Cristian Pustai ridică din umeri după ce Gloria Buzău a cedat cu modesta Unirea Constanța: ”Este frustrant să ratezi atât și să pierzi. Presiunea obiectivului și-a pus amprenta”

Marius ANGHEL 04 Oct. 2022, 11:14 Liga 2
Cristian Pustai ridică din umeri după ce Gloria Buzău a cedat cu modesta Unirea Constanța: ”Este frustrant să ratezi atât și să pierzi. Presiunea obiectivului și-a pus amprenta”

Gloria Buzău a fost surpriza negativă a etapei a 8-a a Ligii 2, cedând surprinzător în deplasarea de la Clinceni (scor 1-3), cu penultima clasată Unirea Constanța, adversar care în precedentele șapte runde obținuse doar trei puncte și încasase 13 goluri, având a treia cea mai modestă defensivă.

Trupa lui Cristian Pustai a dominat jocul, și-a creat ocazii, a avut două bare, una în minutul 15 și alta în minutul 47, ambele ale lui Gaitan, însă cei care au marcat au fost jucătorii lui Dacian Nastai. Andrei Pandele l-a învins primul pe Relu Stoian în minutul 63, după care Andreas Chirițoiu a finalizat o fază de contraatac în minutul 88 și a decis în mare parte învingătoare. S-a mai înscris de două ori în prelungiri, prima dată tot Unirea, prin Luca Mitrică (90+2), pe contraatac, iar reușita lui Răzvan Matiș (90+5), cu un șut superb din careu, a reprezentat doar golul de onoare al Gloriei în acest meci.

Cristian Pustai, după eșecul din meciul cu Unirea Constanța: ”Am fi vrut și am fi fost îndreptățiți poate să-l câștigăm”

La finalul partidei, Cristian Pustai a pus eșecul pe seama ratărilor jucătorilor săi.

”După joc, până prin minutul 70, când am primit acel gol, am avut destule situații, nici nu știu de câte ori a lovit mingea bara, dar problema e că am avertizat că e un joc greu, că e o echipă, chiar dacă e tânără, bine instruită și că o să ne pună probleme. Terenul a fost destul de greu, a fost un meci de luptă. Dar, dacă nu am reușit să înscriem la ocaziile pe care le-am avut, am și primit acel gol, timp mai era, am avut o bară. A venit golul doi pe acea greșeală, după care golul trei și al nostru cred că în minutele de prelungiri. Jocul s-a închis în momentul în care nu am reușit să fructificăm ocaziile avute. Este frustrant să ratezi atât și să pierzi până la urmă un meci pe care am fi vrut și am fi fost îndreptățiți poate să-l câștigăm”, a spus Pustai la microfonul DigiSport.

Gloria Buzău în eșecul cu Unirea Constanța: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, A. Lopez, R. Uțiu – Gaitan (Dudu 71′), Trebotic (Cârstocea 65′), Honciu (cpt.)(Rz. Matiș 65′) – Cr. Ciobanu (Al. Munteanu 65′), Boiciuc, Neicuțescu (Val. Alexandru 71′). Rezerve neutilizate: Wynney – Marku, Wiktorski, Sălceanu.

”Presiunea acestui obiectiv și-a pus amprenta”

Cu o victorie, Gloria putea urca pe locul 3 în clasamentul Ligii 2 și să fie la două puncte în spatele liderului SC Oțelul. În schimb, termină etapa pe locul 8, în cădere o poziție față de runda trecută, cu 13 puncte.

”Erau puncte, sunt puncte care ne trec printre degete. La meciul ăsta, ce să zic? S-au dăruit, dar am ratat prea ușor, prea multe situații de gol, să iau și prima repriză, și a doua repriză până la gol. Într-adevăr, după gol, chiar dacă timp era încă suficient, cred că, totuși, presiunea acestui obiectiv și-a pus amprenta. Obiectivul e intrarea în play-off, e primordial”, a comentat Cristian Pustai, care a fost pus să comenteze și faptul că lider este o echipă nou-promovată, SC Oțelul: ”O echipă care ați văzut cum a câștigat (n.r. – 2-1 pe teren propriu în ultima etapă, cu Viitorul Pandurii). Au fost conduși cu 1-0 până în minutul 70, i-a împins publicul, au reușit să întoarcă un rezultat. Sunt și vor mai fi încă rezultate imprevizibile. Este o serie echilibrată. Lupta va fi grea și probabil până în ultima etapă. Noi ne dorim.”

În etapa a 9-a, Gloria Buzău are meci acasă, marți, 11 octombrie, de la ora 17:00, în încheierea rundei, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 4, 15 puncte).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 8-a

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1600-echipa-lui-cristian-pustai-e-mare-favorita-si-poate-urca-pe-locurile-de-play-off-19248049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-plamada-a-prins-gustul-golului-fundasul-politehnicii-iasi-a-recidivat-si-in-campionat-cu-minaur-baia-mare-cum-a-gestionat-debutul-de-sezon-in-care-nu-a-jucat-19248057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-s-a-despartit-de-unul-dintre-cei-mai-vechi-jucatori-din-lot-alexandru-misaras-a-plecat-de-la-targu-jiu-dar-si-a-gasit-alta-echipa-si-a-jucat-primele-minute-in-acest-sezon-19248042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-a-prezentat-intr-un-mod-inedit-al-treilea-rand-de-echipament-adi-popa-in-centrul-atentiei-19248032

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-se-simte-in-apele-lui-la-concordia-chiajna-inspirat-la-schimbari-a-castigat-cu-poli-timisoara-la-debutul-in-campionat-pe-banca-ilfovenilor-ma-felicit-19248029

Marius ANGHEL 04 Oct. 2022, 11:14 Liga 2
Pe aceeași temă