Rapid se apără după ce a fost surprinsă încălcând regulile la antrenament: ”Au numărat și masorii, magazinerul și manechinele.” Ovidiu Burcă are mesaje speciale pentru Argeș și UTA

Autori: Andreea VISU, Marius ANGHEL Publicat: 26 May. 2020, 15:05 Actualizat: 26 May. 2020, 15:19 Liga 2
Rapid se apără după ce a fost surprinsă încălcând regulile la antrenament: ”Au numărat și masorii, magazinerul și manechinele.” Ovidiu Burcă are mesaje speciale pentru Argeș și UTA

Rapid reacționează după ce adversarele sale din play-off-ul Ligii 2 au solicitat autorităților și Federației Române de Fotbal sancționarea clubului giuleștean după ce a fost surprins, din nou, încălcând condițiile de pregătire impuse prin ”Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”.

Campionii FC Argeș a amenințat că se retrage din competiție, CS Mioveni și Turris Oltul au avut și ele reacții de nemulțumire față de lipsa de fair-play a trupei antrenate de Dan Alexa, iar UTA a propus chiar excluderea din play-off sau depunctarea pentru Rapid.

Ovidiu Burcă: ”Au luat în calcul nu doar jucătorii prezenți, dar și masorii, magazinerul și manechinele”

Ovidiu Burcă, președintele devenit director general la Rapid după ce locul său a fost luat de antrenorul principal demis Daniel Pancu, infirmă ce a văzut o țară întreagă, spunând că echipa sa respectă regulile impuse de autorități. Cele 18 persoane surprinse pe terenul de antrenament al bazei sportive Regie ar fi, de fapt, potrivit spuselor lui Burcă, jucători, masori, magazinerul și manechinele.

”Fotbal Club Rapid ține să precizeze că toate ședințele de pregătire ale echipei se desfășoară respectând absolut toate normele impuse în contextul actual. Înainte de reluarea programului de antrenamente, jucătorii și stafful tehnic și administrativ au efectuat două teste COVID și toți participanții beneficiază permanent de măști și dezinfectanți. Jucătorii respectă distanțarea socială și sunt cantonați într-un hotel închiriat de către club.

Este adevărat că suferim la capitolul infrastructură beneficiind de un singur teren de antrenament. Deși în aceste condiții antrenorii sunt obligați să rămână pe teren aproape întreaga zi, jucătorii se pregătesc în grupe de câte patru și se intersectează doar în anumite momente când intră sau ies de pe teren. Cei care au monitorizat dintr-un balcon efectivul rapidist aflat la antrenament au luat în calcul nu doar jucătorii prezenți, dar și masorii, magazinerul și manechinele parte integrantă în ședința de pregătire”, a spus Ovidiu Burcă pentru ProSport.

 

  • Imaginile surprinse de TelekomSport la finalul săptămânii trecute în Regie sunt însă clare. Pe teren sunt, nu mai puțin de 18 persoane, dintre care 12 sunt cu siguranță jucători, fiind îmbărcați în echipamentul de antrenament al sportivilor. Restul sunt membri ai staffului tehnic, în niciun caz masori, magaziner, care nu au ce căuta pe un teren de antrenament, mai ales în această situație cu Starea de Alertă, sau manechine, așa cum pretinde Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă: ”Acuzele venite dinspre partenerii de competiție de la Pitești sunt deplasate”

Oficialul Rapidului consideră că acuzele celor de la Campionii FC Argeș sunt ”deplasate”, chiar ironizându-i.

”Totodată ni se par deplasate acuzele venite dinspre partenerii de competiție de la Pitești, care amenință chiar cu retragerea din campionat. Îi înțelegem că le este foarte greu să se pregătească pe patru terenuri puse la dispoziție de către autorități. Și să își gestioneze activitatea și existența din bani publici puși la dispoziție de către aceleași autorități”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Burcă, mesaj și pentru arădeni: ”Încercăm să înțelegem suferințele și lamentările fără sfârșit propulsate mediatic de către UTA”

Nici UTA, echipa din play-off cel mai afectată de înjumătățirea punctelor, nu a rămas fără replică din partea lui Ovidiu Burcă. Acesta s-a săturat de reacțiile de nemulțumire ale arădenilor și le solicită arădenilor să recunoască public faptul că echipa din Giulești a susținut ca ca play-off-ul să se joace cu meciuri tur-retur.

”Încercăm să înțelegem suferințele și lamentările fără sfârșit propulsate mediatic de către UTA. Dar dacă arădenii tot invocă spiritul de fair-play, așteptăm să iasă public și să spună că Rapid este clubul care nu a agreat sistemul de înjumătățire a punctelor, preferând disputarea unui play-off cu meciuri tur-retur”, a declarat noul directorul general al Rapidului, Ovidiu Burcă.

În play-off-ul de promovare vor juca UTA Arad (25 puncte), CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 20 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid (toate trei cu câte 19 puncte). Mini-turneul de cinci etape ar trebui să debuteze pe 4 iulie, iar programul meciurilor încă nu a fost stabilit. Primele două clasate din acest play-off vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

 

Autori: Andreea VISU, Marius ANGHEL Publicat: 26 May. 2020, 15:05 Actualizat: 26 May. 2020, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă