Primele trei mutări din ”era” Daniel Niculae la Rapid! Vrea să aducă trei foști giuleșteni în poziții importante pentru a revoluționa clubul | EXCLUSIV

Victor VRÎNCEANU 07 Apr. 2021, 15:02 Liga 2
Primele trei mutări din ”era” Daniel Niculae la Rapid! Vrea să aducă trei foști giuleșteni în poziții importante pentru a revoluționa clubul | EXCLUSIV

Daniel Niculae a debutat cu dreptul ca președinte la Rapid, după victoria de ieri seară cu FK Csikszereda, scor 1-0, la Miercurea Ciuc. Oficialul giuleștean gândește acum strategia pentru Liga 1 și a contactat deja trei oameni care au mai activat în trecut la club, pentru a face parte din echipa sa.

E vorba de Grigore Sichitiu, Marius Măldărășanu și Gabi Răduță!

”Să vă fie frică, Rapid se ridică!”, este unul dintre sloganurile folosite de fanii Rapidului și care pare că prinde tot mai multă culoare după numirea legendei giuleștene Daniel Niculae în rol de președinte al vișiniilor. Rapidiștii și-au revenit in extremis în sezonul regular, au câștigat ultimele două meciuri și s-au calificat în play-off-ul de promovare.

Imediat după calificare, patronul Victor Angelescu l-a convins pe Daniel Niculae să revină în rol de președinte, informație prezentată în exclusivitate de ProSport. Acesta a acceptat și acum își pregătește strategia pentru ceea ce va însemna Rapid în perioada următoare. Conform surselor ProSport din anturajul Rapidului, Nico a discutat deja cu trei oameni cheie pe care dorește să îi aibă alături în echipa sa de conducere de la Rapid:

Grigore Sichitiu (72 de ani)

Unul dintre cei mai experimentați conducători din fotbalul românesc, Sichitiu s-a retras din fotbal în urmă cu câțiva ani. În sezonul 1998/1999 când Rapid a câștigat campionatul cu Mircea Lucescu, Sichitiu a fost unul dintre oamenii importanți din conducerea vișinie și a stat alături de ”Il Luce” pe banca giuleștenilor la toate meciurile. Nico are o relație foarte strânsă cu Sichitiu și ar dori să îl readucă la Rapid într-o funcție de consilier, pentru a profita de experiența foarte mare pe care acesta o are în special în zona de regulamente și acte.

Conform surselor ProSport, Sichitiu a evitat să dea un răspuns ferm, i-a transmis lui Nico faptul că îl va ajuta cu tot ce are nevoie, dar din umbră pentru moment. Acesta ar dori să vadă întâi că Niculae are autoritate totală la Rapid și putere decizie, abia apoi ar fi dispus Sichitiu să revină.

Marius Măldărășanu (45 de ani)

”Măldă” a fost coleg cu Niculae la Rapid în perioada 2001-2006, iar cei doi au rămas în relații extrem de strânse. Nico dorește să îl aducă înapoi pe fostul mare mijlocaș al giuleștenilor pentru a antrena echipa secundă a Rapidului.

Momentan pe acest post se află Ovidiu Burcă, dar acesta este unul dintre oamenii de care Nico se va debarasa în perioada următoare, fiind știut faptul că simbolul giuleștean a condiționat revenirea sa cu plecarea lui Burcă și Andrei Nicolescu.

Măldărășanu este liber de contract după ce a antrenat-o ultima oară pe divizionara secundă Metaloblogus, deci singurul impediment în acest moment este Burcă. Măldărășanu este și pe lista Petrolului.

Gabi Răduță (53 de ani)

Fostul mijlocaș al celor de la Sportul Studențesc, Dinamo și echipa națională și-a concentrat forțele în ultimii ani în sectorul juvenil, acolo unde a format Academia de copii și juniori a lui Dinamo. Răduță a condus Academia în perioada 2013-2020. În tot acest timp, ”câinii” s-au luptat pentru supremația sectorului juvenil din România cu Academia Gheorghe Hagi, iar roș-albii au învins de nenumărate ori fabrica de fotbaliști a ”Regelui”, în ciuda condițiilor extrem de vitrege pe care micii dinamoviști le-au avut.

Niculae l-a sunat pe Răduță și i-a propus să revină în Giulești pentru a reforma Academia, unul dintre principiile lui Nico fiind acela de a forma în viitor o echipă puternică cu jucători din propria pepinieră. Cei doi se cunosc bine din perioada în care Răduță a activat la Rapid ca manager al Centrului de copii și juniori și manager sportiv al primei echipe (2003-2006). Răduță a fost la un pas să revină la Rapid și înainte de revenirea lui Nico.

Gabi a fost contactat de Angelescu, s-au discutat datele contractului și mai trebuia să fie chemat să semneze, însă patronul Rapidului nu i-a mai dat acestuia niciun semn, informație prezentată în acel moment în exclusivitate de ProSport și confirmată de Răduță.

Se întoarce și Vasile Maftei?

Interesant este ce se va întâmpla cu fostul mare căpitan al Rapidului, Vasile Maftei. Acesta este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Nico și a plecat de la Rapid în 2018, alături de Niculae, în momentul în care Nico nu s-a mai înțeles cu conducerea giuleșteană.

În mod cert, Niculae îl are în plan și pe bunul său prieten care momentan activează ca antrenor secund în staff-ul tehnic condus de Bogdan Andone, la FC Voluntari.

Rămâne de văzut dacă Vasile va reveni în perioada imediat următoare sau din vară, când echipa ar putea fi promovată în Liga 1.

 

 

 

Victor VRÎNCEANU 07 Apr. 2021, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă