Robert Ilyeș, debut cu stângul ca antrenor la FK Miercurea Ciuc, în fața ”lanternei” Poli Timișoara. Nu se mai gândește la acest sezon: ”Încerc să-mi cunosc jucătorii”

Anda DELIU 02 Apr. 2023, 20:47 Liga 2

FK Miercurea Ciuc e echipa cu care Poli Timișoara și-a obținut două dintre cele trei victorii din tot acest sezon de Liga 2, ambele cu scorul de 2-1, în sezonul regulat, dar și în play-out.

În aceasta din urmă a fost un debut cu stângul pentru noul antrenor al ciucanilor, Robert Ilyeș, în condițiile în care și Paul Codrea, antrenorul Politehnicii, a fost la primul joc pe bancă, dar ciucanul spune că toate gândurile clubului său se îndreaptă spre sezonul viitor.

Nu l-au supărat jucătorii pe Robert Ilyeș

Adrian Gîdea (14′, 66′) a înscris pentru Poli Timișoara, în timp ce pentru FK Miercurea Ciuc a marcat Claudiu Apro (73′) din penalty. Harghitenii au avut un penalty imediat după golul de 1-0 al gazdelor, la un henț aproape pe linia porții al lui Denis Radu la șutul lui Peter Gal-Andrezly, însă arbitrul Mircea Ardelean nu l-a sancționat și a lăsat jocul să continue. Penalty-ul din care a marcat Apro a fost acordat foarte ușor de ”centralul” arădean.

Ilyeș a fost mulțumit că echipa sa a avut multe ocazii la Timișoara, în jocul din etapa a 2-a a play-outului, și spune că pe erorile din defensivă nu poate fi supărat.

”Așa este fotbalul. Nu tot timpul când joci poți și să câșțigi, nu? A fost o înfrângere din care trebuie să învățăm, o luăm de la capăt și mergem înainte. E primul meci pe bancă Ciucului. Eu chiar am fost și în vestiar, am felicitat băieții pentru atitudinea, pentru ocaziile pe care ni le-am creat. Că au fost niște nesincronizări în apărare, asta e cu totul și cu totul altceva. Dar am avut situații și în a doua repriză, când am început, singuri portarul, nu am reușit să egalăm, a venit golul de 2-0, unde a greșit un junior (n.r. – Mark Kovacs a preluat larg în propriul careu după o pasă primită înapoi de la Kelemen). Nu pot să mă suport pentru că se întâmplă și la fotbaliști mai mari să greșeasă în defensivă. Dar mergem înainte și am încredere în jucătorii mei”, a spus Robert Ilyeș.

Robert Ilyeș a recunoscut că l-a surprins abordarea lui Paul Codrea

Ilyeș a punctat că Poli Timișoara a arătat altfel cu Paul Codrea față de cum juca cu Octavian Benga antrenor.

”Da, am făcut analiza. M-a surprins cu stilul de joc, pentru că am văzut meciul de la Dinamo, unde au jucat mult mai organizat în defensivă. La Baia Mare au fost mai apatici. În schimb, astăzi chiar au făcut un meci bun. Chiar vreau să-l felicit pe Paul, pentru că se vede că a schimbat fața jocului. Chiar m-a surprins cu jocul de posesie. Pe care l-am încercat și noi, de fapt. Eu zic că a fost un joc spectaculos, pentru nivelul de Liga 2”, a punctat principalul harghitenilor.

Va rula tot lotul FK Miercurea Ciuc în meciurile din play-out

Cu excepția lui Gheralia, Ciucul a folosit jucătorii utilizați și până acum ca titulari, dar Ilyeș spune că va ”roti” toți fotbaliștii din lot. Prioritar după ratarea obiectivului, accederea în play-off, e pregătirea viitorului sezon de Liga 2.

”Nu. Normal. Încerc să-mi cunosc jucătorii. Am spus că voi da șanse fiecărui jucător, să-i cunosc mult mai bine. La vară tragem linie. Vom lua o decizie cu conducera clubului să vedem în ce direcție mergem: să creștem copii din cadrul academie, sau, dacă e posibil, să încercăm să intrăm în play-off la anul”, a punctat antrenorul principal al ciucanilor, echipă care în ultimele două sezoane a ratat calificarea în play-off, deși în fiecare ediție a inspirat teamă adversarilor săi și era considerată una dintre candidatele la promovare.

El a explicat și de ce mulți dintre juniorii campioni U19 din club nu au făcut pasul încă spre echipa mare. ”Știu foarte bine problema clubului. Au fost campioni la juniori în ultimele două sezoane. Din păcate, n-au putut să facă pasul către Liga 2. Se știe, în Liga 2 se joacă un fotbal mai de contact, fizic, cu multe dueluri, multe mingi la bătaie. Cred că nu au putut să facă pasul la prima echipă. În schimb, le-am dat posibilitatea să joace la Liga 3 tuturor celor ce nu au făcut pasul. Urmărim, sunt în atenția noastră și sperăm să promovăm mult mai mulți copii din cadrul academiei”, a concluzionat Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc în meciul cu Poli Timișoara: Gyenge – Romeo (Csiszer 67′), Kelemen (cpt.), Apro, M. Kovacs – Gal-Andrezly (Jelena 77′), Gheralia (El Sawy 67′), Panos (Vereș 61′), L. Kovacs – Jebari, Stancic (Schieb 77′). Rezerve neutilizate: Moga – Bakoș, Eperjesi, Csuros.

FK Miercurea Ciuc, pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

FK Miercurea Ciuc, cu 29 de puncte, se menține pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 după două etape din cele șapte.

În runda a 3-a, la 8 aprilie, de la ora 11:00, echipa harghiteană evoluează acasă cu Metaloglobus București (locul 5, 22 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 02 Apr. 2023, 20:47 Liga 2
Pe aceeași temă