Bugetul pe care Dinamo mizează în sezonul de Liga 2. Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit suma pe care se bazează ”câinii” și a făcut precizări care dezamăgesc fanii. A mințit Mohammad Murad?

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2022, 13:52 Liga 2
Bugetul pe care Dinamo mizează în sezonul de Liga 2. Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit suma pe care se bazează ”câinii” și a făcut precizări care dezamăgesc fanii. A mințit Mohammad Murad?

Dinamo nu își propune doar la nivel declarativ să revină cât mai repede în SuperLigă, ci chiar face și demersuri în acest sens și are un buget consistent pentru stagiunea abia începută de Liga 2. Suma e una surprinzătoare, la care nu se așteptau, poate, nici fanii echipei.

Dinamo, buget de un milion de euro în actualul sezon de Liga 2

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a afirmat zilele trecute că bugetul pentru anul fotbalistic în curs se ridică la aproximativ un milion de euro. Aici nu sunt incluși banii care intră în conturile clubului de la suporterii din programul Doar Dinamo București.

Până acum, de la începutul proiectului, Dinamo a primit peste trei milioane de euro de la DDB, dar banii continuă să vină chiar și după retrogradarea clubului în Liga 2. Chiar în urmă cu două săptămâni au fost vărsați sume la echipă din rândul fanilor cotizanți.

Răzvan Zăvăleanu: ”Vorbim despre un buget pe la un milion de euro, fără să luăm în calcul banii de la DDB”

Problema e că în continuare clubul acumulează datorii, de la o lună la alta, iar bani pentru stingerea datoriilor grele, care au dus echipa în insolvență, nu sunt. Sunt acoperite doar o parte din plățile curente, nu și cele către creditori.

Bugetul salarial a fost micșorat. Încă nu ne aflăm acolo unde am vrea, dar suntem pe-aproape. Suporterii nu vor putea ajuta financiar la nesfârșit, trebuie găsită o soluție de finanțare.

Sunt conștient că avem nevoie de o echipă și că suporterii vor o promovare rapidă, dar e nevoie de o sursă nouă de finanțare pentru a reuși acest lucru. Un buget în jur de un milion de euro, nu e la îndemână tuturor echipelor din Liga 2. Vorbim despre un buget pe la un milion de euro fără să luăm în calcul banii veniți de la DDB.

Au intrat anumite sume de bani, nu ne-am recuperat împrumutul. Vom vedea în data de 15 august ce se va întâmplă, până acum s-au plătit salariile personalului administrativ”, a spus Zăvăleanu pentru Radio Dinamo.

Discuțiile dintre Dinamo și Mohammad Murad sunt, de fapt, departe de a se materializa

Răzvan Zăvăleanu a oferit informații și despre omul de afaceri Mohammad Murad, care se presupune că vrea să cumpere clubul. Spunem se presupune pentru că reprezentantul lui Dinamo a oferit informații care tind să demonstreze că discuțiile dintre părți, dintre Dinamo și Murad, nu sunt nici pe departe prea înaintate.

Se pare că omul de afaceri nu a cerut detalii și acte despre situația în care se regăsește clubul, ceea ce e în totală contradicție cu afirmațiile acestuia din urmă, anume că sunt anumite date care nu i se pun la dispoziție.

Răzvan Zăvăleanu, despre Mohammad Murad: ”Nu ne-a fost cerut niciun document”

Astfel, deși afacerea părea că poate ajunge la un final așteptat de către club și suporteri, în realitate discuția nu a trecut nici de bariera primirii actelor în privința datoriilor și situației clare a entității de către Mohammad Murad. Să nu uităm că Dinamo are totuși datorii de aproximativ șapte milioane de euro, dacă nu și mai mult de atât.

Sper să fie o neînțelegere. Am văzut ce a spus Mohammad Murad. Pot să spun că nu ne-a fost cerut niciun document. Dacă ne sunt cerute documentele, le putem pune la dispoziție îndată. Murad a fost în legătură cu Vlad Iacob. A discutat despre preluarea lui Dinamo, a spus că își dorește să investească, dar până azi nu ni s-au solicitat documente în vederea încheierii unei afaceri.

Afirmațiile sale sunt destul de vagi. Nu se raportează punctual la o persoană sau la o instituție. L-am rugat să ne spună dacă își dorește anumite documente. Noi suntem gata să punem la dispoziție orice fel de documente și ne-am bucura ca domnul Murad să vină la Dinamo. Nu știu ce neclarități sunt, nu am discutat.

Eu sunt în București, sunt gata să stăm de vorbă. Vlad Iacob lucrează de dimineața până seara. Tot timpul este cineva la Dinamo. În 26 iulie, a fost ultima dată când am vorbit cu un potențial investitor. Nu știu în ce măsură avansează. Acum studiază documentele.

Îmi doresc să fie un lucru real, să vină cu bani la Dinamo și să salveze echipa. Eu nu am vorbit niciodată cu dumnealui. Asociatul meu l-a cunoscut. Situația financiară e delicată și avem nevoie cât mai repede de un finanțator. Trebuie să plătim creditorii. Se acumulează datorii. Suntem lipsiți de aportul drepturilor tv. DDB a mai vărsat niște bani din care s-au plătit salariile personalului, urmează salariile fotbaliștilor. Intră sume importante de la DDB”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la Digi Sport.

Iată ce spunea Mohammad Murad zilele trecute:

În momentul de față, discutăm despre ce s-a întâmplat în trecut. Tot ce s-a întâmplat rău în trecut se află pe masa negocierilor. Sunt probleme majore, iar acum se face o renovare astfel încât să putem lămuri toate problemele și să putem reconstrui ceva pe 10-20 de ani.

 

Eu sunt implicat în această reconstrucție, avem comunicare permanentă cu administratorul special și cu cei din club, care lucrează acolo, nu este ușor deloc pentru că este vorba de a clarifica toate aspectele negative, astfel încât să nu mai fie blocaje în viitor. În ceea ce privește partea curentă, cheltuielile curente, nu sunt probleme.

 

În privința prezentului și a viitorului, ne-am înțeles cu câțiva oameni de afaceri printre care sunt și eu, dar pe partea de trecut lucrurile sunt puțin neclare. Mă doare că Dinamo se afla în această situație, sper să fiu eu persoană care ajuta să se însănătoșească Dinamo, dar nu vreau să investesc dacă sunt neclarități.

 

Nu este nimeni de vină pentru aceste neclarități, se pot lămuri aceste aspecte în timp, dar este perioada de concedii, sunt de primit multe răspunsuri, sper că într-o săptămână, doua să fie gata totul, să putem anunța această construcție în care cred, iar eu personal nu m-am băgat niciodată în România într-o afacere care să ducă la eșec.

Sunt de acord, aștept răspunsul, aș dori să se întâmple mai repede, dar nu pot acuza pe nimeni, pentru că sunt probleme vechi. Da, sunt interesat (n.r. – să investească la Dinamo), sunt și alți oameni de afaceri interesați.

Foto principal: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-de-viata-a-lui-antonio-bordusanu-pustiul-erou-al-lui-dinamo-din-debutul-in-liga-2-cum-a-ajuns-la-fotbal-lunile-petrecute-la-fcsb-si-cum-a-fost-la-un-pas-sa-renunte-mi-au-promis-c-19240268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-mohammad-murad-face-precizari-despre-dorinta-sa-de-a-se-implica-la-dinamo-sunt-implicat-in-aceasta-constructie-avem-comunicare-cu-cei-de-la-club-razvan-zavaleanu-il-contra-19240234

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Aug. 2022, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă