CS Mioveni așteaptă reacție oficială din partea FRF și măsuri, după ce Rapid a fost surprinsă încălcând condițiile de pregătire. ”Această lipsă de respect nu este benefică nici pentru imaginea echipei Rapid.” Opinia lui Claudiu Niculescu

Marius ANGHEL 26 May. 2020, 12:26 Liga 2
CS Mioveni așteaptă reacție oficială din partea FRF și măsuri, după ce Rapid a fost surprinsă încălcând condițiile de pregătire. ”Această lipsă de respect nu este benefică nici pentru imaginea echipei Rapid.” Opinia lui Claudiu Niculescu

Rapid se află sub tirul reproșurilor colegelor din play-off-ul de promovare din Liga 2 după ce a fost surprinsă încălcând condițiile de pregătire impuse prin ”Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”. Dan Alexa și staff-ul său au organizat antrenamente cu mai mulți jucători decât e permis în această perioadă de Starea de Alertă generată de pandemia de COVID-19, nu doar cu câte patru.

După Campionii FC Argeș, care a reacționat prin președintele Cristian Gentea și antrenorul Ionuț Badea, iar CS Mioveni prin primarul Ion Georgescu, gruparea galben-verde a avut reacții, astăzi, și prin Dumitru Olteanu și Claudiu Niculescu, președintele, respectiv antrenorul principal. Toți sunt revoltați pe giuleșteni și cer ca Rapid să fie sancționată fiindcă nu se supun regulilor, în timp ce celalalte echipe organizează antrenamente în grupe doar de câte patru jucători.

Dumitru Olteanu: ”Această lipsă de respect nu este benefică pentru nimeni şi nici pentru imaginea echipei Rapid”

Dumitru Olteanu (foto, alături de Claudiu Niculescu), preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni, e de părere că un astfel de șiretlic făcut de Rapid este lipsit de respect față de contracandidatele la promovare și că afectează și imaginea clubului. Totodată, oficialul așteaptă o reacție oficială din partea FRF.

”Clubul Sportiv Mioveni condamnă lipsa de fair-play a echipei Rapid, după ce au apărut în mass-media imagini cu echipa Rapid antrenându-se cu un număr de 18 jucători, nerespectând Protocolul impus de Federaţia Română de Fotbal. Considerăm că această lipsă de respect faţă de celelalte echipe ce luptă pentru un loc în Liga 1 nu este benefică pentru nimeni şi nici pentru imaginea echipei Rapid Bucureşti. Aşteptăm o reacţie din partea Federaţiei Române de Fotbal, vis-a-vis de acest aspect, dar şi măsurile ce se impun. CS Mioveni s-a conformat vis-a-vis de Protocolul impus de FRF, deşi acesta este unul destul de dur şi susţinem ideea că şansele trebuiesc apărate numai pe teren, în condiţii de fair-play, iar regulile impuse să fie respectate de toată lumea!”, a transmis Dumitru Olteanu.

Antrenorul principal Claudiu Niculescu a acuzat Rapidul de lipsă de fair-play. ”Nu e corect! Trebuie să respecte toţi regulile impuse de autorităţi. Noi respectăm în totalitate. Ştim că este greu, dar trebuie respectate aceste reguli. Este lipsă de fair-play!”, a comentat și Niculescu.

CS Mioveni începe play-off-ul de promovare de pe locul 2, la egalitate cu Turris Oltul, cu 20 de puncte. Liderul UTA are 25 de puncte, în timp ce Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid au toate câte 19 puncte. Primele două clasate din acest mini-turneu de cinci etape care ar trebui să debuteze la 4 iulie vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

Marius ANGHEL 26 May. 2020, 12:26 Liga 2
Pe aceeași temă