Erik Lincar, nemulțumit de ce s-a întâmplat la Rapid: ”Au încălcat un anumit protocol. Până la urmă nu știu dacă se mai respectă, ce se respectă…”. Turris începe pregătirea pe 1 iunie, pentru că nu putea îndeplini punctele impuse de MTS

26 May. 2020, 13:00 Liga 2
Erik Lincar, nemulțumit de ce s-a întâmplat la Rapid: ”Au încălcat un anumit protocol. Până la urmă nu știu dacă se mai respectă, ce se respectă...”. Turris începe pregătirea pe 1 iunie, pentru că nu putea îndeplini punctele impuse de MTS

Rapid nu a ținut cont de regulile impuse de autoritățile statului și ”și-a pus în cap” toți adversarii din play-off-ul din Liga 2. Echipa pregătită de Dan Alexa nu a respectat procedura cu privire la faptul că jucătorii nu se pot antrena în grupuri mai mari de patru, iar acum adversarele din lupta la promovare critică dur acțiunea. Erik Lincar, antrenorul echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, acuză și el modul în care a acționat echipa din Giulești.

Erik Lincar: ”La momentul actual nu puteam să avem toate condițiile necesare pentru a respecta protocolul și atunci am hotărât să ne reunim pe 1 iunie”

Formația din Turnu Măgurele este ultima echipă din play-off-ul Ligii 2 care se va reuni, pe 1 iunie. A luat această decizie pentru că nu are toate normele puse la punct, spune Lincar. S-a temut să înceapă pregătirea și să îi bage pe jucători în cantonament, până când nu sunt îndeplinite toate criteriile trasate de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, cu privire la normele care țin de antrenamente.

”Sunt nemulțumit că cei de la Rapid au încălcat un anumit protocol, care e valabil pentru toată lumea. Noi, echipa Turris, am dorit să respectăm acest protocol. La momentul actual nu puteam să avem toate condițiile necesare pentru a-l respecta, și atunci am hotărât să ne reunim pentru data de 1 iunie. Toate echipele s-au reunit.

Noi suntem singurii care ne reunim pe data de 1 iunie. Rapid, oricum, se antrenează din 25 aprilie sau nu știu de când. Și din perioada stării de urgență. Până la urmă nu știu dacă se mai respectă, ce se respectă…”, a spus Lincar la DigiSport.

Echipele de fotbal au primit acceptul să reia pregătirea după ridicarea stării de urgență, astfel încât să aibă suficient timp la dispoziție să îi aducă pe fotbaliști la un nivel bun din punct de vedere fizic până la începerea competițiilor. Deși nu s-a anunțat, momentan, o dată oficială cu privire la reluarea campionatelor, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a precizat că sunt șanse foarte mari ca întrecerile să reînceapă la jumătatea lunii iunie, așa cum s-a și speculat de altfel în ultimele săptămâni.

De la 1 iunie, echipele ar putea primi acceptul de a se antrena normal 

Deocamdată, anunțul nu poate fi făcut, a evidențiat Ionuț Stroe, deoarece trebuie verificată traiectoria spre care se îndreaptă pandemia în România și să se ia anumite măsuri de protecție în cazul partidelor oficiale. A dat însă asigurări că pe 1 iunie va veni cu un comunicat oficial referitor la momentul în care se va produce reluarea fotbalului și nu numai. Tot atunci, echipele ar putea primi semnalul că se pot antrena normal.

”Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunţa până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire şi de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiţia într-un mod foarte sigur. Reluarea competiţiilor este mult aşteptată şi de spactatori, bineînţeles, dar pentru faza de început va trebui să ne mulţumim din faţa televizoarelor. Riscul epidemiologic este foarte mare, luând în considerare şi acest lucru vă spun foarte clar, cel puţin în faza incipentă, ca să asigurăm această revenire la activitatea sportivă treptat, etapizat, o vom face fără spectatori”, a declarat Ionuț Stroe.

Play-off-ul Ligii 2 ar urma să înceapă în primele zile ale lunii iulie, astfel că unele dintre echipe au demarat programele de pregătire imediat după ieșirea din starea de urgență și intrarea în starea de alertă, printre care CS Mioveni și UTA. Singura dintre cele șase care nu s-a reunit încă este Turris Oltul.

26 May. 2020, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă