Dunărea Călărași începe să miște la capitolul achiziții. Recent-retrogradata în Liga 3 a oficializat două mutări, dintre care o revenire total neașteptată

Răzvan STÎNGĂ 08 Aug. 2022, 15:49 Liga 3
Dunărea Călărași începe să miște la capitolul achiziții. Recent-retrogradata în Liga 3 a oficializat două mutări, dintre care o revenire total neașteptată

Dunărea Călărași încearcă să se organizeze cât mai bine până la începerea noului sezon de Liga 3, campionat în care va juca după retrogradarea din Liga 2. Antrenorul Gheorghe Mihali a dat start pregătirilor, a organizat și câteva meciuri amicale, dar a făcut și câteva mutări la nivelul lotului.

Dunărea Călărași, două achiziții după retrogradarea în Liga 3 

Dunărea Călărași vrea să facă un lot cât mai solid până la prima rundă din Liga 3, dar se va baza și pe mulți tineri de la centrul de copii și juniori. A reușit o achiziție interesantă, care cu siguranță va crește nivelul echipei. L-a convins pe Baudouin Kanda (29 de ani) să revină.

Kanda se află la a treia experiență la Dunărea Călărași, pentru care a mai evoluat în perioadele iulie 2012-ianuarie 2019 și ianuarie 2021-septembrie 2012. Ultima dată, până să semneze, iată, un nou contract cu Dunărea Călărași, Kanda a evoluat în Liga 2, pentru FC Buzău, actuala Gloria Buzău.

Baudouin Kanda, convins să revină la Dunărea Călărași

Stagiunea trecută a jucat doar nouă meciuri în Liga 2, patru pentru Dunărea Călărași, unde a început sezonul, și cinci pentru FC Buzău. A revenit la Călărași, echipă cu care a semnat un contract pe un sezon, după ce nu a mai fost dorit de Cristian Pustai la clubul buzoian.

Începem seria achizițiilor cu Bodo Kanda!

Este primul fotbalist care revine la Călărași după o istorie bogată la echipa noastră.

Are două promovări la activ în cei 10 ani petrecuți la noi. S-a reîntors să ne ajute în noul nostru proiect.

Baudouin Tshitungi Dieudonne Kanda, (Bodo) a activat ultima dată la Gloria Buzău și a semnat cu noi pentru un an de zile cu opțiunea de prelungire.

Bine ai revenit, Bodo!”, a anunțat Dunărea Călărași.

Gabriel Toma, readus și el de Dunărea Călărași

Kanda nu este singura venire la Dunărea Călărași. Clubul a mai anunțat și aducerea lui Gabriel Toma, mijlocaș în vârstă de 21 de ani, care a fost legitimat până acum la Rapid. Și el s-a întors, astfel, la Călărași, pentru care a mai evoluat în alte două rânduri la formația de seniori, septembrie 2016-august 2018 și septembrie 2019-iunie 2020.

În a doua perioadă, până în vara lui 2020, Toma a jucat sub formă de împrumut la clubul care acum se află în Liga 3, unde a fost cedat de Rapid. De această dată mutarea este una definitivă, acordul dintre părți fiind pe un sezon.

Gabriel Toma este mijlocașul echipei noastre pentru un an de zile cu posibilitatea de prelungire a contractului!

Este fiul fostului portar, Petrișor Toma, singurul fotbalist călărășean care a jucat pe celebrul stadion Santiago Bernabeu!”, a anunțat Dunărea Călărași.

Am revenit la Călărași pentru a evolua cât mai bine. Vreau să particip la noul proiect și sunt bucuros ca m-am reîntors!”, a spus Toma după semnarea contractului.

Dunărea Călărași, un singur eșec în amicalele jucate până acum 

Dunărea Călărași se află în perioada de pregătire a sezonului de Liga 3, iar până acum a jucat cinci meciuri amicale și a pierdut unul singur. A debutat cu un joc împotriva celor de la Abatorul Slobozia (scor 5-0), iar apoi le-a întâlnit pe Gloria Băneasa (1-0 și 1-1), Dunărea Călărași U19 (scor 8-0) și Recolta Gheorghe Doja (scor 3-2).

Este o mare provocare pentru mine. Sunt aici pentru a încerca să formăm o echipă bună, un lot competitiv cu mulți călărășeni. Vom aduce și alți jucători dar baza o vom avea de aici. Condiții avem. Ce s-a întâmplat până acum la Călărași nu mă interesează și vom începe alt drum. Să ne acordați puțină răbdare. Voi face tot ce depinde de mine și de staff să formăm o echipă bună la Călărași.

Sigur, e nevoie să aducem trei-cinci jucători din altă parte, dar baza, nucleul jucătorilor să fie de aici. Echipa asta a fost în Liga 1. Ccum trebuie să începem un alt drum.

Avem un teren de antrenament, condiții bune de cazare, tot. Problema e să încercăm să facem o echipă bună, pentru că știu că sunteți pretențioși. Rugămintea mea ar fi următoarea, să ne acordați puțină răbdare, să nu fiți aspri cu noi.

Vă asigur că vom face tot ce depinde de mine și de stafful meu să facem o echipă bună la Călărași”, declara Gheorghe Mihali în momentul în care a fost numit ”principal” la Dunărea Călărași, în urmă cu ceva mai mult de o lună.

Foto: Recolta Gheorghe Doja și Dunărea Călărași

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Aug. 2022, 15:49 Liga 3
Pe aceeași temă