Reunirea se apropie, Dinamo caută fonduri pentru buget. Răzvan Zăvăleanu, precizări clare: ”Avem o lună și jumătate întârzieri salariale”. Care sunt șansele falimentului

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2022, 15:40 Liga 2
Reunirea se apropie, Dinamo caută fonduri pentru buget. Răzvan Zăvăleanu, precizări clare: ”Avem o lună și jumătate întârzieri salariale”. Care sunt șansele falimentului

Mai puțin de o săptămână mai e până la reunirea lui Dinamo, iar clubul caută fără întrerupere sponsori și surse de venit. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a făcut noi precizări în privința datoriilor echipei și a recunoscut că și în acest moment sunt restanțe salariale către jucători, de o lună și jumătate.

Dinamo nu riscă falimentul, a declarat Răzvan Zăvăleanu 

Partea bună pentru Dinamo e că anumiți fotbaliști chiar au renunțat la anumite sume de bani, iar alții au acceptat ca banii să le fie virați până anul următor. Astfel, Dinamo nu se mai poate trezi cu procese la FIFA, iar riscul falimentului este, din informațiile oferite de Răzvan Zăvăleanu, zero.

Dinamo și-a făcut bugetul pentru sezonul următor pe hârtie, dar trebuie să aibă concret acei bani, în ”casă”, pentru a ști cum și ce salarii oferă pentru primul sezon în Liga 2. Până la urmă, să nu uităm că Dinamo a tot pierdut fotbaliști, iar de venit nu a venit nimeni, singurele certitudini fiind acelea că, pe lângă tinerii din lot, vor sosi și alții, de la echipele ”under”.

Răzvan Zăvăleanu, despre jucători: ”S-au dovedit băieți de caracter”

”Câinii roșii” trebuie să strângă cât mai repede bani, reunirea lotului fiind la 20 iunie.

Toți jucătorii cu care am discutat s-au dovedit băieți de caracter. Unii dintre ei au renunțat la încasarea banilor pentru luna iunie, pentru a ajuta clubul. Alții și-au amânat restanțele până în 2023. Avem o lună și jumătate întârziere la salarii. Deocamdată, jucătorii nu pot să facă cerere împotriva clubului.

Suntem pe cale să rezolvăm problema aceasta și nu cred că vom ajunge în situația în care să ne confruntăm cu judecata. Raportat la treaba cu jucătorii, nu am nicio emoție în privința falimentului.

Situația financiară a clubului e destul de grea, ne descurcăm greu tocmai pentru că sunt aceste întârzieri salariale. Pentru bugetul previzionat pentru sezonul următor, stăm bine pe hârtie, teoretic. Dar sunt aceste restanțe pe care vreau să le văd rezolvate cât mai repede. Facem eforturi în aceste zile să strângem banii necesari”, a anunțat Răzvan Zăvăleanu la Digi Sport.

Dinamo îl pierde și pe Mirko Ivanovski

Dinamo va mai pierde un fotbalist, de data aceasta în detrimentul unei nou-promovate în Liga 1, campioana Ligii 2 de sezonul trecut, Petrolul. Există un acord verbal între Mirko Ivanovski (32 de ani) și ”lupii galbeni”. Când mutarea se va materializa, Dinamo va ajunge la a patra pierdere importantă după retrogradarea în Liga 2.

În primă fază a plecat Cosmin Matei, care a semnat cu Sepsi OSK, iar apoi Gabriel Torje a parafat un contract cu Farul. Zilele trecute, a fost anunțată oficial și plecarea lui Vlad Morar, care s-a înțeles tot cu Farul.

Dinamo, în căutare de antrenor. Dusan Uhrin, acord cu o echipă din Cipru

Dinamo trebuie să numească și un nou antrenor, pentru că Dusan Uhrin a ajuns la un acord cu Karmiotissa, formație din Cipru, unde va fi prezentat în câteva zile. E posibil, chiar dacă șansele sunt mici, ca Gheorghe Mihali să fie numit ”principal”, el fiind pus de conducerea clubului să traseze programul pentru perioada de vară.

Mihali e ”interimar,” dar probabilitatea ca el să fie numit în funcția de ”principal” e, și de această dată, mică. Fostul mare internațional a trasat un program pentru jucătorii care mai sunt sub contract cu Dinamo după terminarea sezonului de Liga 1, iar reunirea a fost deja programată, pentru 20 iunie.

Foto: Dinamo

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-si-a-gasit-echipa-in-prima-liga-din-cipru-ia-cu-el-si-unul-dintre-jucatorii-cu-care-dinamo-a-retrogradat-19234915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirko-ivanovski-pleaca-de-la-dinamo-si-semneaza-cu-petrolul-durata-contractuala-si-salariul-pentru-care-are-un-acord-verbal-cu-campioana-ligii-2-19234907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/actionarul-majoritar-in-acte-al-clubului-dinamo-vesti-proaste-pentru-suporterii-cainilor-la-capitolul-asta-zero-falimentul-este-o-chestiune-de-timp-19234844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-morar-a-spus-si-el-la-revedere-dinamo-atacantul-a-fost-prezentat-la-un-club-din-liga-1-bun-venit-19234799

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jun. 2022, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă