Roșu a plecat în Spania și nu știe dacă va rămâne antrenorul UTA-ei. „Am analizat cele întâmplate împreună cu conducerea, dar nu am vorbit absolut nimic despre viitor”

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 15:09 Liga 2
Roșu a plecat în Spania și nu știe dacă va rămâne antrenorul UTA-ei.**

Gruparea fanion a Aradului se află la răscruce de drumuri după ratarea pentru al doilea sezon consecutiv a promovării la baraj. După Voluntari, ACS Poli a fost echipa ce i-a frânt visul de Liga 1 UTA-ei, care e pusă puțin în încurcătură în momentul de față. Are de ales între două strategii. Una, a atacării promovării cu toate pânzele sus, ceea ce presupune un lot superior celui de anul acesta, sau cealaltă, a promovării la prima echipă a cât mai multor juniori din propria pepinieră cu scopul de a forma o generație puternică pentru sezoanele ce urmează.

Impresia este că decizia în interiorul clubului nu a fost luată încă, dar un lucru este ca și hotărât. Din câte se pare, contractul lui Laurențiu Roșu cu gruparea „roș-albă” nu va fi prelungit, sau cel puțin aceasta e impresia cu care a rămas fostul internațional după întâlnirile de vineri și de sâmbătă cu șefii „Bătrânei Doamne”.

„Am discutat doar despre trecut, am analizat cele întâmplate împreună cu conducerea clubului, nu am vorbit absolut nimic despre viitor. Dezamăgirea e mare, fiindcă toată lumea și-a dorit această promovare în Liga 1. Din păcate, pe parcursul ultimelor trei luni au apărut unele aspecte pe care nu le-am prevăzut. Primul dintre ele, în opinia mea, a fost avantajul pe care toți adversarii noștri l-au avut înainte de meciurile directe. Odată cu retragerea Tărlugeniului, toate echipele erau odihnite și cu întreg lotul valid, fără suspendați. De multe ori acest lucru a contat. Pe Brașov i-am prins într-un moment critic, au dat totul la meciul cu noi pentru a mai putea spera că li se vor rezolva problemele. Apoi, după două-trei etape au început să piardă cu toți. Au fost și probleme cu arbitrajele în unele meciuri. Practic, singura noastră fază unde putem spune că am fost favorizați involuntar a fost meciul de la Mioveni, unde gazdelor li s-a anulat un gol valabil. În fine, meciul cu Baloteștiul a venit la trei zile după ce am bătut la Timișoara și nu stăteam bine nici psihic, nici fizic. Știu că au fost acuzații din partea unor suporteri după acel meci, dar vă spun cu mâna pe inimă că eu, Laurențiu Roșu și echipa mea am jucat toate partidele pe teren în acest sezon. În fine, a venit barajul cu Poli, în care forțele au fost puțin disproporționate, în sensul că o echipă de Liga 1 e din alt film în fața uneia din Liga 2-a. Și, cu toate astea, am avut perioade de joc atât în tur, cât și în retur, în care am pus probleme și chiar am sperat la promovare. Repet, dezamăgirea și supărarea e foarte mare. Cu toții ne doream să o ducem pe UTA acolo unde îi este locul, să jucăm la anul pe stadioane mari și gazoane bune, chiar dacă, poate, acasă am fi făcut un mic sacrificiu evoluând pentru un timp pe Motorul sau în alt oraș”, a mărturisit, pentru Sport Arad, antrenorul UTA-ei până pe 30 iunie.

Chiar dacă a avut mici probleme cu unii suporteri, care s-au luat inclusiv de soția sa după manșa secundă a barajului cu ACS Poli, Roșu susține că aceștia sunt primii pentru care echipa a încercat să dea mereu totul. „Chiar dacă nu mi se par normale, micile incidente le-am trecut cu vederea și vă spun cu sinceritate că asemenea suporteri, cum am întâlnit la Arad, merită fără doar și poate să vadă fotbal de calitate, de Liga 1. Pentru ei am luptat în primul rând mereu, ne pare extrem de rău că nu am reușit să le facem o bucurie la finalul acestui sezon. Bineînțeles și oamenii din conducere meritau să le fie răsplătite eforturile, căci chiar și-au dat toată silința să nu ne lipsească nimic. Am fost în acel cantonament în Spania, deplasările lungi le-am făcut numai cu avionul, nu am avut nicio restanță salarială cum am mai auzit pe la alte echipe. Păcat, mare păcat că am pierdut șansa să jucăm în Liga 1 la anul, numai asta am avut în cap de când am venit la Arad”, a adăugat fostul atacant, care a plecat astăzi în Spania, fără a avea vreun semnal că ar putea reveni vreodată ca și antrenor al echipei „roș-albe”.

Până una alta, conducerea UTA-ei a anunțat pe marți o ședință, la capătul căreia am putea primi lămuriri suplimentare despre strategia pentru la anul.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă