Primul transfer făcut de ”FC U” Craiova în această iarnă, lăudat. Nae Constantin e convins că oltenii au ales bine prin aducerea lui Arsene Luboya: ”Este un atacant de calitate”

Andrei PASCU 19 Dec. 2020, 22:04 Liga 2
Primul transfer făcut de ”FC U” Craiova în această iarnă, lăudat. Nae Constantin e convins că oltenii au ales bine prin aducerea lui Arsene Luboya: ”Este un atacant de calitate”

Atacantul Arsene Luboya (28 de ani) este primul transfer al liderului Ligii a 2-a, U Craiova 1948 SA, din această iarnă. Vârful a venit de la Fotbal Comuna Recea, unde a avut o primă parte de sezon destul de bună. Africanului născut în Congo i-a fost făcută o caracterizare din partea antrenorului Nicolae Constantin, care l-a pregătit la trupa maramureșeană.

Nicolae Constantin: ”Este un atacant de calitate” 

Constantin este convins că U Craiova 1948 SA nu a greșit prin aducerea lui Luboya, care a impresionat în prima parte a campionatului din Liga 2. Antrenorul le-a dat și câteva sfaturi oltenilor, cu privire la modul în care poate fi folosit vârful de 1.84 m.

Pentru el este un pas înainte, iar dacă cei de la Craiova l-au transferat este clar că și-au făcut niște planuri cu el. Altfel nu în transferau la ei doar de dragul de a face transferuri.

La mine Luboya juca în sistemul 4-2-3-1, iar el era jucătorul meu de bandă dreapta de atac. Poate să joace și al doilea vârf, iar în partida cu Pandurii mi-a jucat chiar și vârf împins, iar el mi-a dat și gol în acel meci. La noi a marcat doar trei goluri, dar putea să dea mai multe. Acum totul depinde de Luboya și de șansa pe care o are la o echipă care luptă pentru promovare. El este un atacant de calitate”, a spus Nicolae Constantin pentru Ediție.

Luboya, trei goluri pentru Fotbal Comuna Recea 

Luboya a fost unul dintre jucătorii importanți ai maramureșenilor, prinzând 11 meciuri, toate în Liga 2, și reușind trei goluri. ”FC U” Craiova și Arsene Luboya au căzut de acord, pe 17 decembrie, asupra unui contract pe șase luni, până la finalul campionatului. Însă, dacă atacantul african va da un randament bun, înțelegerea va fi prelungită cu un an, după cum prevede o clauză din contract.

Trecerea în Bănie reprezintă a treia echipă pentru care va juca Arsene Luboya în România. În sezonul 2019-2020, a evoluat pentru CSM Reșița.

Foto: Paul Ursachi/ Sport Pictures și Fotbal Club Universitatea 1948

 

 

 

Andrei PASCU 19 Dec. 2020, 22:04 Liga 2
Pe aceeași temă