Unirea Slobozia, Gloria Buzău, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc au licența pentru SuperLigă! Au obținut-o și două cluburi din play-out-ul Ligii 2, dar o pot arunca la gunoi

Marius ANGHEL 13 May. 2024, 12:36 Liga 2
Unirea Slobozia, Gloria Buzău, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc au licența pentru SuperLigă! Au obținut-o și două cluburi din play-out-ul Ligii 2, dar o pot arunca la gunoi

În prima zi a acestei săptămâni, luni, 13 mai 2024, după încheierea ultimei etape a play-off-ului din Liga 2 și ultimei etape a play-out-ului SuperLigii, după ce au fost stabilite cele două baraje de promovare/menținere în prima ligă, Federația Română de Fotbal a comunicat cluburile care au primit licența pentru SuperLigă, pentru participarea în sezonul 2024-2025.

Toate cele 16 echipe din prima ligă au obținut licența și pentru noul sezon, iar din Liga 2 au obținut-o șase cluburi.

Unirea Slobozia, Gloria Buzău, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc au primit licența pentru SuperLigă

Au licența pentru a evolua în SuperLigă în sezonul 2024-2025 echipele promovate direct Unirea Slobozia și Gloria Buzău, dar și cele două formații care au ajuns în barajul de promovare, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc.

Acestea din urmă trebuie să treacă în dublă manșă de FC Botoșani și Dinamo pentru a le fi utilă această licență primită. Astfel, obținerea ei o va ajuta doar pentru a continua în Liga 2, unde nu a mai aplicat pentru a primi certificarea, un proces mai ușor decât licențierea, dar și mai ieftin.

Iată că CS Mioveni a obținut licența, deși o publicație online importantă a tot insistat nu cu mult timp în urmă că are informații sigure că formația argeșeană nu o va primi. Și pe acest fond, președintele Chindiei s-a dat în stambă și a organizat o conferință de presă pentru a se lăuda că echipa sa va primi licența de primă ligă și va juca baraj de promovare în locul Mioveniului, în condițiile în care Departamentul de Licențiere al FRF nu se pronunțase nici măcar în cazul Chindiei și echipa nu era sigură că va termina play-out-ul peste Concordia, care avea drept de promovare, spre deosebire de Steaua, care a terminat grupa ca lider.

Chindia Târgoviște și Campionii FC Argeș au și ele licența pentru prima ligă, dar o pot arunca la gunoi!

Dintre echipele participante în play-out-ul Ligii 2 care au continuat să ducă la final procesul de licențiere pentru SuperLigă, în speranța că va exista cineva care nu o va primi și i-ar putea lua locul, și au obținut documentul de la FRF sunt Chindia Târgoviște și Campionii FC Argeș.

CFC Argeș s-a situat abia pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, sub CSM Reșița și Ceahlăul, iar Chindia s-a clasat abia pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului, după Steaua.

Cu alte cuvinte, Chindia și CFC Argeș pot lua licența de SuperLigă și o pot arunca la gunoi, în condițiile în care sunt marile dezamăgile ale acestui sezon de Liga 2, prin necalificarea în play-off, deși era ținteau locurile direct promovabile, și nici măcar nu au reușit să își câștige seria de play-out în care au fost repartizate!

Corvinul așteaptă licența UEFA, folositoare în cazul în care câștigă Cupa României

Altfel, la finalul lunii aprilie, FRF a anunțat că toate echipele participante în play-off-ul SuperLigii au obținut licența UEFA, deci au dreptul de a jucat în competițiile europene dacă vor prinde un astfel de loc. Acestea sunt FCSB, Farul Constanţa, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

În afară de acestea, alte trei echipe din play-out au solicitat și primit licența pentru cupele europene: SC Oțelul Galați, Universitatea Cluj și FCU Craiova FC. Ultima a retrogradat aseară în Liga 2, la braț cu FC Voluntari!

Corvinul, ca echipă din Liga 2 calificată în finala Cupei României, se află într-o situație extraordinară, astfel că și-a depus mai târziu dosarul și încă nu a primit un răspuns.

”Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, a anunțat Administrația de Licențiere a FRF.

Deși joacă în play-off-ul Ligii 2 fără să aibă drept de promovare în Liga 2, Corvinului nu i se interzice să evolueze într-o competiție europeană, chiar dacă este un club de drept public. Trebuie doar să câștige Cupa României și să obțină licența UEFA.

Iată comunicatul FRF privința cluburile care au primit licența pentru SuperLigă, sezonul 2024-2025:

”Referitor la procesul de licențiere a cluburilor solicitante de licență de participare în Superliga, pentru sezonul 2024-2025, facem următoarele precizări:

Hotărârile Comisiei de Licențiere au fost pronunțate în data de 9 mai 2024.

2. Următoarele cluburi au primit licență pentru participare în Superliga, sezonul 2024 – 2025, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară, ediția 2023:

SC Fotbal Club FCSB SA
Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
U Craiova 1948 Club Sportiv SA
F.C.V. Farul Constanţa SA
Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
Fotbal Club Rapid 1923 SA
Asociația Fotbal Club UTA Arad
Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi
Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
SC Dinamo 1948 SA
Asociaţia Fotbal Club Botoşani
Fotbal Club Voluntari SA
FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA
Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
Clubul Sportiv Mioveni
Asociaţia Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc
Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte
Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş”

Marius ANGHEL 13 May. 2024, 12:36 Liga 2
Pe aceeași temă