Trei echipe cu drept de joc în noul sezon de Liga 2 nu au primit certificarea din partea FRF! Ce urmează și cluburile care pot profita

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 16:36 Liga 2
Trei echipe cu drept de joc în noul sezon de Liga 2 nu au primit certificarea din partea FRF! Ce urmează și cluburile care pot profita

Probleme pentru patru echipe care au solicitat certificarea pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, dintre care trei cu drept de joc în campionat.

Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSM Alexandria nu au primit certificare din partea Comisiei de certificare din cadrul Federației Române de Fotbal, informează, astăzi, 12 iunie 2024, Golazo.

Toate au calea apelului, din acest motiv FRF nefăcând niciun anunț vizavi de acest proces. Apoi, în situația în care nu ar obține certificarea nici la recurs, atunci cluburile pot merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, unde în sezonul trecut a ajuns FC Brașov, fără succes însă, din acest motiv retrogradata Progresul Spartac a ajuns să fie reprimită în campionat.

Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSM Alexandria au aplicat pentru certificarea de Liga 2 și nu au obținut-o. Au calea apelului la dispoziție

Surprinzător, printre cele patru cluburi care nu au primit certificarea de Liga 2 se numără Concordia Chiajna, un club cu pretenții an de an și care s-a luptat și în ultimul sezon pentru promovarea în prima ligă, dar a terminat printr-o nouă dezamăgire, în play-out.

Pe lângă aceasta, Ceahlăul și Viitorul Pandurii au obținut și ele, sportiv, dreptul de a continua în eșalonul secund, dar au probleme cu certificarea.

În timp ce CSM Alexandia a retrogradat în Liga 3 și a continuat procesul de certificare în situația în care ar putea apărea mai multe locuri vacante în noua ediție a Ligii 2.

Aceeași sursă precizează că Progresul Spartac nu a mai depus dosarul pentru obținerea certificării, ea fiind prima retrogradată din Liga 2 în sezonul recent încheiat, cu doar patru puncte acumulate în 25 de meciuri!

Unirea Dej este prima sub linie și a primit certificarea pentru Liga 2

Este devreme pentru a face calcule de posibile înlocuitoare ale cluburilor cu probleme, mai ales că cele trei cu drept de joc asigurat în Liga 2 au calea apelului și, cel mai probabil, vor obține în cele din urmă certificarea, fie și cu o sancțiune financiară.

Altfel, în situația în care se ajunge ca cel puțin o echipă cu drept de joc în Liga 2 să nu obțină certificarea, atunci locul acesteia va fi luat de formația cu cel mai mare număr de puncte avut dintre retrogradate. Iar ordinea este următoare: Unirea Dej (27 puncte), CS Tunari (20 puncte), CSM Alexandria (13 puncte) și Progresul Spartac (4 puncte).

  • Unirea Dej a anunțat deja public că a obținut certificarea pentru Liga 2 și că este dispusă să continue la acest nivel fotbalistic în situația în care va apărea un loc vacant.

În sezonul 2024-2024, Liga 2 trece de la 20 la 22 de participante. Pentru asta, au retrogradat patru în loc de cinci echipe și vor promova din Liga 3 șase formații în loc de cinci. Pe cele cinci le știm deja, iar a șasea se va decide în curând, sâmbătă.

Șase cluburi au licență de primă ligă și doar cinci au comunicat public că au certificare de la FRF pentru a juca în Liga 2 în sezonul 2024-2025

Cu această ocazie, aflăm și de ce trei dintre cele trei cluburi cu drept de joc în noul sezon al Ligii 2 nu au anunțat nimic public privind primirea certificării.

Altfel, săptămâna trecută, CSM Slatina, CSM Reșița, CSC Dumbrăvița, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr au comunicat public faptul că au primit certificarea pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2024-2025. Ulterior, și retrogradata Unirea Dej a informat că a primit certificarea.

În noul sezon de Liga 2, unul care trece de la 20 la 22 de echipe, au dreptul să participe cluburile: FC Voluntari, FCU Craiova FC (retrogradate din SuperLigă), Corvinul Hunedoara, CSC Șelimbăr, CS Mioveni, FK Miercurea Ciuc (care au jucat în play-off-ul Ligii 2), Steaua, CSM Reșița, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Metaloglobus București, Campionii FC Argeș, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, Viitorul Pandurii Târgu Jiu (care au jucat în play-out-ul Ligii 2) și șase nou-promovate din Liga 3, cinci dintre ele fiind Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni.

Dintre acestea, FC Voluntari, FCU Craiova FC, CS Mioveni, FK Miercurea Ciuc, Chindia Târgoviște și Campionii FC Argeș au aplicat și obținut licențierea pentru SuperLigă, proces superior certificării pentru participarea în Liga 2.

Steaua și Metaloglobus nu au informat nimic despre acest proces de certificare!

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 12 Jun. 2024, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă