Progresul Spartac, două întrebări publice pentru arbitrul Valentin Porumbel, în urma fazei controversate din debutul părții secunde a jocului cu CSC Dumbrăvița. ”Explicați-ne ca la proști!” Fotbalistul accidentat a jucat după ce a suferit ”o comoție cerebrală”

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 12:47 Liga 2
Progresul Spartac, două întrebări publice pentru arbitrul Valentin Porumbel, în urma fazei controversate din debutul părții secunde a jocului cu CSC Dumbrăvița. ”Explicați-ne ca la proști!” Fotbalistul accidentat a jucat după ce a suferit ”o comoție cerebrală”

Meciul restant din prima etapă a Ligii 2 dintre Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița, disputat marți, la baza de la Buftea a Federației Române de Fotbal, și încheiat cu victoria oaspeților cu scorul de 3-1, a avut cel puțin o fază controversată, care ar fi putut schimba soarta partidei.

Evenimentul care a atras reproșuri dinspre banca tehnică a Progresului Spartac, cât și din tribună s-a petrecut chiar în debutul părții secunde, când formația gazdă ar fi putut rămâne în superioritate numerică. Arbitrul central Valentin Porumbel a decis, însă, să acorde doar cartonaș galben la faultul comis de portar în afara careului, astfel că jocul a continua cu toți fotbaliștii pe teren.

La ”rece”, a doua zi, clubul Progresul Spartac are două întrebări publice pentru arbitrul întâlnirii cu timișenii, unele care, cel mai probabil, nu-și vor primi niciodată răspunsuri.

Fază controversată în meciul Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița, în care arbitrul Porumbel a acordat cartonaș galben în loc de roșu portarului oaspeților, la scorul de 0-2

În minutul 46 al meciului restant dintre Progresul Spartac și CSC Dumbrăvița, când scorul arăta 0-2, cu goluri marcate de timișeni pe finalul primei reprize, în minutele 40 și 42, la o minge trimisă în față, mijlocașul Giovani Petcu a urmărit-o și a fost pus la pământ de portarul iese la întâmpinare în afara careului. Niciunul nu a atins balonul, iar Cătălin Trifon, care plonjase în față, a intrat direct în adversar și l-a împiedicat să continue faza, mingea ajungând într-o secundă la un fundaș repliat în zona centrală a carelui.

Arbitrul a acordat imediat fault pentru gazde și s-a îndreptat spre locul faptei, mai întâi a schimbat câteva cuvinte cu Andrei Grigore, venit tare dinspre mijlocul terenului pentru a-i indica, cel mai probabil, ce cartonaș să arate, iar apoi, văzând semnele celorlalți jucători spre bancă a chemat pe teren echipa medicală pentru ca Petcu să primească îngrijiri. Acesta era întins pe jos, inițial cu fața în jos.

De la momentul contactului, 45:25, și până la momentul în care arbitrul a luat o decizie privind sancționarea lui Trifon, 46:22, au trecut 57 de secunde, perioadă în care ”centralul” i-a răspuns lui Grigore, jucător al Progresului Spartac, iar apoi a privit cum Petcu primea îngrijiri medicale, observa starea sa, și a aruncat o scurtă privire către arbitra asistentă Bianca Florea, fără a se consulta însă cu ea. Din toate direcțiile s-a solicitat cartonașul roșu pentru portar, însă Porumbel a decis să acorde doar cartonașul galben, lucru care i-a făcut mai departe meciul un infern. Arbitrul a fost insultat încontinuu, în special din tribună.

A urmat lovitura liberă, în care Grigore s-a făcut că trage, iar Chirițoiu a executat faza fixă de la circa 19 metri ușor lateral dreapta în spatele lui Nortey, venit din spatele zidului în fața sa, deviind balonul în aut de margine. Au urmat noi serii de reproșuri și injurii pentru arbitru, fiindcă nu a dictat penalty sau repetarea loviturii libere, iar Andrei Grigore a primit cartonașul galben, la fel și unul dintre asistenții antrenorului Andrei Erimia.

Revenind la Petcu, cel lovit de portar în afara careului la faza controversată, acesta a revenit pe teren la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale, însă a fost înlocuit în minutul 61, după ce a dat semne că un se simte prea bine.

Progresul Spartac, către arbitrul Valentin Porumbel: ”Explicați-ne o dată, ca la proști, cum de e asta doar cartonaș galben???”

Așa cum spuneam, meciul a continuat cu multe proteste la adresa arbitrului central, aproape la orice decizie pe care o lua, fără alte probleme majore privind deciziile sale, CSC Dumbrăvița a marcat în minutul 72 pentru 3-0, iar Progresul Spartac a reușit și ea, cu ceva noroc, să înscrie golul de onoare, în minutul 74, atunci când avea să se și stabilească rezultatul care avea să fie la final.

Însă cei de la Progresul Spartac au rămas cu gândul că decizia arbitrului la faza din debutul părții secunde i-a devaforizat, fiindcă poate altfel ar fi arătat din acel moment desfășurarea partidei, chiar dacă pe tabelă era deja un avantaj de două goluri pentru CSC Dumbrăvița.

A doua zi, la rece, Progresul Spartac a publicat un filmuleț cu respectiva fază și îl întreabă public pe arbitrul din Oltenița ”când se dă roșu” și să explice ”ca la proști, cum de e asta doar cartonaș galben”.

”CAND se da rosu, domnule arbitru??
– Ocazie clara de gol oprita neregulamentar
– Fault intentionat, fara nici o intentie de a juca mingea
– Atac violent, iresponsabil, care a dus la spitalizarea jucatorului nostru
Mai explicati-ne o data, ca la prosti, dle Porumbel, cum de e asta doar cartonas galben???”, întreabă Progresul Spartac.

Rămâne de văzut dacă arbitrul Porumbel, sau poate șeful CCA, va oferi un răspuns public la aceste întrebări, pentru a face lumină în această fază de arbitraj care interesează nu numai clubul bucureștean sau CSC Dumbrăvița, ci și pe ceilalți practicanți ai acestui sport, fie fotbaliști, fie arbitri.

Giovani Petcu și-a revenit după ce a fost la spital! Progresul Spartac l-a lăsat să joace, deși ”a suferit o comoție cerebrală”!?

Pe de altă parte, Progresul Spartac informează că jucătorul victimă a acelei faze litigioase, Giovani Petcu, care a continuat jocul alte 15 minute după ce a fost lovit de portar, și-a revenit după ce a fost într-o vizită la spital pentru a face mai multe investigații amânunțite.

Clubul transmite că Petcu a suferit o comoție cerebrală în urma acelui fault.

În această situație, apare întrebarea, cât de competent este stafful medical al echipei Progresul Spartac, cât și cel de la ambulanța prezentă la fața locului, care au intervenit imediat după fault și, cu toate acestea, l-au lăsat pe Petcu să reintre pe teren și să joace până în minutul 61?

”Ne bucurăm să anunțăm că Giovanni Petcu și-a revenit, și a fost externat din spital în urma mai multor investigații amănunțite cu concluzii pozitive. După intervenția dură pe care a recepționat-o în meciul de astăzi, acesta a suferit o comoție cerebrală, fiind nevoit să părăsească baza sportivă din Buftea cu ambulanța, pentru a fi transportat la spital.
Le mulțumim, cu această ocazie, personalului celor de la Spitalul de Urgență Elias pentru intervenția lor rapidă, și grija față de colegul nostru bleu-albastru”, anunță Progresul Spartac.

În urma eșecului suferit în acest meci, Progresul Spartac a rămas doar cu 1 punct acumulat în primele cinci etape ale Ligii 2 și se află pe ultimul loc în clasament, 20, cu golaveraj 2-14. În etapa următoare, a 6-a, bucureștenii vor evolua tot la Buftea, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cosmin-stan-dupa-spartac-dumbravita-1-3-19284553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-csc-dumbravita-au-restanta-in-liga-2-19284478

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă