Puștii Unirii Constanța au făcut meciul sezonului și au învins Gloria Buzău. Dacian Nastai a pregătit temeinic partida: ”Am avut câteva săptămâni la dispoziție”. Comentariu sincer față de posibila demitere a lui Cristi Pustai

Andrei PASCU 04 Oct. 2022, 19:02 Liga 2

Unirea Constanța a ajuns la a doua victorie a sezonului de Liga 2, după ce a trecut, în mod surprinzător, de Gloria Buzău, în etapa a 8-a, scor 3-1. Și antrenorul Dacian Nastai a declarat că, într-o oarecare măsură, rezultatul a fost unul surprinzător, în special din perspectiva modului în care s-a desfășurat partea a doua.

Unirea Constanța, a doua victorie a sezonului, 3-1 cu Gloria Buzău

”Principalul” formației Unirea Constanța a declarat într-o discuție cu Liga2.ro că prima repriză a fost ca un antrenament pentru tinerii săi jucători, dat fiind faptul că ultimul meci oficial avusese loc în urmă cu mai bine de două săptămâni, în Cupa României, 1-3 cu Axiopolis Cernavodă.

După pauză, fotbaliștii formației care evoluează în meciurile de pe teren propriu la Clinceni au început să lege mai bine jocul, iar contraatacurile și valoarea individuală au făcut diferența, după cum a afirmat Dacian Nastai.

Deși a primit doar un gol de la o echipă pretendentă la promovare, Nastai a afirmat că mai are lucruri de reglat în defensivă, problemă pe care vrea să o elimine încă de la începutul campionatului, dar vârsta jucătorilor și experiența lor își pun amprenta asupra timpului necesar.

Dacian Nastai, după Unirea Constanța – Gloria Buzău: ”De câteva săptămâni pregăteam jocul”

De altfel, în prima repriză cu Gloria Buzău, Unirea Constanța a avut câteva nesincronizări și erori individuale, dar și poziționări greșite. A scăpat însă fără gol primit după primele 45 de minute, pentru că elevii lui Cristian Pustai nu au avut inspirație la finalizare deși s-au aflat în poziții bune de a marca.

Toate cele patru goluri au venit după pauză, dar Unirea Constanța a condus chiar cu 3-0. A marcat prin Andrei Pandele (min. 63), Andreas Chirițoiu (min. 88) și Luca Mitrică (min. 90+2), iar golul de onoare pentru Gloria Buzău a venit în minutele de prelungire, din piciorul lui Răzvan Matiș (min. 90+5).

  • Unirea Constanța: Rz. Udrea (cpt.) – Cireșoiu, R. Gab. Zamfir, Tălmaciu (Cană 46′), Șuteu, Al. Enache (Arnold 50′) – Pandele, Ciuciulete, Lăcătuș (L. Mitrică 74′) – Rob. Tudor (Chirițoiu 46′), Ardelean (Longher 60′)
    Rezerve neutilizate: M. Popescu –  R. Trif, Ad. Niță, Malama

Ținând cont de obiectivele celor două echipe și de clasament, a fost o victorie surprinzătoare. De trei săptămâni pregăteam acest joc și am făcut progrese în privința apărării, în defensivă. Ăsta e detaliul pe care trebuie să îl punem la punct cât mai repede, urgent, pentru că foarte ușor luăm gol în general.

Când iei un gol sau două goluri, e greu să faci punct sau puncte. A fost bună pauza aceasta, pentru că am reglat problemele de pregătire fizică. Ne-a fost însă și frică, pentru că e greu să intri într-un joc oficial după o pauză atât de lungă, dar e bine că am scăpat fără gol în prima repriză.

Ușor-ușor, în repriza a doua am echilibrat jocul și am marcat pe contraatac. Nu a fost ușor de pus la punct problema din apărare, pentru că adversarul a fost unul de calibru. Probabil că prima repriză a fost un antrenament bun pentru repriza a doua.

Am schimbat și doi jucători la pauză, am venit cu prospețime, l-am schimbat pe Tălmaciu pentru că avea galben. Din punctul de vedere al filozofiei nu am schimbat nimic. Jucătorii au calitate, dar la seniori trebuie să fii mai atent la partea defensivă.

Ne dorim să legăm serii pozitive, meciuri bune”, a declarat Dacian Nastai în dialogul cu Liga2.ro.

Dacian Nastai, comentariu sincer în privința posibilei demiteri a lui Cristian Pustai: ”Și Arteta a primit încredere la Arsenal”

Întrebat de situația în care se află antrenorul Gloriei Buzău, care are șanse să fie demis în urma jocului cu Unirea Constanța, Dacian Nastai nu crede că o schimbare de bancă tehnică ar aduce mai multe plusuri decât menținerea lui Cristian Pustai.

”Principalul” constănțenilor a dat exemplul Arsenal, care are un început bun de Premier League deși schimbarea lui Mikel Arteta a tot fost zvonită în ultimele luni bune.

Rămânerea lui Pustai nu va consemna diminuarea șanselor Gloriei Buzău de a se bate la promovare, în opinia lui Dacian Nastai.

Mi-e foarte greu să vorbesc, pentru că nu știu lucrurile de acolo, dar e neplăcut să aud astfel de știri, e colegul meu. E un antrenor cu experiență, bun, care a dat dinamică echipei și cred că, de cele mai multe ori, un antrenor, dacă e lăsat să antreneze, poate aduce lucruri mai bune decât schimbarea băncii.

Eu încerc să mă ghidez după ce se întâmplă în alte campionate. Am văzut o echipă Arsenal care a fost preluată de un antrenor, de Arteta, iar la început nu a avut rezultate. Acum, produce un fotbal de calitate.

Cea mai mare problemă a antrenorilor români e timpul. Nu poți produce un fotbal bun constant dacă nu ești lăsat să lucrezi mai mult. De aceea este sacrificat jocul în detrimentul rezultatului la noi.

Eu cred că echipa de la Buzău e în obiectiv, cei care analizează jocul cred că au văzut că e o dinamică bună acolo”, a mai declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Unirea Constanța, pe 17 în Liga 2. Următorul joc, cu Unirea Slobozia

Unirea Constanța este pe locul 17 din 20 de echipe în Liga 2, cu 6 puncte, dar are și un meci în minus, pentru că partida din runda a 7-a, cu Steaua, nu s-a mai disputat și va avea loc la o dată ulterioară. În runda a 9-a, Unirea Constanța va juca pe teren advers, cu Unirea Slobozia.

Foto: Gloria Buzău și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1600-echipa-lui-cristian-pustai-e-mare-favorita-si-poate-urca-pe-locurile-de-play-off-19248049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-iasi-dumbravita-si-buftea-steaua-joaca-la-ramnicu-valcea-de-la-ora-1200-19247554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1700-la-giurgiu-meci-greu-pentru-jucatorii-lui-burca-19248132

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cei-doi-antrenori-propusi-de-finantatorul-privat-al-gloriei-buzau-pentru-a-l-inlocuit-pe-cristian-pustai-un-fost-jucator-important-al-buzaului-crede-ca-viorel-ion-e-varianta-cea-mai-buna-19248148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/copoul-teren-minat-pentru-adversare-poli-iasi-este-singura-echipa-din-liga-2-cu-procentaj-maxim-pe-teren-propriu-cauzele-metamorfozei-iasiului-in-propriul-fief-19248137

 

 

 

Andrei PASCU 04 Oct. 2022, 19:02 Liga 2
Pe aceeași temă