OFICIAL | Astra a retrogradat matematic din Liga 2! Schimbările făcute în iarnă s-au dovedit eșecuri totale pentru fosta campioană a României

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 14:17 Liga 2
OFICIAL | Astra a retrogradat matematic din Liga 2! Schimbările făcute în iarnă s-au dovedit eșecuri totale pentru fosta campioană a României

A doua etapă a play-out-ului Ligii 2 a rezolvat încă o necunoscută a acestui sezon. Rezultatele înregistrate în meciurile de sâmbătă au decis a treia retrogradată matematic din eșalonul secund, din cele cinci care vor fi în total la final.

După Dacia Unirea Brăila și Dunărea Călărași, Astra este a treia echipă din această ediție de campionat care retrogradează matematic în Liga 3.

Astra, a treia echipă retrogradată matematic din Liga 2 în acest sezon

Pentru formația din Giurgiu, campioană a României în 2016, câștigătoare a Cupei României în 2014 și deținătoare a două Supercupe ale României, în 2014 și 2016, urmează, cel mai probabil, desființarea la finalul acestui sezon, având în vedere marile probleme financiare pe care le are și cele circa 20 de milioane de euro datorii deținute, din cauza cărora a intrat și în insolvență.

Penalizată în acest sezon cu 20 de puncte, din cauza litigiilor și a problemei cu cei trei jucători depistați dopați în campionatul trecut, Astra a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe ultimul loc, cu -1 punct, după ce în prima parte a competiției, jocurile din 2021, cu Florin Stîngă antrenor, a reușit să obțină pe teren 19 puncte, cu care s-ar fi clasat, în mod normal, pe locul 16 din 20.

În iarnă, președintele Marian Costea a dorit să scape de Stîngă și l-a numit în cele din urmă ca antrenor pe Daniel Movilă. A făcut transferuri multiple, care acum se dovedesc unele complet ratate, fiindcă Astra a înregistrat numai eșecuri în cele patru meciuri desfășurate în 2022: 1-4 la FC Buzău, 2-3 acasă cu Unirea Constanța, 1-3 la Poli Iași, în ultimele trei etape ale sezonului regular, și 1-3 casă cu Ripensia, în primul joc desfășurat în play-out.

”Îmi pasă foarte mult, de aceea am venit alături de Petre Buduru, ca să încerc imposibilul. De când am venit, încerc imposibilul. Am oprit, prin acțiunile mele, depunctările, încerc să aduc jucători cu care consider că ne vom salva. Eu cred tare mult că ne vom salva. Încerc ca să aduc un antrenor care e dornic să intre în această treabă. Vreau să asigur echipei, cu banii și cu toate neajunsurile pe care le avem, și un climat și niște condiții normale, să aibă antrenament, să aibă unde să se antreneze”, spunea Marian Costea, pentru Liga2.ro, la finalul lunii ianuarie.

Eșecul cu Ripensia i-a retezat orice șansă Astrei. Între Unirea Constanța și FC Brașov se dă bătălia pentru evitarea ultimului loc retrogradabil direct din Grupa B a play-out-ului

În prima etapă din play-out, Astra a stat, iar în a doua a pierdut pe teren propriu meciul cu Ripensia Timișoara, scor 1-3. Pentru trupa din Giurgiu a înscris Vlad Gîsă (85), în timp ce pentru bănățeni au marcat Denis Golda (67), Marius Ene (81 – penalty) și Zoran Mitrov (87).

Cu acest rezultat, Astra a rămas la 17 puncte în spatele echipei FC Brașov, află pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului, cel care duce la barajul de menținere, și nu mai are nicio șansă să se salveze sportiv de la retrogradare. FC Brașov va evolua în această etapă mâine, acasă cu FC Buzău (ora 11:00).

Unirea Constanța (12 puncte) e pe locul 6, al doilea retrogradabil direct în această Grupă B, însă încă mai păstrează șanse matematice să se salveze, dar acestea sunt mici, în timp ce FC Brașov (17 puncte și un meci în minus) pare a fi echipa care va merge la barajul de menținere cu locul 5 din Grupa A a play-out-ului Ligii 2, posibil Poli Timișoara. Ripensia și Viitorul Pandurii, ambele cu 28 de puncte, s-au desprins de FC Brașov, în timp ce FC Buzău (32 puncte și un meci în minus) și Unirea Dej (31 puncte și un meci în minus) nu mai au emoții.

Dacia Unirea Brăila și Dunărea Călărași sunt celelalte echipe retrogradate matematic din Liga 2

În Grupa A a play-out-ului Ligii 2, Dacia Unirea Brăila, cu doar 2 puncte, era deja retrogradată matematic înainte de debutul acestei noi faze a campionatului, iar Dunărea Călărași, cu 7 puncte, a picat matematic în Liga 3 în urma rezultatelor înregistrate în prima etapă.

Pentru evitarea locului 5, de baraj de menținere în Liga 2, se luptă Poli Timișoara (24 puncte), CS comunal Șelimbăr (27), iar emoții mare are și Poli Iași (29). FK Miercurea Ciuc (36 puncte și un meci în minus) și Metaloglobus București (31 puncte și un meci în minus), primele două clasate în această grupă, sunt scăpate de griji.

În play-out se dispută șapte etape, iar echipele joacă șase meciuri, o dată urmând să stea.

CLASAMENTE play-out Liga 2 și golgheteri

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-play-out-astra-poate-retrograda-matematic-astazi-poli-timisoara-are-meci-dificil-la-miercurea-ciuc-poli-iasi-e-favorita-la-o-victorie-la-scor-19225296

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

Marius ANGHEL 02 Apr. 2022, 14:17 Liga 2
Pe aceeași temă