Unirea Dej visează la o minune: să continue în Liga 2! Comunicat despre viitorul clubului

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 14:57 Liga 2
Unirea Dej visează la o minune: să continue în Liga 2! Comunicat despre viitorul clubului

Unirea Dej a retrogradat în Liga 3, dar abia acum a venit un comunicat din partea clubului în ceea ce privește strategia pentru stagiunea 2024/ 2025! Clujenii vor trebui să refacă echipa din temelii, pentru că tot stafful tehnic și jucătorii își termină/ și-au terminat contractele, iar acum au intervenit cu o reacție prin care să lămurească, mai mult sau mai puțin, situația.

Clubul din Dej a transmis că speră la o minune, anume că o echipă nu va îndeplini criteriile pentru Liga 2 și astfel ar putea continua în divizia secundă. A primit informații că îndeplinește criteriile de certificare pentru participarea în liga a doua, dar acest aspect nu are de ce să surprindă.

Unirea Dej visează la o minune: să continue în Liga 2

Unirea Dej a sperat până în ultima clipă la salvarea sportivă, având șase rezultate pozitive la rând în Liga 2, în chiar ultimele șase etape ale întrecerii. Practic, nu a pierdut în play-out, dar a terminat doar la egalitate de puncte cu CSC Dumbrăvița, echipa pe care trebuia să o devanseze pentru a evita retrogradarea în Liga 3.

Oamenii din structura de conducere trebuie să gândească proiectul pentru ce se va întâmpla din vară, cât va investi și dacă se poate aștepta revenirea în Liga 2 atât de repede, în stagiunea care va începe în curând, dar până atunci visează că va putea evolua în eșalonul din care a retrogradat, dacă vreuna din echipe nu va înregistra criteriile de primire a certificării. Probabil speră că una din formațiile promovate din Liga 3 nu le va îndeplini.

Unirea Dej i-a liniștit pe fani și a transmis că, indiferent de divizia în care va evolua în sezonul 2024/ 2025, va încerca să facă un proiect sănătos, iar poate în curând să se lupte cu șanse reale la revenirea în al doilea eșalon fotbalistic.

FC Unirea Dej dorește să își exprime public poziția despre situația actuală a echipei:

Deși deznodământul la finalul sezonului nu a fost cel dorit și am ratat la mustață menținerea în eșalonul secund, am efectuat toate demersurile necesare pentru o eventuală participare în Liga 2. În acest sens, conducerea clubului nostru, prin președintele executiv Adrian Gavriș, a continuat procesul de certificare, iar răspunsul primit, zilele trecute, a fost unul favorabil. FC Unirea Dej a fost informată că îndeplinește din punct de vedere financiar, de infrastructură, de responsabilitate socială, de personal și juridic criteriile de a participa în eșalonul secund în sezonul 2024-2025.

Indiferent de liga în care vom evolua – fie că rămânem în Liga 2 (din motive care țin de organizarea/ certificarea altor echipe), fie că vom juca în Liga 3 – suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea și să punem bazele unui nou proiect bazat pe aceleași principii sănătoase care ne-au adus atât de multe bucurii în ultimele trei sezoane.

Comitetul Director FC Unirea Dej
7 iunie 2024”, a transmis Unirea Dej în mediul online.

Unirea Dej, ultima echipă retrogradată la finalul sezonului trecut de Liga 2

Unirea Dej a terminat play-out-ul cu patru victorii (2-0 cu CSC Dumbrăvița, 1-0 cu Metaloglobus, 1-0 cu CFC Argeș și 1-0 cu CSM Alexandria) și două egaluri (1-1 cu CSM Reșița și 1-1 cu ACSM Ceahlăul).

Dejenii au fost ultima echipă care a picat matematic în Liga 3. Anterior retrogradării Unirii Dej, din Liga 2 au picat și Progresul SpartacCSM Alexandria și CS Tunari.

Foto: Unirea Dej

Andrei PASCU 07 Jun. 2024, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă