Mirko Ivanovski pleacă de la Dinamo și semnează cu Petrolul! Durata contractuală și salariul pentru care are un acord verbal cu campioana Ligii 2

Andrei PASCU 12 Jun. 2022, 19:49 Liga 2
Mirko Ivanovski pleacă de la Dinamo și semnează cu Petrolul! Durata contractuală și salariul pentru care are un acord verbal cu campioana Ligii 2

Dinamo mai pierde un fotbalist, de data aceasta în detrimentul unei nou-promovate în Liga 1, campioana Ligii 2 de sezonul trecut, Petrolul. Există un acord verbal între Mirko Ivanovski (32 de ani) și ”lupii galbeni”, mutarea urmând să fie anunțată oficial în câteva zile.

Mirko Ivanovski pleacă de la Dinamo și semnează cu Petrolul!

Ivanovski, unul dintre cei mai buni jucători din stagiunea trecută de la Dinamo, așa cum era de așteptat, va continua în prima divizie, deja fiind puse la cale și detaliile contractuale. Atacantul va semna un acord pe doi ani cu opțiune de prelungire pe încă un an.

Și salariul a fost pus la punct, atacantul macedonean, care are și cetățenie bulgară, urmând să încaseze suma de 6.000 de euro pe lună, potrivit Digi Sport. Mutarea a fost confirmată și de Florin Vulturar, agentul care a intermediat mutarea, care a precizat și faptul că au fost mai multe cluburi din Liga 1 care l-au dorit pe Ivanovski.

Da, e adevărat. Mai sunt câteva detalii de pus la punct și, cel mai probabil, va semna cu Petrolul. Important pentru noi e că cei de la Petrolul, în special Claudiu Tudor, l-a dorit foarte mult.

Am mai avut două oferte din Liga 1 chiar mai bune din punct de vedere financiar, dar cred că a contat și ce înseamnă Petrolul, suporterii”, a declarat impresarul, conform sursei amintite.

Mirko Ivanovski, la Petrolul după ce sezonul trecut a marcat de patru ori pentru Dinamo

Sezonul trecut de Liga 1, la Dinamo, Mirko Ivanovski a marcat de patru ori în 27 de partide, dar a ieșit în evidență și prin modul în care a arătat evoluția sa din teren, nu numai din perspectiva statisticilor și cifrelor.

În România, atacantul a mai evoluat pentru CFR Cluj și Astra. Printre cele trei trofee cucerite de-a lungul carierei, Mirko Ivanovski are și o Cupă a României, în 2014, cu formația din Giurgiu.

Când mutarea se va materializa, Dinamo va ajunge la a patra pierdere importantă după retrogradarea în Liga 2. În primă fază a plecat Cosmin Matei, care a semnat cu Sepsi OSK, iar apoi Gabriel Torje a parafat un contract cu Farul. Zilele trecute, a fost anunțată oficial și plecarea lui Vlad Morar, care s-a înțeles tot cu Farul.

Mirko Ivanovsk, înlocuitorul lui Senad Jarovic

La Petrolul, Mirko Ivanovski este înlocuitor pentru Senad Jarovic, care nu va mai continua la Ploiești după promovarea echipei în Liga 1. După ce a urcat în prima divizie, campioana din Liga 2 a renunțat la Silviu Pană, Marius Coman, Marius Chindriș și Viorel Lică. Lor li se va adăuga și Vedran Vrhovac, cu care se negociază ruperea contractului.

În situația despărțirii de Petrolul, dar sub formă de împrumut, sunt și Alexandru Saim Tudor și Vlad Prejmerean, care vor ajunge la alte cluburi, unde să aibă șansa să joace mai mult.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/actionarul-majoritar-in-acte-al-clubului-dinamo-vesti-proaste-pentru-suporterii-cainilor-la-capitolul-asta-zero-falimentul-este-o-chestiune-de-timp-19234844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-morar-a-spus-si-el-la-revedere-dinamo-atacantul-a-fost-prezentat-la-un-club-din-liga-1-bun-venit-19234799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-buna-de-plata-pentru-comportamentul-fanilor-din-barajul-cu-u-cluj-frf-a-sanctionat-clubul-pentru-returul-din-stefan-cel-mare-dar-si-pentru-partida-de-pe-c-19234744

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-infiintat-sfatul-batranilor-razvan-zavaleanu-a-format-o-comisie-din-legende-clubului-care-vor-lua-deciziile-sportive-19234730

 

 

 

Andrei PASCU 12 Jun. 2022, 19:49 Liga 2
Pe aceeași temă