sfârșit, să ne descătușăm”

După meci, antrenorul Ceahlăului, Cristian Pustai, s-a declarat mulțumit de faptul că elevii săi au fost mai concentrați în fața porții, exact ceea ce le ceruse înaintea partidei din etapa a 12-a a Ligii 2.

”Nu știu dacă așteptam un 4-0, dar așteptam o victorie. A fost bine, mă bucur că am reușit, în sfârșit, să ne descătușăm, să marcăm 4 goluri, să înscriem unele goluri din poziții mai grele decât în alte meciuri. Dar până la urmă sunt importante punctele. Rămânem în față, în grupul care luptă pentru prima jumătate a clasamentului și ne gândim deja la meciul următor. Noi am fost motivați în toate jocurile, dar de data aceasta am reușit să înscriem și ne-am făcut jocul mai ușor, chiar dacă am întâlnit o echipă foarte bună a campionatului, dacă ne uităm pe rezultatele din deplasare ale Slatinei. Dar în unele jocuri, dacă înscriem sau majorăm diferența, e mai ușor. Am încercat și azi, așa cum am făcut în fiecare meci până acum, să jucăm frumos, la victorie, să ne creăm ocazii, să jucăm pentru public. Și să obținem cât mai mult”, a declarat Cristian Pustai.

Ceahlăul, în victoria cu CSM Slatina: Wynney (Barna 47′) – Bacalu, Jalbă, Vișinar (cpt.), Pedro Albino – Akwasi, Onișa – Llullaku (P. Petre 71′), M. Savu (Al. Anton 71′), Neicuțescu (Copoț-Barb 88′) – Cortelezzi (Larrauri 88′). Rezerve neutilizate: – Joao Jaquite, Al. Fărăgău, Tud. Oltean, Petkov.

Ceahlăul a rămas fără primii doi portari

Cristian Pustai s-a referit și la problema portarilor, primii doi goalkeeperi ai Ceahlăului fiind accidentați în momentul de față. După ce titularul Stefan Krell s-a accidentat în meciul cu CSC Șelimbăr, nemțenii l-au pierdut, sâmbătă, și pe liberianul Boison Wynney (foto). Acesta s-a accidentat în minutul 47 și a cerut schimbare, fiind înlocuit cu debutantul în acest sezon Alexandru Barna.

Astfel, dacă niciunul dintre aceștia nu-și va reveni până vineri, Ceahlăul va avea un singur portar valid, pe Barna, fost portar în prima ligă la originalul Ceahlăul.

”Sperăm să recuperăm unul dintre portari. E o problemă, până acum nu am avut accidentări foarte grave, am fost ocoliți de aceste lucruri. Sper să ne revenim. Nu știu ce are Boison, să vedem ecografia. Sper să-și revină Krell, pentru că părea mai bine. Luni mai are un control și dacă iese bine înseamnă că vom avea doi portari. Dacă nu, avem o problemă”, a mai spus Cristian Pustai.

Ceahlăul e aproape de locurile calificabile în play-off și are un meci greu la Buzău

După victoria cu CSM Slatina, Ceahlăul a acumulat 18 puncte și a urcat pe locul 7 în clasamentul provizoriu, primul sub linia play-off-ului, putând fi depășită doar de Gloria Buzău, care are meci luni.

În etapa viitoare, a 13-a, nemțenii au un meci complicat în deplasare, chiar cu Gloria Buzău, vineri, 10 noiembrie, de la ora 16:00. Buzoienii încă nu au jucat în această etapă, urmând să închidă runda a 12-a luni, pe terenul liderului dinaintea acestei etape, Unirea Slobozia.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slatina-umilita-de-ceahlaul-oprescu-s-a-luat-de-arbitraj-19291858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-surclasat-csm-slatina-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

Narcis POHOAȚĂ 05 Nov. 2023, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă