Incendiu la stadionul Rapid! Pompierii au intervenit de urgență și au stins focul. Care sunt pagubele

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Feb. 2021, 17:17 Actualizat: 05 Feb. 2021, 17:32 Diverse
Incendiu la stadionul Rapid! Pompierii au intervenit de urgență și au stins focul. Care sunt pagubele

Un incendiu a avut loc, vineri, 5 februarie 2021, în incinta șantierului stadionului Giulești, la nivelul peluzelor, fără a fi înregistrate victime, a informat Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), citat de Agerpres.

Incendiu la șantierul stadionului Rapid

Incendiul a fost găsit stins de către pompieri.

El a afectat zona peluzelor, la etajul 1, unde a ars polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.

În urma acestui incendiu, un fum gros s-a ridicat deasupra viitorului nou stadion al echipei Rapid, iar locuitorii din zonă s-au speriat.

„Incendiu produs în urmă cu scurt timp în incinta stadionului Giulești, zona peluzelor, etajul 1. A ars polistiren, suprafața aproximativ 15 mp. Incendiul a fost găsit stins. Nu sunt victime”, a spus Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISUBIF.

Ministrul Attila Cseke, la vizită de la începutul anului pe șantierul arenei din Giulești: ”Va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai”

La începutul anului, la data de 5 ianuarie 2021, pe șantierul stadionului ”Valentin Stănescu” a fost în vizită și noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei. Attila Cseke anunța atunci că a primit asigurări din partea constructorilor că arena din Giulești va fi finalizată ”până la sfârșitul lunii mai” și că, în acel moment, stadiul lucrărilor este de 55 la sută.

”M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat Attila Cseke.

Fostul ministru al tineretului și sportului, Ionuț Stroe, susținea anul trecut că noul stadion al Rapidului va fi gata până la finalul anului 2020, acest lucru nu a fost posibil. În schimb, stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost recepționate deja, în timp ce lucrările pentru noua arenă a lui Dinamo nici măcar nu au început.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei transmitea la vizita lui Cseke pe șantier că stadionul ”Valentin Stănescu” este într-un stadiu fizic al lucrărilor de 55 la sută, după cum urmează:

  • au fost finalizate lucrările la suprastructură;
  • structura metalică de rezistență a acoperișului este aproape finalizată;
  • sunt în stadiu avansat lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperișului;
  • se execută lucrări la fațada exterioară;
  • se realizează compartimentări în interior;
  • se lucrează la instalațiile sanitare, electrice, de ventilație etc;
  • au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafață de joc a arenei.

Noul stadion al Rapidului va avea o capacitate de ”aproximativ 14.000 de locuri” și va costa 33,5 milioane de euro, după cum comunică MDLPA.

Foto: captură DigiSport și Agerpres

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 05 Feb. 2021, 17:17 Actualizat: 05 Feb. 2021, 17:32 Diverse
Pe aceeași temă