CSC Dumbrăvița a urcat pe loc de play-off în Liga 2 după succesul din restanța cu Progresul Spartac. Cosmin Stan: ”O victorie fără dubii”

Anda DELIU 12 Sep. 2023, 16:01 Liga 2
CSC Dumbrăvița a urcat pe loc de play-off în Liga 2 după succesul din restanța cu Progresul Spartac. Cosmin Stan: ”O victorie fără dubii”

CSC Dumbrăvița a câștigat cu scorul de 3-1 partida restantă din prima rundă a Ligii 2 cu Progresul Spartac, după un meci dominat clar la Buftea, acolo unde a avut loc meciul.

Au marcat pentru bănățeni Andrei Toroc, Bruce Nortey și Ionuț Tănase, cu execuții unele mai frumoase ca altele, iar pentru bucureșteni a punctat Alexandru Crivac.

Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviței, a fost foarte mulțumit de rezultat, care a adus echipa pe locul 6, dar și de prestația echipei sale.

Dominare din prima repriză pentru CSC Dumbrăvița în deplasarea de la Buftea

Reamintim, meciul nu s-a putut disputa în prima etapă, deoarece apelul Brașovului și apoi recuzarea arbitrului de la TAS a făcut ca revenirea Progresului Spartac în Liga 2 să fie incertă la începutul lunii august, când a luat start noul sezon.

Lipsită de Fabiano Cibi, Dumbrăvița s-a descurcat foarte bine din prima repriză. Andrei Toroc, jucător de doar 16 ani, a fost incisiv încă din debutul partidei, dar nu doar el. Paulevici și Tănase au pus și ei în pericol poarta gazdelor, care au încercat să înscrie prin Solet. În minutul 40 a venit și reușita de senzație a lui Toroc, după o combinație Tănase-Paulevici. Tânărul a șutat la vinclu de la 17 metri, magistral, după ce nu a avut probleme la preluare.

Peste două minute, după o fază cu Tănase, Paulevici și Zaluschi, Bruce Nortery a tras de la 13 metri, tot artistic, peste Păun, și a majorat diferența pe tabelă pentru echipa sa.

Până la pauză, gazdele au trimis o minge în bară, prin Preda.

Repriza a doua a fost cu scântei!

CSC Dumbrăvița putea începe repriza a doua sub auspicii foarte proaste, după o ieșire iresponsabilă a lui Cătălin Trifon, care l-a lovit pe Giovani Petcu, în afara careului. Arbitrul l-a iertat de eliminare, deși avea circumstanțele să o facă. Gazdele au protestat, la fel cum au făcut-o și la faza imediat următoare, la care au cerut repetarea loviturii libere.

Antrenorul gazdelor, Andrei Erimia, a epuizat schimbările din minutul 61, dar tot degeaba. După ce Zaluschi a tirmis mingea în plasă din poziție de offside, în minutul 72, Ionuț Tănase a marcat pentru 3-0, după un șut puternic la vinclu de la 20 de metri, prima sa reușită la CSC Dumbrăvița.

Progresul Spartac a dat golul de onoare după două minute, după un corner, prin Alexandru Crivac. În prelungiri, Ouadie Salhi a fost eliminat cu roșu direct după o lovire fără minge.

Cosmin Stan, supărat pe Salhi

Cosmin Stan a avut reproșuri doar pentru iresponsbilitatea lui Salhi, eliminat în minutul 90+6, ultimul al prelungirilor, la o fază care nu anunța nimic periculos.

”O victorie fără dubii. Am fost echipa care a controlat meciul în cea mai mare parte. Sunt foarte bucuros că reușim să marcăm trei goluri într-un meci în deplasare, iar pe lângă cele trei goluri am mai avut foarte multe alte ocazii de gol. Am făcut un meci foarte bun, la mijlocul terenului am câștigat aproape toate duelurile unu contra unu, am plecat rapid în ofensivă, am avut o progresie foarte bună pe fazele noastre de atac. În apărare am mai avut unele lacune, dar în general sunt mulțumit și de ceea ce am jucat în defensivă. Un meci în care continuăm evoluțiile bune din ultimul timp, cu o singură tristețe, cartonașul roșu primit foarte ușor de Salhi în minutele de prelungire. Spun foarte ușor din vina lui, pentru că e inadmisibil să fii eliminat în prelungiri, când ai totul în control, la un corner al echipei noastre. E mare păcat pentru el în primul rând, dar și pentru noi, pentru că luând roșu direct probabil va fi suspendat două sau trei etape. E mare păcat, pentru că e un jucător exponențial pentru noi și vom avea de suferit prin faptul că nu va fi pe teren. Dar de aceea am făcut un lot echilibrat pe posturi, pentru a putea suplini orice absență. Sunt convins că la meciul de sâmbătă, cu Tunari, cel care va juca pe poziția lui Salhi o va face foarte bine”, a declarat Cosmin Stan, citat de site-ul echipei sale.

Toroc și Nortey, evidențiați. ”Apărătorii celor de la Progresul o să îi viseze mult timp de acum înainte”

El i-a lăudat pe Andrei Toroc și Bruce Nortey, primii doi marcatori ai echipei sale contra Progresului Spartac.

”De obicei nu fac evidențieri, la victorii îmi place să laud toată echipa. Într-adevăr, și azi, toată echipa a muncit și a jucat foarte bine. Dar aș vrea să evidențiez cele două aripi. Am avut foarte multe dubii în ultimele zile cu privire la cine va acoperi cele două posturi. M-am oprit la Toroc și Bruce, care au făcut un meci excelent, amândoi au reușit să marcheze, să creeze o grămadă de faze și cred că apărătorii celor de la Progresul o să îi viseze mult timp de acum înainte”, a mai adăugat principalul echipei timișene.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Progresul Spartac: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Salhi, I. Tănase – A. Toroc (Ristin 90+1′), Zaluschi (Martinov 79′), B. Nortey (Lalic 90+1′) – Paulevici (Sofran 79′). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Băluțoiu, Tismonar, Plokhotnyuk, Ghinescu.

Urmează meciul cu CS Tunari, penultima clasată în Liga 2

CSC Dumbrăvița a ajuns cu 8 puncte acumulate în acest sezon, în cinci etape, și se află pe locul 6 în Liga 2, cu golaveraj 6-4, la egalitate perfectă cu CSM Slatina, și aceasta tot o echipă fără drept de promovare.

În etapa următoare, a 6-a a Ligii 2, CSC Dumbrăvița joacă acasă, la Ghiroda, cu CS Tunari, echipă care are tot 1 punct, precum adversarul tocmai întâlnit.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Declarația lui Cosmin Stan după Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița 1-3:

Foto și video: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-si-csc-dumbravita-au-restanta-in-liga-2-19284478

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

Anda DELIU 12 Sep. 2023, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă