Ripensia a avut o ultimă perioadă zbuciumată. Noul antrenor principal Călin Mada, înainte de meciul cu Astra: ”Sunt foarte optimist, deși meciul este foarte-foarte greu”

Anda DELIU 31 Mar. 2022, 19:38 Liga 2
Ripensia a avut o ultimă perioadă zbuciumată. Noul antrenor principal Călin Mada, înainte de meciul cu Astra: ”Sunt foarte optimist, deși meciul este foarte-foarte greu”

Ripensia Timișoara trece printr-o perioadă dificilă și cu consecințe negative în planul imaginii, deoarece după ce conducerea a anunțat că vrea să înscrie echipa în Liga 3 în noul sezon și asta a dus la demisia antrenorului Florin Fabian, clubul a ”reușit” să piardă și un meci la ”masa verde”, cel cu FC Brașov, oricum cerdat și pe teren.

Cu toate acestea, Călin Mada, cel care a preluat rolul de antrenor principal, încearcă să rămână optimist înaintea debutului în această postură, meciul cu Astra, în cadrul etapei a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Grupa B.

Călin Mada nu crede că jocul de la Giurgiu e ușor pentru Ripensia

Fără îndoială, ultimele evenimente au afectat atmosfera de la Ripensia, mai ales că lotul e unul tânăr. Călin Mada vrea să îi îmbărbăteze pe jucători, dar spune și că meciul de la Giurgiu, cu Astra, ultima clasată din cauza depunctării cu 20 de puncte, va fi greu, mai ales că sunt și doi indisponibili, Gavra și Vidrăsan.

”Sunt foarte optimist și-mi doresc să venim cu trei puncte de la Giurgiu. Iar dacă s-au produs unele evenimente până acum, suntem concentrați doar pe meciul de la Giurgiu.
(n.r. – întrebat dacă Astra e o echipă mai accesibilă). Este accesibilă, dar nu înseamnă că meciul e câștigat. Chiar am vizionat împreună cu celălalt colaborator, Iulian Muntean, și meciul este foarte-foarte greu. Este o echipă foarte arțăgoasă. La Iași au avut 19 șuturi spre spațiul porții. Este o echipă chiar bună. Noi ne dorim să venim cu maximul de puncte de acolo”, a spus Mada.

Călin Mada (foto, în stânga) este antrenorul principal al Ripensiei, însă, după cum se poate observa și în imagine, cel care are un cuvânt mai greu de spus din stafful tehnic al echipei este preparatorul sportiv Iulian Muntean (foto, în centru, gesticulând). Acesta nu are licență de antrenor, dar, cu toate acestea, a fost în mai multe rânduri antrenor interimar la echipa timișoreană, chiar dacă în staff se afla și Mada.

Ripensia se face de râs pentru că nu înțelege importanța unui manager sportiv

Ripensia a pierdut în prima rundă din Grupa B din play-out, cu 3-2 acasă cu FC Brașov. Rezultatul final e însă 3-0 pentru oaspeți, pentru că timișorenii l-au folosit pe Zoran Mitrov, jucător suspendat pentru acel meci!

De altfel, în ciuda imaginii impecabile pe care conducătorii pretind că Ripensia o are, situația arată o carență majoră a clubului, pentru care nu se poate da vine nici pe autorități, nici pe mediul de afaceri indiferent, nici pe ”presa cea rea”. Ripensia are un delegat care lucrează ca polițist de frontieră, Adrian Onica, și care niciodată nu merge cu echipa în deplasări. Astfel, stafful tehnic ține evidența cartonașelor, o situație ridicolă, care, iată, are și consecințe. Iar manager sportiv, roș-galbenii nu au!

Călin Mada spune că echipa nu a fost afectată de această situație. ”Pe băieți nu-i afectează. Noi practic am pierdut doar două goluri date, pentru că noi pierdusem meciul. Într-adevăr, nici nouă nu ne este totuna, dar acum lăsam conducerea executivă să se ocupe de treaba aceasta. Noi avem altă treabă. Ne ocupăm doar de treaba sportivă”, a mai spus antrenorul Ripensiei, care nu ar fi la fel de indiferent dacă echipa sa ar pierde puncte obținute pe teren, prin muncă, nu doar goluri marcate într-un joc oricum pierdut. Vezi cazul FC Buzău, care a comis aceeași gafă în meciul cu Viitorul Pandurii, pe care îl câștigase cu 6-2, însă pe care l-a pierdut cu 0-3 la ”masa verde”.

Astra e ca și retrogradată, Ripensia nu și-a asigurat menținerea în Liga 2, însă oricum vrea în Liga 3

Depunctată de mai multe ori din diverse cauze, cu 20 de puncte, Astra are -1 punct în clasamentul Grupei B a play-out-ului Ligii 2 și este ca și retrogradată în Liga 3. Ripensia are 25 de puncte și e pe locul 4, primul de deasupra poziție de baraj de menținere în Liga 2. Meciul de la Giurgiu are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperante-desarte-pentru-poli-timisoara-de-a-reveni-pe-dan-paltinisanu-consiliul-judetean-timis-incepe-reducerile-de-personal-in-cadrul-structurii-care-administra-stadionul-druckeri-19225119

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pata-de-rusine-pentru-fc-buzau-si-ripensia-timisoara-cele-doua-echipe-au-comis-o-gafa-de-amatori-la-primul-meci-din-play-out-si-pierd-la-masa-verde-victoria-cu-6-2-a-trupei-lui-pus-19225114

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-si-a-numit-un-nou-antrenor-principal-dupa-despartirea-de-florin-fabian-de-aceasta-data-clubul-n-a-mai-mers-pe-mana-preparatorului-fizic-iulian-muntean-19224376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-ripensiei-a-anuntat-ca-in-acest-moment-planul-este-de-a-inscrie-echipa-in-liga-3-in-noul-sezon-dumitru-mihu-din-nou-agresiv-cu-presa-19224364

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ripensia-a-anuntat-despartirea-de-antrenorul-florin-fabian-19224278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-doua-a-play-out-ului-ligii-2-un-singur-meci-e-desprins-de-restul-acesta-urmand-a-fi-si-televizat-19224576

Anda DELIU 31 Mar. 2022, 19:38 Liga 2
Pe aceeași temă