Ripensia vrea ”satelit” în Liga 3. Dumitru Mihu, despre demersul făcut către FRF: ”Ar cam trebui să avem răspunsul, pentru că trebuie să ne facem lotul”

Anda DELIU 10 Aug. 2020, 10:28 Liga 2
Ripensia vrea ”satelit” în Liga 3. Dumitru Mihu, despre demersul făcut către FRF: ”Ar cam trebui să avem răspunsul, pentru că trebuie să ne facem lotul”

Ripensia Timișoara dorește să marșeze tot mai mult pe creștere juniorilor. În acest sens, după ce clubul a prins ”biletele” de Liga Elitelor, conducerea s-a gândit că nu ar fi rău să aibă și un satelit în Liga 3. S-a făcut cerere la FRF, dar finanțatorul-președinte Dumitru Mihu spune că șansele sunt reduse să se primească loc, mai ales că vor fi discuții și pentru unele clasate pe locul 2 la barajul de promovare.

La acest ”satelit” ar urma să joace unii juniori ai clubului, dar, dacă se aprobă cererea, Ripensia vrea să mai facă transferuri. ”Avem o cerere, să vedem dacă se va crea un loc, pentru că există o listă de așteptare. Prioritate au cluburile de Liga 1, după care celelalte cluburi de Liga 2, în ordinea clasamentului de anul trecut. Avem foarte mulți juniori, unii dintre ei care nu se califică pentru Liga Elitelor. Suntem calificați și acolo. Din păcate, ar cam trebui să avem răspunsul, pentru că trebuie să ne facem lotul. Ar mai trebui să aducem jucători”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Dumitru Mihu, alături de Cristian Petcu, noul manager sportiv al Ripensiei.

De asemenea, nu e făcut ”planul” pentru cine ar fi antrenor.

Ripensia a terminat pe locul 13 sezonul de Liga 2 ”înghețat” din cauza pandemiei COVID-19.

Șanse mici pentru loc în Liga 3

Din Timiș, în această vară a promovat în Liga 3 Avântul Periam, iar acolo erau deja CSC Dumbrăvița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Fortuna Becicherecu Mic și ACS Poli Timișoara.

Totuși, șansele ca Ripensia să primească lot pentru ”satelit” par reduse. ”Probabilitatea este destul de mică, din câte am înțeles, pentru că chiar există o listă de așteptare și se pare că nimeni nu se retrage. Trebuie cineva să se retragă. Nu avem o speranță foarte mare în zona asta. Poate nici nu e potrivit anul acesta, având în vedere contextul. Nu știm sigur nici măcar Liga 2 când va începe și cât se va desfășura competiția”, mai spune Mihu.

CFR Cluj este unul dintre cluburile care și-a retras echipa secundă pe care o avea în Liga 3.

Speranțe mari pentru Liga Elitelor

Dacă nu va prinde loc în eșalonul al treilea, Mihu e optimist pentru prima participare a clubului în Liga Elitelor.

”La U19 avem un lot deja constituit. La U17 încă mai lucrăm, cu încă trei-patru transferuri… Pentru U19 sperăm să avem și performanță în acest an. Anul trecut, echipa a ajuns în semifinalele Cupei României. Practic, între primele patru din țară. Am învins UTA care a jucat semifinala anul acesta. Am bătut-o pe UTA acasă cu 3-0. Am învins CSM Reșița, lotul este competitiv”, a mai spus președintele clubului Ripensia, Dumitru Mihu, pentru Liga2.ro.

Viitorul sezon al Ligii 3, ediția 2020/2021, se dorește a avea cinci serii a câte 18 echipe, deci va fi mai numeros cu zece cluburi decât cel recent încheiat prematur, din cauza pandemiei, care a fost format din cinci serii a câte 16 cluburi.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ultima-etapa-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-meciurile-care-decid-ultimele-echipe-care-acced-in-cel-de-al-treilea-esalon-19143234

https://liga2.prosport.ro/liga-4/avantul-periam-promoveaza-in-liga-3-fara-niciun-meci-jucat-la-baraj-reactia-antrenorului-dupa-ce-coronavirusul-a-lovit-si-la-csm-jiul-petrosani-19143041

Anda DELIU 10 Aug. 2020, 10:28 Liga 2
Pe aceeași temă