Ripensia a realizat al treilea transfer: tot un jucător străin. Clubul timișorean s-a răzgândit în privința ”satelitului” din Liga 3

Anda DELIU 18 Aug. 2020, 16:44 Liga 2
Ripensia a realizat al treilea transfer: tot un jucător străin. Clubul timișorean s-a răzgândit în privința ”satelitului” din Liga 3

Ripensia Timișoara a semnat un nou contract, cu al doilea jucător sârb adus vara aceasta pe Electrica. Nemanja Sokovic s-a înțeles cu roș-galbenii și este al doilea plav din lot, alături de fundașul Nenad Lalic, acontat și el după ce a fost văzut de antrenor la câteva amicale. Altfel, clubul a renunțat la ideea de a avea satelit în Liga 3, deși președintele avea dorința asta.

Nemanja Sokovic a semnat pe trei ani cu Ripensia

”Moda” la Ripensia e de a semna contracte pe trei ani, pe cât are și antrenorul Cosmin Petruescu. Așa a semnat și cea mai recentă achiziție a timișorenilor, sârbul Nemanja Sokovic (foto, între finanțatorul-președinte Dumitru Mihu și antrenor Cosmin Petruescu).

”Atacantul sârb Nemanja Soković a semnat astăzi un contract valabil pe trei sezoane cu Ripensia UVT. Noul nostru jucător s-a născut pe 8 mai 1996 la Novi Sad și are 1,92 metri înălțime. A evoluat în țara sa natală la Čelarevo, Teleoptik, Radnički Šid, Cement Beočin, Crvena Zvezda Novi Sad. Apoi, un sezon a jucat în prima ligă slovacă, la FC Nitra. În sezonul trecut, a fost legitimat la 1 Maj Ruma (liga a treia sârbă)”, a anunțat Ripensia.

Cel mai probabil, date fiind nevoile din lot, timișorenii vor mai căuta un fundaș central și un fundaș stânga, ținând cont de accidentarea de termen lung a lui Benea și numărul mic de apărători din lot.

Pe lângă fundașul Nenad Lalic, Ripensia a mai achiziționat în această vară încă un jucător, pe mijlocașul Yuri Stephane Coulibaly, ultima dată la UTA.

În schimb, clubul timișorean s-a despărțit de Horațiu Moldovan, George Monea, Vlad Chera, Mihai Hecsko, Caius Lungu, Andrei Tînc, Adrian Popa și Claudiu Apro.

Ripensia s-a răzgândit în privința ”satelitului”

Deși ar fi dorit să aibă un satelit în Liga 3, clubul s-a răzgândit și și-a retras cererea, acceptată inițial de FRF.

”Ripensia UVT a transmis către Federația Română de Fotbal o cerere privind cooptarea formației a doua în următorul sezon al Ligii 3. FRF a acceptat de principiu solicitarea noastră. Ulterior, în urma unei analize interne privind condițiile care ar trebui îndeplinite în cazul activității unei echipe a grupării noastre în cel de-al treilea eșalon, clubul nostru a anulat solicitarea, din cauza problemelor legate de infrastructură. Totodată, specificăm faptul că responsabilii FRF au avut întreaga deschiderea față de demersul nostru”, a mai transmis Ripensia.

Anterior, președintele Dumitru Mihu confirmase intențiile pentru un satelit, în exclusivitate pentru Liga2.ro. ”Avem o cerere, să vedem dacă se va crea un loc, pentru că există o listă de așteptare. Prioritate au cluburile de Liga 1, după care celelalte cluburi de Liga 2, în ordinea clasamentului de anul trecut. Avem foarte mulți juniori, unii dintre ei care nu se califică pentru Liga Elitelor. Suntem calificați și acolo. Din păcate, ar cam trebui să avem răspunsul, pentru că trebuie să ne facem lotul. Ar mai trebui să aducem jucători”, spunea Mihu la începutul săptămânii trecute.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-vrea-satelit-in-liga-3-dumitru-mihu-despre-demersul-facut-catre-frf-ar-cam-trebui-sa-avem-raspunsul-pentru-ca-trebuie-sa-ne-facem-lotul-19143396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

Anda DELIU 18 Aug. 2020, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă