Harababură la Ripensia! Conducerea începe să reanalizeze posibilitatea retragerii din Liga 2, iar totul pare că a fost doar ”momeală” pentru sponsori și autorități

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2022, 15:07 Liga 2
Harababură la Ripensia! Conducerea începe să reanalizeze posibilitatea retragerii din Liga 2, iar totul pare că a fost doar ”momeală” pentru sponsori și autorități

Schimbări de opinie la Ripensia, unde una se spune și alta se face, iar conducerea se răzgândește de la o zi la alta. În plus, antrenorul Florin Fabian, plecat de la echipă, este contrazis că a părăsit clubul doar pentru că s-a anunțat intenția retragerii din Liga 2. Dar asta nu e tot.

Dumitru Mihu s-a răzgândit în privința retragerii Ripensiei din Liga 2?!

Luând lucrurile cu începutul, finanțatorul clubului, Dumitru Mihu, care nu mai târziu de zilele trecute, în urmă cu mai puțin de o lună, anunța că sunt șanse foarte mari să înscrie Ripensia în Liga 3 din sezonul următor, pare că dă înapoi.

După meciul cu Astra, de sâmbătă, din etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, câștigat cu 3-1, victoria a trecut în planul secund dacă ne raportăm la afirmațiile lui Dumitru Mihu. În primul rând, el a declarat că începe să se gândească la posibilitatea de a retrage sau nu Ripensia din Liga 2, iar siguranța afirmațiilor din trecutul recent pare a fi fost, mai mult sau mai puțin, uitată.

Dumitru Mihu: ”Trebuie să văd dacă oamenii pentru care vreau să construiesc acest proiect sunt dispuși să contribuie”

Cert este că, în urma declarațiilor lui Dumitru Mihu, putem spune că totul a fost o ”momeală” pentru oamenii care se pot alătura proiectului, poate oameni de afaceri, poate autorități locale sau poate și oameni de afaceri, și autorități locale.

Mai putem afirma, fără ocolișuri, și că este o lipsă de profesionalism din partea omului care susține Ripensia, dar când chiar Dumitru Mihu vorbește de definiția profesionalismului face trimitere la jucători, într-o notă amuzantă sau ironică pentru că, până la urmă, cum s-ar spune chiar și la anumite echipe din Liga 1, contractul îi obligă.

Dumitru Mihu vorbește de profesionalismul jucătorilor: ”Trebuie să se comporte ca profesioniști, să se concentreze la joc și să câștige”

Mihu a creat un val de incertitudine în privința Ripensiei, dar le solicită jucătorilor să joace la potențial maxim, să încerce să câștige fiecare meci.

Eram favoriți, dar Astra e o echipă puternică, a acumulat foarte multe puncte în acest campionat, iar dacă nu erau depunctările se afla într-o altă situație.

Echipa (n.r. – Ripensia) trebuie să joace, să câștige, băieții trebuie să facă lucrul acesta pentru ei, pentru club. Ei sunt profesioniști, trebuie să se comporte ca profesioniști, să se concentreze la joc și să câștige. E dorința lor, e dorința mea, a celor care susțin clubul.

(N.r. – Întrebat de retragerea Ripensiei din Liga 2) Trebuie să vedem cum stăm, eu în calitate de finanțator și de om care vrea să facă ceva în Timișoara, vreau să mă lămuresc, să văd cine își dorește lucrul acesta, dacă oamenii pentru care vreau să construiesc acest proiect sunt dispuși să contribuie într-o oarecare măsură la lucrul acesta”, a spus, surprinzător și în totală contradicție cu afirmațiile din urmă cu câteva săptămâni, Dumitru Mihu, la Sport Total FM.

Dumitru Mihu îl contrazice pe Florin Fabian

Asta nu e tot, pentru că Mihu a mai făcut o afirmație surprinzătoare, în ceea ce privește plecarea lui Florin Fabian. Concret, deși antrenorul a afirmat că a plecat de la Ripensia după anunțul lui Mihu, acesta din urmă l-a contrazis.

Plecarea lui Fabian nu ar fi constat doar în decizia retragerii din campionat și că au fost mai multe aspecte care au dus la ruptură.

Nu a fost decizia tehnicianului, a fost o decizie comună. El nu și-a dat demisia, a fost o discuție pentru care nu ne-am dorit să continuăm, din mai multe motive, nu a fost primordial anunțul retragerii. Astea au fost niște lucruri reglate între noi, am decis de comun acord să renunțăm la acest parteneriat”, sunt cuvintele lui Dumitru Mihu nescoase din context sau frânturi din declarația sa integrală.

Facem un exercițiu și redăm și reacția lui Florin Fabian din momentul plecării sale de la Ripensia. ”Principalul” spunea că a decis rezilierea exclusiv din cauza anunțului conducerii, de a retrage echipa din Liga 2 la finalul sezonului.

Ca urmare a deciziei conducerii clubului de a anunța în cursul săptămânii trecute, atât stafful, cât și jucătorii faptul că Ripensia va evolua din sezonul viitor în Liga a 3-a, am decis în mod natural și de comun acord încetarea colaborării. Obiectivele fundamentale agreate inițial au fost schimbate radical, și anume, de la angajamentul menținerii echipei în liga secundă pentru acest sezon (fapt îndeplinit), la crearea unei echipe competitive pentru atacarea unui loc de play-off în sezonul următor. Momentul anunțului a fost total inoportun, înaintea meciului cu FC Brașov, acesta afectând din punct de vedere sportiv și moral randamentul echipei, trebuind să fie declarat la finalul campionatului”, declara Fabian în exclusivitate pentru Liga2.ro.

Ripensia a trimis Astra în Liga 3!

Ripensia a trimis Astra în Liga 3! Victoria de sâmbătă, cu 3-1, a făcut ca giurgiuvenii să cadă matematic în Liga 3, deși abia s-au scurs două runde din play-out.

Denis Golda (min. 67), Mihai Ene (min. 81) și Zoran Mitrov (min. 87) au marcat pentru Ripensia în victoria cu Astra. Pentru fosta campioană a României a punctat Vlad Gîsă (min. 85).

  • Astra: Mih. Cotolan – Gab. Matei (cpt.), Paliu, Tib. Giuroiu, Ad. Dr. Grigore, Buliga, Banu, Gab. Dumitrașcu, Firțulescu, Iul. Ilie, Gavîrliță
    Rezerve: Vad. Dumitru – M. Telcean, I. Zaharia, Andr. Gal, Cocîrlă, Sg. Negruț, Brăilă, Gîsă, Pahonțu;
    Antrenor: Daniel Movilă
  • Ripensia: I. Rus – Sturzu, Rogac, Fridrich, Gladun – Stoi (cpt.), Val. Macrițchii – Piftor, Mih. Ene, Ivancevic – Golda;
    Rezerve: Șt. Dobre – Rz. Morariu, Lalic, Tud. Călin, R. Ciurel, Mitrov, Matiș, Rob. Stoica, Mihart;
    Antrenor: Călin Mada

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-astra-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-schimbarile-facute-in-iarna-s-au-dovedit-esecuri-totale-pentru-fosta-campioana-a-romaniei-19225361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-salvata-cu-doua-goluri-fabuloase-in-partida-cu-viitorul-pandurii-leo-strizu-in-continuare-nemultumit-cuvintele-apasate-ale-principalului-dupa-un-meci-spectaculos-19225358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-pleaca-la-slobozia-cu-gandul-la-victorie-robert-panduru-unirea-e-o-echipa-puternica-dar-trebuie-sa-continuam-parcursul-spre-liga-1-situatia-medicala-a-ju-19225333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/delegatul-echipei-fc-buzau-explica-eroarea-care-a-dus-la-pierderea-la-masa-verde-a-meciului-cu-viitorul-pandurii-marian-lambru-vorbise-inainte-de-joc-si-la-frf-respect-dec-19225271

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2022, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă