Jucătorii Rapidului, ironizați de suporteri după cea de-a treia umilință suferită într-o lună! Fanii au mers în Regie cu varză și au scris mesaje pentru elevii lui Adrian Iencsi

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Oct. 2020, 23:18 Liga 2
Jucătorii Rapidului, ironizați de suporteri după cea de-a treia umilință suferită într-o lună! Fanii au mers în Regie cu varză și au scris mesaje pentru elevii lui Adrian Iencsi

Rapid a suferit a treia umilință în doar o lună de zile, iar fanii echipei n-au mai suportat și și-au ironizat ”favoriții” la rândul lor. Dacă pe rețelele sociale injuriile și cuvintele grele sunt la ordinea zilei, mai nou s-a trecut și la fapte prin care băieții lui Adrian Iencsi să fie parodiați. Nici măcar ”rapidistul pur sânge” Leasă n-a scăpat, să nu mai spunem de golgheterul echipei, Cătălin Hlistei. Jucătorii giuleșteni au vor comparați cu niște verze.

După eșecul cu Fotbal Comuna Recea (scor 1-2) și dezastrul cu U Craiova 1948 SA (scor 0-5), eliminarea rușinoasă din Cupa României, din turul 4, în fața celor de la Progresul Spartac, înfrângere cu 2-3 după prelungiri cu o echipă de Liga 3 care are numai tineri jucători și care în această vară și-a schimbat mare parte din lot după ratatea promovării în Liga 2 și problemele financiare cauzate de pandemie, i-a determinat pe suporterii din Sibiu ai trupei giuleștene să îi compare pe jucătorii lui Adrian Iencsi cu niște verze.

Jucătorii Rapidului, comparați cu niște verze

Aceștia s-au deplasat la stadionul din Regie, casa alb-vișiniilor până la finalizarea noului stadion din Giulești, și au aliniat mai multe verze pe care au lipit numele a 16 jucători din lotullui Adrian Iencsi. În spatele legumelor a fost postat mesajul: ”Donez varza. P.S. Nu e bună nici de murături”. Fotografia a fost postată pe pagina de Facebook UnicSibiu, alături de alt mesaj: ”Nu ne meritați! Plecați cu toții! #verzelor”

Jucătorii cărora le apar numele pe verze sunt: Daniel Benzar, Ștefan Pănoiu, Gabriel Lazăr, Mircea Leasă, Cătălin Țîră, Anestis Nastos, Virgil Drăghia, Bogdan Manole, Alexandru Dulca, Cătălin Hlistei, Alexandru Tătaru, Raul Costin, Radu Crișan, Antonio Sefer, Marian Drăghiceanu, plus încă unul, căruia nu i se vede numele.

Eliminată din Cupa României la chiar primul meci, Rapid se va concentra de acum înainte doar pe campionat, unde următorul meci este restanța din etapa a 8-a, cu CS Mioveni, programată în ziua de 29 octombrie. În etapa a 9-a echipa va sta, iar la 2 noiembrie, de la ora 18:00, o va întâlni pe teren propriu, cu ”U” Cluj, în runda a 10-a.

Reacții ale rapidiștilor după ultima umilință, eșecul cu Progresul Spartac:

”Nu mă așteptam la o astfel de evoluție din partea elevilor mei. E prima dată când sunt total dezamăgit de băieți, de echipă. E inadmisibil ce am văzut azi. Suporterii pot să simtă orice acum, pentru că și eu sunt la fel. Mă gândesc foarte multe la ei, știu că dezamăgirea e mare. Le dau dreptate și e prima dată când sunt total nemulțumit de atitudinea jucătorilor. O să am o discuție cu ei și există posibilitatea să iau și ceva măsuri”
Adrian Iencsi, antrenor principal Rapid, după meciul cu Progresul Spartac

”Nu e vorba că mă așteptam de la jucătorii cu experiență la mai mult. Mă așteptam la toți dintre ei la mai mult. Consider că atunci când pui tricoul Rapidului pe tine trebuie să îți dorești mai mult, de la tine, de la echipă. Din păcate, foarte puțini au reușit asta. Repet, vina este a noastră în ansamblu, antrenori, conducători, jucători. Suntem toți o echipă și trebuie să trecem peste. Suporterii au tot dreptul să fie supărați, au tot dreptul. Și eu dacă aș fi acum suporter, mi-ar fi greu. Știu, ești la Rapid și trebuie să câștigi toate meciurile, indiferent de liga în care ești, indiferent de competiția în care joci, cu cine joci”
Valentin Negru, antrenor secund Rapid, după eșecul cu Progresul Spartac

”Singurii vinovați suntem noi, pentru că noi am intrat pe teren. Suntem un nucleu de 70 la sută care a intrat în acest vestiar și azi ne-am făcut de râs, la Craiova ne-am făcut de râs, pe la Recea tot la fel. Mi-a fost rușine și să rostesc cuvântul suporter. Știu ce e în sufletul lor, dar mi-e rușine să vorbesc despre ei, pentru că nu am arătat nimic, niciunul dintre noi, și ne-am face de râs numai să pronunțăm cuvântul suporter”
Ionuț Voicu, fundaș Rapid, căpitanul echipei, după înfrângerea cu echipa din Liga 3

”Cred că nu această înfrângere este importantă, ci jocul pe care l-am prestat. Am făcut un joc mediocru. Am fost dominați la toate capitolele. Nu știu dacă mai ieșeam astăzi de pe teren (n.r. – spus cu zâmbetul pe buze, întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă suporterii Rapidului ar fi fost la meci). Vă dați seama că sunt foarte dezamăgiți în primul rând, pentru că nimeni nu se aștepta să pierdem astăzi. Dar nu neapărat că am pierdut, jocul pe care l-am practicat astăzi este dezamăgitor”
Alexandru Dandea, fundaș Rapid, după primul meci jucat pentru giuleșteni, chiar eșecul din Cupa României

”Poate că îi tratăm prea bine pe jucători, au totul plătit la zi. În România poate e mai bine să fie restanțe, decât să fie salariile plătite la zi”
Victor Angelescu, reprezentantul principalului acționar al clubului Rapid

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Oct. 2020, 23:18 Liga 2
Pe aceeași temă