VIDEO | Cristian Pustai se teme de ce ar putea urma la Dunărea Călărași: ”Sper ca această corabie să nu devină o epavă. Nu se mai poate continua așa.” Regretul antrenorului, după un an cu rezultate peste așteptări

Andrei PASCU 03 Dec. 2020, 14:53 Liga 2

Dunărea Călărași termină 2020 pe pozițiile fruntașe în Liga 2, dar rezultatele au venit, paradoxal, pe fondul problemelor cu banii. Jucătorii n-au mai fost plătiți de luni bune, lucru recunoscut și de antrenorul Cristian Pustai (53 de ani) în câteva rânduri. Despre situația actuală, ”principalul” a vorbit la ProSport Live.

Cristian Pustai, despre problemele financiare de la Dunărea Călărași: ”Jucătorii au venit și au avut încredere în staff, au semnat niște contracte și deja e un timp lung în care nu au fost plătiți” 

Chiar dacă situația pare una critică, dat fiind faptul că în acest sezon jucătorii nu au primit un leu, Cristian Pustai are încredere că lucrurile se vor rezolva până la primul meci oficial din anul următor. Sunt promisiuni, după cum a declarat, că banii vor veni în cele din urmă.

”Jucătorii nu sunt plătiți. Suntem o echipă alcătuită din mers de la început. Jucătorii veniți în august nu au luat nici măcar un ban de la Călărași. Nu s-a primit vreun salariu, cu atât mai mult au merite jucătorii, care au dat dovadă de un caracter extraordinar.

Am creat un grup. Ar fi păcat să se strice. Eu sunt printre ultimii care mai speră. Spunem și acest lucru jucătorilor, acum cu voce mai moale. Mergem însă înainte pentru că este o muncă a întregului colectiv. E foarte greu, nu știu la ce echipă se mai întâmplă asta, dar e mult să nu te mai plătească din august.

Sper ca această corabie să nu devină o epavă, dar nici în felul acesta nu se mai poate continua. Jucătorii au venit și au avut încredere în stafful de la Călărași, au semnat niște contracte și deja e un timp lung în care nu au fost plătiți. Eu sper ca până la revenire, ianuarie, să se rezolve problemele, să începem un an calendaristic în primele șase. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, nu cred că vor rămâne foarte mulți la Călărași. Sunt moduri în care poți să ceri dreptatea. Să ajungi liber și ca antrenor și ca jucător.

Încă mai avem discuții, sunt promisiuni și eu sper că se va rezolva”, a declarat Cristian Pustai la ProSport LIVE.

Cristian Pustai consideră că e cel mai indicat ca echipele să ofere garanții la începutul campionatului 

Antrenorul Călărașiului a afirmat că e nevoie ca Federația Română de Fotbal să schimbe legislația, pentru ca astfel de probleme să nu se mai repete. A vorbit despre formarea unui fond din care jucătorii echipelor să fie plătiți în astfel de cazuri.

”Trebuie să existe garanții ale cluburilor la federație. Dacă ar fi la începutul sezonului pus jumătate din buget la Federație… pentru că până la urmă se dau banii aceia, se dau prin Comisii. S-ar evita astfel de lucruri. Ar fi acel fond care ar acoperi salariile. În câțiva ani sigur se va ajunge aici, pentru că e greu. Și în Liga 1 se întâmplă asta”, a completat Cristian Pustai.

Cristian Pustai: ”Da, sunt nemulțumit că nu suntem pe primul loc în Liga 2” 

Cristian Pustai a adus în discuție și rezultatele foarte bune obținute de Dunărea Călărași în contextul dat. A surprins însă, spunând că se aștepta chiar la primul loc.

Argumentul a fost unul simplu, anume că dacă cele două restanțe, cu ASU Poli și Turris Oltul, s-ar fi jucat la data stabilită inițial, echipa sa ar fi putut să câștige. Cu timișorenii a remizat în deplasare, scor 1-1, iar cu teleormănenii tocmai a jucat marți și a încheiat tot la scorul de 1-1.

”Da, sunt nemulțumit că nu suntem pe primul loc în Liga 2, pentru că am avut două meciuri care nu s-au jucat la timp. Ne-au încurcat puțin cele două restanțe. Au fost două egaluri, iar dacă le-am fi câștigat am fi fost pe primul loc acum. Mă refer la meciul de la Timișoara unde am parcurs jumătate din distanță și am fost întorși din drum. Apoi cel cu Turis, care, cred eu, dacă s-ar fi jucat când trebuia, altul ar fi fost rezultatul.

(N.r. – Care a fost cel mai important rezultat?) E greu de spus, pentru că importante sunt toate rezultatele. Au fost meciuri câștigate și cu Metaloglobus și cu Mioveni, meciuri grele în momente cheie. Cred că cel cu Mioveni a fost cel mai important, pentru că am ținut la distanță o echipă cu pretenții la promovare.

Pot să zic că prima repriză din meciul cu Turris, dacă înscriam, m-ar fi mulțumit. Ca număr de situații, ca viteză de joc, dar rezultatul nu a fost pozitiv. Nu a fost în totalitate pozitiv”, a mărturisit Cristian Pustai cu privire la traiectoria echipei de până acum în acest sezon.

Dunărea Călărași termină anul 2020 cu un meci în deplasare cu Universitatea Cluj, care contează pentru etapa a 15-a din Liga 2. Jocul este programat marți, 8 decembrie, de la ora 16:45.

După 14 etape, Dunărea Călărași ocupă locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 24 de puncte acumulate în 13 meciuri, fiind la trei puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

Andrei PASCU 03 Dec. 2020, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă