VIDEO | Răzvan Zăvăleanu spune de ce buget lunar are nevoie Dinamo pentru a promova: ”Nu ar fi scuze pe plan sportiv!” Suma care ar scoate clubul din insolvență

Andrei PREOTU, Robert JUGRAVU 11 Aug. 2022, 23:37 Liga 2

Administratorul special al clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, susține că echipa s-ar putea bate cu succes la promovarea în prima ligă dacă ar avea un buget de aproximativ 250.000 de euro lunar.

După retrogradarea în premieră în Liga 2, Dinamo a reușit să treacă cu bine peste acest șoc și să înceapă sezonul chiar cu o victorie, 1-0 cu Progresul Spartac, dar situația financiară este în continuare precară, chiar și după cooptarea unei companii de gambling ca nou sponsor principal.

Răzvan Zăvăleanu spune că Dinamo are nevoie de 250 de mii de euro pe lună pentru a promova fără probleme

Invitat în cadrul emisiunii ProSport LIVE, Zăvăleanu a detaliat care este situația financiară a clubului și a explicat că încă un venit care ca alimenta contul va fi o rată cuvenită în urma cedării lui Deian Sorescu la Rakow, în Polonia.

Administratorul judiciar spune că Dinamo poate să promoveze în SuperLigă (noua denumire a Ligii 1) dacă se bazează pe un buget lunar de 250.000 de euro, însă a menționat că în acest moment estimează în jur de 1.100.000 de euro buget pentru tot sezonul. Speră că această sumă va crește.

”Situația financiară este destul de delicată. Nimeni n-a făcut un scenariu atât de pesimist, precum retrogradarea. Banii din drepturile tv au dispărut. În contrapartidă, lucru cu care ne mândrim, am reușit să atragem un sponsor principal, în condiții mai bune decât la prima ligă. Sunt alte discuții, sper să mai atragem alți sponsori. Dinamo poate supraviețui! Mai sunt bani de încasat, dar pentru a ieși din planul de reorganizare, Dinamo are nevoie de un finanțator.

Un milion de euro sunt așteptările de încasare din resurse proprii: sponsori, publicitate, plus vânzările de jucători, aproape 300.000 de euro. Dacă la Rakow nu se îndeplinesc și alte condiții, care pot aduce sume importante, poate încă 300.000-400.000 de euro. Cu efort propriu, putem să avem 1.100.000 de euro. Suma minimă: 700.000-800.000 de euro. Pentru promovare, ar trebui cam 230.000-250.000 de euro lunar. Cam de atât ar fi nevoie. Cu taxe, inclusiv. Un buget în care s-ar asigura totul cum trebuie și nu ar fi scuze pe plan sportiv”, a spus Răzvan Zăvăleanu la ProSport LIVE.

Campionatul Ligii 2, ediția 2022-2023, a început în primul weekend al lunii august 2022 și se va încheia, în jurul datei de 3 iunie 2023, când are loc returul barajului de promovare. Play-off-ul se încheie în jurul datei de 20 mai. Deci sunt aproape zece luni, ceea ce înseamnă că Dinamo are nevoie de un buget de 2,5 milioane de euro dacă Zăvăleanu spune că îi trebuie 250 de mii de euro pe lună.

  • Trei sezoane la rând în Liga 2, Petrolul și ”U” Cluj au avut buget peste 2 milioane de euro, însă n-au reușit să promoveze.

Cu ”înțelegere la DDB”, Dinamo poate să iasă din insolvență cu 4 milioane de euro

Răzvan Zăvăleanu merge și mai departe și susține că Dinamo poate să iasă inclusiv din insolvență.

Situația financiară din acest moment nu le permite conducătorilor clubului să viseze că vor putea achita prea curând datoriile din urmă. Administratorul judiciar a spus la ProSport LIVE care este suma pe care un potențial investitor trebuie să o scoată din buzunar pentru a scoate Dinamo din insolvență. ”Cu unele operațiuni legale” și cu bunăvoința conducerii DDB (programul suporterilor Doar Dinamo București), se poate ajunge la mai puțin de 4 milioane de euro, susține Zăvăleanu.

DDB este principalul creditor de la Dinamo, iar șefii programului socios și-au anunțat în mai multe rânduri disponibilitatea de a renunța la sumele pe care le-au băgat în club în ultimii ani. Cu toate că datoriile cumulate ale grupării din Șoseaua ”Ștefan cel Mare” sunt de aproximativ 9 milioane de euro, această sumă poate să scadă sub jumătate cu bunăvoința DDB.

”Ca să iasă din insolvență, ar trebui achitați în jur de 9 milioane de euro. Dacă se fac anumite operațiuni legale, o persoană care vine la Dinamo, ca să iasă mâine din insolvență, ar trebui să plătească sub patru milioane de euro. Nu poți scădea datoriile după cum te taie capul. Nu pot înlătura arbitrar creditorii de la masa credală, ci doar raportându-mă la patrimoniul societății.

Cel mai mare creditor este PCH și se poate găsi înțelegere la DDB”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la ProSport LIVE.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anunt-despre-mohammad-murad-afaceristul-care-ar-putea-deveni-patronul-clubului-dinamo-il-cunosc-dar-stiu-ca-se-baga-greu-intr-un-business-nu-cred-ca-poate-tine-singur-clubul-19240348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bugetul-pe-care-dinamo-mizeaza-in-sezonul-de-liga-2-razvan-zavaleanu-a-dezvaluit-suma-pe-care-se-bazeaza-cainii-si-a-facut-precizari-care-i-dezamageste-pe-fani-a-mintit-mohammad-mu-19240302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-de-viata-a-lui-antonio-bordusanu-pustiul-erou-al-lui-dinamo-din-debutul-in-liga-2-cum-a-ajuns-la-fotbal-lunile-petrecute-la-fcsb-si-cum-a-fost-la-un-pas-sa-renunte-mi-au-promis-c-19240268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-mohammad-murad-face-precizari-despre-dorinta-sa-de-a-se-implica-la-dinamo-sunt-implicat-in-aceasta-constructie-avem-comunicare-cu-cei-de-la-club-razvan-zavaleanu-il-contra-19240234

Andrei PREOTU, Robert JUGRAVU 11 Aug. 2022, 23:37 Liga 2
Pe aceeași temă