Poli Timișoara prelungește cu câteva zile ”viața” rivalei ACS Poli! Fosta prim-divizionară e în agonie, dar și-a amânat meciul din etapa a 2-a a Ligii 3 cu ”ajutorul” echipei suporterilor

Anda DELIU 02 Sep. 2021, 16:52 Liga 3
Poli Timișoara prelungește cu câteva zile ”viața” rivalei ACS Poli! Fosta prim-divizionară e în agonie, dar și-a amânat meciul din etapa a 2-a a Ligii 3 cu ”ajutorul” echipei suporterilor

ACS Poli Timișoara e un bolnav în comă, a cărui existență are toate șansele să se termine în curând. Putea fi totul clar la finalul acestei săptămâni, dacă se bifa a doua neprezentare în campionatul Ligii 3, certă în condițiile în care clubul nu mai are jucători legitimați. Însă un turneu organizat de rivala Politehnica Timișoara, echipa suporterilor, a oferit ocazia perfectă de a amâna ”decesul”.

O neprezentare și o amânare pentru ACS Poli

Clubul cu echipă în Liga 2, Politehnica Timișoara, organizează în perioada 3-5 septembrie 2021 turneul amical internațional de copii ”Politehnica Centenar”. Este nevoie de multe terenuri pentru desfășurarea competiției, iar o parte dintre jocuri vor avea loc chiar pe arena Electrica, unde își dispută jocurile de acasă fosta prim-divizionară, acum prezentă în Liga 3.

A fost motivul perfect pentru ca administratorul special Petre Mușat să ceară amânarea jocului de vineri, 3 septembrie, cu Frontiera Curtici, din etapa a 2-a a Seriei a 8-a a Ligii 3. Jocul deja apare reprogramat pe site-ul FRF pentru ziua de marți, 7 septembrie, de la ora 17:00.

ACS Poli nu mai are jucători și nici nu poate legitima

Adevărul e că aceste amânări nu sunt decât o tentativă de a arăta instanței că nu s-a forțat falimentul clubului.

În 30 septembrie, judecătorii decid dacă clubul intră în faliment, iar acceptarea vreunui plan de reorganizare pare improbabilă din simplul motiv că clubul are interdicție de a legitima jucători, iar cei ce erau legitimați au acum alte echipe.

Cu alte cuvinte, în 7 septembrie, când e amânat meciul cu Frontiera Curtici, se va bifa, probabil, o nouă neprezentare în campionat, a doua consecutivă în două etape, ceea ce înseamnă automat excluderea oficială din campionat și dezafilierea de către FRF.

Reamintim că ACS Poli nu s-a prezenta nici săptămâna trecută la meciul de la Dudeștii Vechi, cu Pobeda, iar a doua neprezentare înseamnă, conform regulamentului, excluderea din competițiile organizate de FRF și retrogradarea până în ultima ligă valorică a județului din care face parte echipa, adică Timiș în acest caz.

Comunicatul ”tentativă” de PR al clubului

Săptămâna trecută, după anunțarea neprezentării la Dudeștii Vechi, clubul a postat un comunicat în care vorbește de bani, fără să spună că nu mai sunt jucători legitmați! Îl redăm integral:

”În ciuda tentativelor conducerii de a găsi o soluție care să ne permită prezența la debutul sezonului 2021/2022 al Ligii a 3-a, nu vom reuși să facem acest lucru.
Membrii asociați și creditorii clubului nostru nu au posibilitatea să asigure necesarul financiar pentru a acoperi cheltuielile asociate cu prima etapă a acestui sezon. Astfel, am fost nevoiți să trimitem o adresă către FRF prin care să notificăm faptul că Poli Timișoara nu se va prezenta la partida programată sâmbătă, 28 august, cu începere de la ora 18, la Dudeștii Vechi.
Ne cerem scuză față de adversarii noștri, Pobeda Stár Bišnov, care urmau să celebreze pe această cale și promovarea obținută în această vară în fața propriilor suporteri.
Ne cerem scuze și față de suporterii alb-violeți, care merită mai mult decât incertitudinea care a dictat soarta lui Poli în ultimii ani.
Vom încerca să obținem o finanțare pentru săptămâna viitoare, însă situația este una deosebit de complicată.”

ACS Poli, fostă ACS Recaș, a retrogradat din Liga 2 în 2019, iar acum ar fi trebuit să înceapă al treilea sezon consecutiv în Liga 3. După a doua neprezentare, echipa va fi exclusă din competiție după doar două etape, iar Seria a 8-a, în care a fost repartizată, ca continua cu un club în minus, dacă FRF nu pregătește o surpriză.

Foto: Dani Amariei / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cutremur-la-fc-pucioasa-presedintele-clubului-si-10-fotbalisti-ridicati-de-mascati-adeverinte-de-vaccinare-false-eliberate-de-sotia-presedintelui-19198976

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-editia-2021-2022-17-meciuri-au-loc-astazi-un-joc-nu-are-loc-din-cauza-covid-19-iar-altul-din-cauza-faptului-ca-o-echipa-este-ca-si-desfiintata-19197992

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sfarsitul-e-aici-acs-poli-e-prima-echipa-din-liga-3-care-nu-se-prezinta-la-un-meci-in-chiar-runda-de-debut-si-e-ca-si-disparuta-din-fotbal-ne-cerem-scuze-19198000

Anda DELIU 02 Sep. 2021, 16:52 Liga 3
Pe aceeași temă