Ripensia a încheiat amicalele iernii cu o victorie în fața Ghirodei. Iulian Muntean, despre menținerea în Liga 2: ”Dacă n-am spera, n-am mai veni la lucru”

Anda DELIU 18 Feb. 2023, 19:47 Liga 2

Ripensia Timișoara s-a impus cu scorul de 2-1 în meciul amical jucat sâmbătă, 18 februarie, pe Electrica, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în ultima repetiție a iernii înainte de reluarea Ligii 2.

Iulian Muntean speră ca echipa să poată să se salveze de la retrogradare, dar recunoaște că fotbaliștii săi știu să interpreteze, în principal, o singură partitură tactică.

Ripensia a a avut 2-0 la pauză în amicalul cu Ghiroda

De la Ripensia nu au jucat Toroc, Țieranu și Stoica, accidentați.

Deși pierduseră cu Buziaș, ripensiștii au jucat curajos cu Ghiroda, a 3-a clasată în Seria a 8-a a Ligii 3, și au marcat încă din minutul 6. Răzvan Morariu a înscris cu un șut de la 16 metri.

Ulterior, în minutul 24, Vlad Moraru a scăpat spre poartă și a trimis în stânga portarului. Ghiroda a reușit să reducă din diferență. Alexandru Bădăuță a înscris cu capul din 14 metri în minutul 58. Scorul de 2-1 a rămas ulterior nemodificat.

Ripensia Timișoara: Rus – Zamfirescu, Vidrăsan, Gladun, C. Lungu – Stoi, Nistor – Moraru, Morariu, D. Ciurel – Sofran
Au mai intrat: Flonta, Ardeiu, Cracea, Bobocea, R. Ciurel, Andreaș, Șiuiu, Baeram

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Sturzu, Hecsko, Velcan – Schinteie, Coroiu – Mancaș, Fărăgășanu, Mura – Bădăuță
Au mai intrat. Mosoracă, Micșa, Gârștea, Bârlovean, Ehling, Ad. Ilie, Precup

Fazele fixe, problema Ripensiei

Iulian Muntean a fost mulțumit de cum a jucat echipa sa, dar a spus că fazel fixe ridică probleme elevilor săi.

”Acum începe greul. A fost un meci util pentru noi. De aia am și ținut morțiș să jucăm ultimul meci acasă, pentru că săptămâna viitoare o să jucăm cu Dejul tot aici. O primă repriză bună, controlată complet de noi, cu două goluri. Sunt mulțumit de prima parte. În a doua repriză, clar, pe final am mai făcut câteva schimbări, au intrat și cei de la Ghiroda în joc pe o nesincronizare la o fază fixă. E clar va trebuie să mai repetăm fazele fixe, pentru că în perioada de pregătire s-au dovedit puncutl nostru slab”, a spus antrenorul Ripensiei.

Roș-galbenii vor juca la firul ierbii

El a spus că echipa va juca combinativ, pentru că asta o avantajează.

”Întotdeauna am încercat să jucăm. În momentul de față, dacă nu jucăm consider că nu avem șanse să ne luptăm de la egal la egal pe parte fizică cu o echipă de Liga 2. Atunci este mult mai ușor pentru noi să jucăm fotbal. Dacă jucăm fotbal, traseele ies bine și pozițiile sunt respectate în teren, putem să ținem de minge să și creăm multe situații de a marca. În momentul în care ar fi să jucăm minge lungă, nu se pretează pe noi. Nu am reușit să o facem nici în începutul de campionat. În meciul de la Dumbrăvița nu am contat pentru că nu eram în stare să jucăm pe un teren prost. Din păcate, ar mai fi nevoie de vreo câteva săptămâni ca să legăm mai bine jocul. Până acum s-a jucat pe sintetic, unde, cât de cât, am putut să jucăm, dar dacă o să fie mocirlă, ne vom adapta, nu avem ce face. Sperăm ca săptămâna viitoare, după cum arată vremea, să avem condiții de joc cât de bune. Dar să nu uităm că și Dejul are o echipă care pasează, care joacă fotbal și sper să iasă un meci frumos săptâmâna viitoare”, a explicat Muntean.

”Antrenorul” Ripensiei a spus că crede în șansa echipei de a se salva de retrogradare. ”Noi sprăm să scăpăm de la retrogradare. Dacă nu am spera nu am mai putea să vin la lucru. Cum să vin la lucru? Chiar asta e dorința noastră, a tuturor din vestiar. Toți ne dorim asta”, a precizat Iulian Muntean.

Ghiroda, învinsă și de Dumbrăvița, și de Ripensia

Miercuri, formația ghirozeană a condus la pauză cu 3-0 pe CSC Dumbrăvița, a pierdut cu 3-5 după ce a avut 3-0. Acum, a ieșit tot învinsă.

”O primă repriză în care Ripensia a pasat mai bine ca noi, a fost mai mult prezentă în joc. Noi am încercat să ne organizăm foarte bine, în special din punct de vedere defensiv. Din punct de vedere ofensiv nu am pus probleme, decât răzleț, dar repriza a doua cred că am echilibrat-o bine. Am câștigat-o până la urmă, am marcat o dată. În repriza a doua, echipa noastră a arătat un pic mai bine. Mai aproape de ce ne propunem să jucăm. E clar că venim după o perioadă de acumulări fizice specifice și nivelul de prospețime al echipei noastre nu putea unul bun astăzi, însă trebuie rapid să reglăm aceste aspecte și să arătăm bine la meciurile care urmează și în special în campinat. E clar că atunci când aducem jucătorii de pa bancă, într-o echipă nu pot fi toți jucătorii de aceeași valoare. Când facem schimbări, este un pic mai dificil. Dar pe viitor o să încercăm să arătăm mult mai bine decât o repriză. Și noi am avut tineri, dar, după părerea mea, aceste scutiri împotriva rezultatelor negative. Dacă sunt în lot, îi băgm și pe ei. Dacă nu îi băgăm acum, când îi băgăm?”, a spus Sorin Bălu.

Altfel, Bălu speră la mai mult decât a reușit Ghiroda sezonul trecut, eliminarea în primul tur de baraj. ”Obiectivul Ghirodei este să arate foarte bine, să joace un fotbal plăcut și să câștige cât mai multe meciuri. Eu ca antrenor tot timpul am obiective înalte, îndrăznțe. Dacă n-ai obiective, n-ai ce să cauți la fotbal. Nu am zice nu (n.r. promovării), a punctat antrenorul Ghirodei.

Ripensia a mai disputat iarna aceasta amicale cu CS Timișul Șag (scor 1-2 / Liga 4), CS Universitatea de Vest din Timisoara (scor 4-0 / Liga 4), Șoimii Lipova (scor 3-2 / Liga 3), CSC Dumbrăvița (scor 0-2 / Liga 2) și Phoenix Buziaș (scor 1-2 / Liga 3).

În prima etapă din 2023, a 17-a a sezonului regular, Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Unirea Dej.

Foto: CSC Ghiroda și Giarmata Vii

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-si-in-amicalul-cu-phoenix-buzias-pregatita-de-un-fost-antrenor-al-ei-cosmin-petruescu-infrastructura-existenta-la-ora-actuala-in-timisoara-deplorabila-19260511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-rotariu-revine-la-poli-timisoara-functia-pe-care-o-va-avea-si-cum-l-au-convins-pantilimon-si-codrea-19260607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-semnat-cu-inca-un-jucator-plecat-iarna-aceasta-de-la-ripensia-19260624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/condusa-cu-3-0-la-pauza-csc-dumbravita-a-intors-spectaculos-scorul-si-a-castigat-amicalul-cu-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-cosmin-stan-multumit-si-de-jocul-din-prima-repriza-19260518

Anda DELIU 18 Feb. 2023, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă