Ripensia respiră după victoria cu Astra! Călin Mada a debutat oficial ca antrenor principal cu o victorie

Anda DELIU 02 Apr. 2022, 15:24 Liga 2
Ripensia respiră după victoria cu Astra! Călin Mada a debutat oficial ca antrenor principal cu o victorie

Ripensia Timișoara s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă, în meciul de la Giurgiu, jucat cu Astra, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, prin golurile marcate de Denis Golda, Mihai Ene și Zoran Mitrov, toate date în repriza a doua.

Pentru roș-galbeni, acest succes este o gură de oxigen după ultimele probleme de la club, iar Călin Mada, fost ”secund”, poate spune că a debutat cu succes din postura de antrenor principal.

Ripensia au dominat jocul de la Giurgiu

În fața modestei Astra, ”deprimata” Ripensia a reușit să domine jocul, în ciuda problemelor din ultimul timp, cu anunțul retragerii în Liga 3, plecarea antrenorului Florin Fabian și meciul pierdut la ”masa verde” cu FC Brașov. După prime șuturi imprecise ale lui Rogac și Ene, în minutul 18, Stoi a trimis un prim șut pe spațiul porții, scos de Cotolan de lângă bară.

La cealaltă poartă, Rus a repins un șut al lui Firțulescu, iar ripensiștii au mai încercat să atace prin Ivancevic și Golda. Chiar înainte de pauză, Radu Rogac a ieșit accidentat de la timișoreni.

Descătușarea timișorenilor a venit în repriza a doua

”Acțiunea” a devenit mult mai interesantă în repriza secundă. Ripensia a avut primele ocazii prin Piftor, parate de Cotolan, însă în minutul 60 au avut emoții, deoarece Giuroiu a nimerit bara transversală. În minutul 67 însă, s-a deschis scorul, însă pentru oaspeți, după ce Golda (foto) a valorificat cu capul o centrare venită de la Piftor. Peste trei minute, și Golda a trimis în bară, iar în minutul 82 Mihai Ene a transformat un penalty obținut de activul Alexandru Puftor.

Astra a redus din diferență în minutul 85, prin Vlad Gîsă.

Scorul final l-a stabilit Zoran Mitrov în minutul 87, la o fază la care poarta gazdelor a rămas goală. După acest meci, Astra a retrogradat matematic în Liga 3.

Călin Mada a pus accentul și pe tineri

După meci, noul antrenor principal al Ripensiei s-a declarat mulțumit de cum au decurs ostilitățile și a vorbit, la fel ca patronul, de promovarea copiilor din academie.

”A fost un meci deosebit de echilibrat ca ocazii, chiar dacă el a fost în mare măsură controlat de noi. Cred că am avut o posesie de 65 la sută. În special în partea a doua, a fost un joc destul de alert. Noi, pe lângă cele trei goluri, am nimerit bara, iar cei de la Astra au șutat și ei de trei ori în bară. Din punct de vedere tactic, a fost un meci reușit și un lucru care ne bucură este că am debutat un jucător din academie, pe Radu Ciurel. Intenția noastră este ca în jocurile următoare să promovăm noi tineri din academie”, a spus Mada.

Antrenorul Ripensiei spune că moralul e bun

Mada a vorbit și despre atmosfera din sânul echipei, după ultimele evenimente.

”Altfel, pot spune că atmosfera este una foarte bună, suntem încrezători și sperăm că vom continua cu o victorie și în jocul următor, cu FC Buzău. În ceea ce privește accidentarea lui Rogac, să sperăm că nu e ceva grav, el acuzând o întindere musculară”, a mai punctat Mada.

Ripensia în meciul cu Astra: I. Rus – Sturzu, Rogac (Lalic 45′), Fridrich, Gladun (R. Ciurel 80′) – Stoi (cpt.)(Tud. Călin 60′), Val. Macrițchii – Piftor, Mih. Ene, Ivancevic (Mitrov 60′) – Golda (Matiș 80′). Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Rz. Morariu, Rob. Stoica, Mihart.

Ripensia, pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. În etapa 3 stă

Ripensia a ajuns la 28 de puncte și e pe locul 4 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii, care are un golaveraj mai bun, 6-3 față de 3-4.

Săptămâna vitoare, în etapa a 3-a, nu va avea meci, fiindcă îi vine rândul să stea. Clubul a anunțat că va perfecta un joc amical pentru data de 8 aprilie, vineri.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-astra-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-schimbarile-facute-in-iarna-s-au-dovedit-esecuri-totale-pentru-fosta-campioana-a-romaniei-19225361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-play-out-astra-poate-retrograda-matematic-astazi-poli-timisoara-are-meci-dificil-la-miercurea-ciuc-poli-iasi-e-favorita-la-o-victorie-la-scor-19225296

Anda DELIU 02 Apr. 2022, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă