Meciul Steaua – Unirea Constanța a fost amânat, disputarea sa în Ghencea devenind imposibilă după o decizie a FRF cu mai puțin de 24 de ore înainte de joc

Marius ANGHEL 17 Sep. 2022, 01:18 Liga 2
Meciul Steaua - Unirea Constanța a fost amânat, disputarea sa în Ghencea devenind imposibilă după o decizie a FRF cu mai puțin de 24 de ore înainte de joc

Meciul dintre Steaua și Unirea Constanța, stabilit să aibă loc sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 12:00, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2, nu se va desfășura conform programării.

Sancțiunea primită de Steaua din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ziua de vineri, 16 septembrie, în contul evenimentelor petrecute la derby-ul cu Dinamo, din urmă cu o săptămână, a făcut imposibilă desfășurarea meciul pe stadionul din Ghencea.

În urma deciziei comisiei, FRF a decis ”anularea” jocului, așa cum se arată pe site-ul forului condus de Răzvan Burleanu, în timp ce site-ul Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) informează că partida ”nu se dispută”.

FRF nu a clarificat situația ivită cu acest joc, pe site-ul ei apărând în continuare, în avancronica etapei a 7-a, faptul că meciul se dispută. Ba chiar se întreabă singură: ”Continuă seria de victorii pentru CSA Steaua?”

Sancțiunea primită de Steaua după jocul cu Dinamo, cu o zi înainte de meciul cu Unirea Constanța, a dus la amânarea sa

În urma derby-ului Dinamo – Steaua, desfășurat pe Arena Națională vinerea trecută, Comisia de Disciplină și Etică a FRF s-a întrunit într-o zi neobișnuită, vineri, și a decis, în urma incidentelor de la stadion, ca Dinamo să fie sancționată cu 15.000 de lei și cu interzicerea organizării meciurilor pe propriul stadion pentru două jocuri, în timp ce Steaua a fost penalizată mult mai dur, cu 83.750 de lei și cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru patru partide.

Apropo de această decizie. Dacă Steaua își are casa în Ghencea și aici nu va putea juca următoarele patru partide din propria organizare, în schimb, Dinamo nu mai are un stadion propriu și joacă pe unde poate, astfel că nu este mai deloc afectată de această decizie. Primele meciuri le-a disputat la Clinceni, în așteptarea aprobării să joace pe Arcul de Triumf, iar pe ultimul l-a organizat pe Arena Națională!?

În aceste condiții, cum Steaua fusese programată să joace sâmbătă, deci în mai puțin de o zi de la decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care îi interzicea să mai organizeze meci pe teren propriu, automat partida nu avea cum să se dispute în Ghencea, dar nici să fie mutată în altă locație, având în vedere timpul atât de scurt rămas la dispoziție.

Astfel, s-a decis amânarea partidei pentru o dată ulterioară, chiar dacă FRF și CCA comunică acum deloc profesionist, printr-un cuvânt, respectiv trei, și acestea utilizate în mod eronat, fără să ofere în mod public informații suplimentare. Sunt exprimări pe care FRF și CCA le au pe site-urilor lor atunci când un meci este amânat, din diverse motive, sau chiar este anulat.

Steaua citează site-ul FRF, fără a oferi alte informații. Conform Unirii Constanța, meciul are loc!

Steaua nu aduce nicio explicație pentru această decizie de nedisputare a meciului cu Unirea Constanța, citează doar site-ul FRF, care transmite că jocul a fost ”anulat”. Denotă faptul că FRF nu a trimis o adresă oficială către club prin care îl informează motivul pentru care partida a fost oprită să se dispute.

La momentul apariției acestui articol, Unirea Constanța nici măcar nu a transmis în mod oficial faptul că jocul nu se mai dispută sâmbătă. În continuare, pe principalul ei canal de comunicare, se anunță că partida are loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul Steaua.

”Meciul Steaua-Unirea Constanța a fost amânat!
Conform site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, frfotbal.ro, partida dintre Steaua București și Unirea Constanța a fost anulată!
Fanii care au achiziționat bilete pentru acest meci, le vor putea folosi la primul joc disputat pe teren propriu”, informează, succint, Steaua.

Unde poate juca ”acasă” Steaua pe durata în care are ”interzis” de la FRF în Ghencea

Decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, luată, interesant, într-o zi mai puțin obișnuită în care se reunește, vineri, strică modul de organizare al clubului din Ghencea, care nu va mai putea disputa următoarele patru meciuri de acasă pe propria arenă, care îi și poartă numele.

Echipa lui Daniel Oprița va trebui să-și găsească o nouă arenă unde să își dispute meciurile din propria organizare. Cele mai apropiate variante omologate deja pentru Liga 2 sunt cele două terenuri de la Buftea, chiar ale FRF, sintetic și cu iarnă naturală, unde au jucat în acest debut de sezon Concordia Chiajna, respectiv Progresul Spartac, sau chiar arena din Clinceni, unde și-au organizat meciuri acasă în acest campionat Progresul Spartac, Dinamo și Unirea Constanța. Pentru Steaua o variantă care poate fi luată în calcul este și terenul principal sau cel secund al bazei sportive din Chiajna.

Cert este că Steaua nu va putea să joace în Ghencea meciurile din propria organizare cu Unirea Constanța, Chindia Târgoviteș (din Cupa României), Poli Timișoara și SC Oțelul Galați.

Marius ANGHEL 17 Sep. 2022, 01:18 Liga 2
Pe aceeași temă