Principalul finanțator al Dunării Călărași, mesaj de susținere pentru club și Cristian Pustai: ”Vreau să ducem din nou echipa în Liga 1! Suporterii să aibă încredere”

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 16:26 Liga 2
Principalul finanțator al Dunării Călărași, mesaj de susținere pentru club și Cristian Pustai: ”Vreau să ducem din nou echipa în Liga 1! Suporterii să aibă încredere”

După o lungă perioadă în care nu a mai vorbit în mod public despre Dunărea Călărași, președintele Consiliului Județean Călărași, instituție care e principalul finanțator al clubului din Liga 2, transmite că vrea echipa antrenată de Cristian Pustai în prima ligă.

Vasile Iliuță e de părere că Dunărea are în acest moment un lot și un antrenor care știu ce înseamnă ”marea performanță”. Totodată, politicianul are și un mesaj către suporterii echipei.

Vasile Iliuță: ”Vreau să ducem din nou echipa în Liga 1!”

Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, își dorește ca Dunărea să promoveze din nou în Liga 1, așa cum reușea în vara lui 2018, însă unde a rămas un singur sezon, apoi retrogradând din nou în Liga 2.

”Avem un lot competitiv! Un antrenor cu o mare experiență care știe ce înseamnă marea performanță. Vreau să ducem din nou echipa în Liga 1! Suporterii să aibă încredere și să fie lângă echipă”, a spus, pentru Ediția, Vasile Iliuță (foto, alături de antrenorul Cristian Pustai).

Aceeași sursă scrie că ”apele încep să se limpezească la Dunărea Călărași, asta după ce au fost achitate la finele anului trecut anumite datorii către jucători și staff-ul tehnic”. La finalul anului trecut, antrenorul Cristian Pustai era câte se poate de sincer despre problemele financiare de la Dunărea, spunând că fotbaliștii aduși în vară nu încasaseră niciun salariu până în acel moment.

Orașul Călărași are stadion care poate organiza meciuri de Liga 1. După ce autoritățile locale au modernizat arena ”Ion Comșa” inclusiv cu nocturnă, pe stadionul Dunării evoluează meciurile de pe teren propriu și echipa din prima ligă Academica Clinceni.

Dunărea, pe locul 4 în Liga 2 și ca și calificată în sferturile Cupei României

Dunărea Călărași se află, începând de ieri, 18 ianuarie, în cantonament la Tărlungeni (Brașov), acolo unde rămâne până în data de 30 ianuarie și unde va disputa două jocuri amicale.

Cristian Pustai are la dispoziție un lot format din 28 de jucători, noutățile fiind reprezentate de mijlocașii Bodo Kanda (ex Concordia Chiajna), Luca Tache (ex Dinamo U19) și Cristian Pușcaș (ex Turris Oltul). Kanda și Pușcaș au făcut parte din lotul care au ajutat Dunărea să promoveze în Liga 1.

După 15 etape desfășurate din acest sezon de Liga 2, Dunărea Călărași ocupă locul 4 în clasament, cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri disputate. Poziția asigură calificarea în play-off-ul de promovare, acolo unde merg primele șase clasate la finalul sezonului regular.

Dunărea mai are de disputat meciuri cu Farul Constanța (acasă), CSM Reșița (deplasare), Ripensia Timișoara (a), FK Csikszereda (d), Rapid (d) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (a). Campionatul se reia în jurul datei de 20 febuarie.

Echipa din Călărași este calificată și în faza optimilor de finală ale Cupei României, în care a picat să joace cu Turris Oltul Turnu Măgurele în jurul datei de 10 februarie. Cum echipa din județul Teleorman a luat decizia să se retragă din Liga 2 și să se desființeze, iar dacă nu va reveni asupra hotărârii, atunci Dunărea se va califica automat mai departe în cupă, în sferturi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-face-cantonamentul-in-acelasi-loc-cu-petrolul-al-treilea-transfer-perfectat-este-un-jucator-care-a-fost-titular-in-sezonul-promovarii-in-liga-1-iar-urmatoarea-tinta-e-din-lotul-19165417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/date-istorice-legate-de-participantele-esalonului-secund-csm-resita-e-cea-mai-familiarizata-cu-liga-2-u-cluj-farul-si-petrolul-sunt-in-top-la-sezoane-si-puncte-acumulate-19165084

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/acum-are-loc-tragerea-la-sorti-pentru-stabilirea-meciurilor-din-8-imile-cupei-romaniei-19164666

Marius ANGHEL 19 Jan. 2021, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă