Sfârșitul e aici! ACS Poli e prima echipă din Liga 3 care nu se prezintă la un meci, în chiar runda de debut, și e ca și dispărută din fotbal. ”Ne cerem scuze”

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 17:56 Liga 3
Sfârșitul e aici! ACS Poli e prima echipă din Liga 3 care nu se prezintă la un meci, în chiar runda de debut, și e ca și dispărută din fotbal. ”Ne cerem scuze”

ACS Poli Timișoara e aproape de finalul existenței sale, la 9 ani de la mutarea de la Recaș. Rămasă fără jucători, echipa aflată de doi ani în Liga 3 a anunțat că nu se prezintă la prima etapă a sezonului, la partida din deplasare cu nou-promovata Pobeda Star Bîșnov.

Șansele prezentării la meciul din etapa viitoare sunt și ele nule, astfel că clubul va fi exclus de FRF din competițiile pe care le organizează și se va desființa.

Primul meci anulat din Liga 3, din cauza echipei ACS Poli

În această după-amiază, ”bulgarii” de la Pobeda, echipa din Dudeștii Vechi, au fost anunțați că nu au meci sâmbătă, asta după ce de dimineață, se publicase delegarea brigăzii de arbitri formată din Costinel Iacob (Craiova), Cristian Buzzi și Răzvan Toader (ambii din Oţelu Roşu).

”Am primi o hârtie de la FRF că meciul este anulat. ACS Poli a trimis o hârtie cum că nu se pot prezenta la aecst meci”, a declarat, pentru Liga2.ro, Ioan Kalapiș, președintele echipei Star Bîșnov.

Etapa aceasta nici meciul dintre Foresta Suceava și Hușana Huși, din Seria 1, nu se joacă, dar e doar o amânare, deoarece suceveni au infectări cu coronavirus.

ACS Poli a rămas fără jucători și are interdicție de la FIFA să-și aducă alții!

ACS Poli nu are cu cine să se prezinte nici runda viitoare, când ar juca acasă cu Frontiera Curtici. Motivul este interdicția de transferuri dată de FIFA încă de la începutul anului pentru neplata jucătorilor străini din ultimul sezon în care s-a activat în Liga 2.

La meciul din Cupa României, în primul tur, desfășurat la 28 iulie, echipa timișoreană s-a prezentat la jocul de acasă cu CSM Deva, cedat cu 3-6 după prelungiri (2-2 după 90 de minute). Atunci, la rugămințile delegatului Petre Mușat, cei ce mai erau legitimați au mers la joc, pentru a evita o excludere inclusiv din campionat.

De altfel, echipa nici nu a avut portar. Între timp, jucătorii au fost transferați sau împrumutați la alte formații.

Clubul alb-violet nu are voie să ”forțeze” falimentul

ACS Poli e de peste trei ani în faza preliminară a procedurii de insolvență. În 30 septembrie e termen la instanță pentru a declara falimentul sau acceptarea planului de reorganizare.

Dacă echipa nu se prezenta la meciul cu CSM Deva din Cupa României era automat exclusă din toate competițiile, iar lui Mușat, care e administrator special, i se putea imputa că a forțat intrarea în faliment. Așa, rămasă între timp fără jucători și având interdicție de legitimare, lucrurile decurg ”natural” spre faliment.

Trebuie remarcat că echipa a ”supraviețuit” în ultimii ani și datorită părintelui ”spiritual” Nicolae Robu, care în 2020, tot în septembrie, a pierdut funcția de primar al Timișoarei. ACS Poli a fost ambiția sa de a readuce Politehnica Timișoara la viață, după falimentul clubului lui Marian Iancu, cel care a avut și susținerea galeriei, acum alături de divizionara secundă SSU Politehnica Timișoara.

ACS Poli: ”Situația este una deosebit de complicată”

Liga2.ro a încercat să ia legătura telefonic cu administratorul special Petre Mușat, pentru a obține un punct de vedere despre situația echipei, însă acesta, ca de obicei, a fost de negăsit.

Ulterior, ACS Poli a publicat pe site-ul oficial un comunicat în care își cere scuze față de adversari și suporteri pentru că nu se poate prezenta la meci în prima etapă, însă spune că ”situația este una deosebit de complicată” și pentru etapa a 2-a, când, dacă nu va onora jocul va fi exclusă din Liga 3. Clubul omite însă să spună că nu mai are jucători, aceasta fiind principala sa problemă din acest moment, motivul pentru care nu joacă la Dudeștii Vechi.

”În ciuda tentativelor conducerii de a găsi o soluție care să ne permită prezența la debutul sezonului 2021/2022 al Ligii a 3-a, nu vom reuși să facem acest lucru.

Membrii asociați și creditorii clubului nostru nu au posibilitatea să asigure necesarul financiar pentru a acoperi cheltuielile asociate cu prima etapă a acestui sezon. Astfel, am fost nevoiți să trimitem o adresă către FRF prin care să notificăm faptul că Poli Timișoara nu se va prezenta la partida programată sâmbătă, 28 august, cu începere de la ora 18, la Dudeștii Vechi.

Ne cerem scuză față de adversarii noștri, Pobeda Stár Bišnov, care urmau să celebreze pe această cale și promovarea obținută în această vară în fața propriilor suporteri.

Ne cerem scuze și față de suporterii alb-violeți, care merită mai mult decât incertitudinea care a dictat soarta lui Poli în ultimii ani.

Vom încerca să obținem o finanțare pentru săptămâna viitoare, însă situația este una deosebit de complicată”, a transmis ACS Poli.

Foto: ACS Poli Timișoara

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-editia-2021-2022-17-meciuri-au-loc-astazi-un-joc-nu-are-loc-din-cauza-covid-19-iar-altul-din-cauza-faptului-ca-o-echipa-este-ca-si-desfiintata-19197992

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-poli-e-pe-buza-prapastiei-ca-si-retrasa-din-liga-3-administratorul-special-da-detalii-despre-recentul-termen-din-procesul-de-insolventa-19191305

Anda DELIU 27 Aug. 2021, 17:56 Liga 3
Pe aceeași temă