EXCLUSIV | Marius Măldărășanu a plecat de la Metaloglobus! ”Au fost anumite aspecte asupra cărora n-am mai căzut de acord”. În ce termeni s-ar întoarce și cine pregătește echipa în această perioadă

Răzvan STÎNGĂ 22 Jul. 2020, 10:34 Liga 2

Marius Măldărășanu (45 de ani) nu mai este antrenorul echipei Metaloglobus. Contractul i-a expirat din data de 31 mai și nu a mai fost prelungit, deși pe timpul campionatului Ligii 2, Măldărășanu și conducerea clubului bucureștean ajunseseră la un acord cu privire la o nouă înțelegere. Fostul mijlocaș al Rapidului a vorbit pentru Liga2.ro despre problemele care au apărut între el și Metaloglobus și de ce nu s-a mai semnat prelungirea.

Marius Măldărășanu: ”Ne înțeleseserăm pentru sezonul următor, dar au fost anumite aspecte asupra cărora nu am mai căzut de acord”

Potrivit spuselor lui Marius Măldărășanu, la mijloc au fost anumite aspecte asupra cărora cele două părți căzuseră la un acord înainte de suspendarea campionatului din cauza pandemiei, dar care ulterior nu au mai putut fi respectate. În ciuda neînțelegerilor, antrenorul pare dispus să revină asupra deciziei de a nu mai continua cu Metaloglobus, dacă punctele care au dus la despărțire vor fi îndeplinite. A avut o relație foarte bună cu oamenii cu factor de decizie în club.

Metaloglobus se pare că și-a reluat antrenamentele din urmă cu două săptămâni, de la începutul lunii iulie. Ședințele de pregătire sunt coordonate de unul dintre secunzii lui Măldărășanu, Gigel Coman (41 de ani), fostul mijlocaș al Stelei.

”Eu nu mai sunt la echipă. A expirat contractul, după care, în urma unor neînțelegeri n-am mai continuat, n-am mai semnat prelungirea. Noi ne înțeleseserăm pentru sezonul următor, dar au fost anumite aspecte asupra cărora nu am mai căzut de acord. Contractul meu a expirat pe 31 mai. Eu și Laurențiu Costache, secundul cu care am venit de la Astra, până pe 31 mai am avut contracte. Metaloglobus a început pregătirea de vreo două săptămâni cu secundul Gigel Coman, din câte știu eu. El a fost acolo când am venit eu. A fost și secundul lui Bogdan Andone.

Nu e totul închis, sunt dispus să revin. Jucătorii chiar mă vor în continuare la echipă, am vorbit cu ei în toată această perioadă. S-a format un grup, s-a format o familie aici, era o relație foarte frumoasă între mine și ei. Era bine să fie continuitate. Dar o să vedem ce o să fie. Eu îmi făcusem o strategie pentru sezonul următor. Am cerut ca toți jucătorii care își terminau contractele acum să semneze prelungirea și din câte am înțeles, marea majoritate a și semnat. Repet, nu e exclus să revin, dar trebuie să se regleze anumite aspecte.

Am avut o relație foarte bună cu conducerea. Am fost lăsat să îmi fac meseria. A fost o relație foarte bună, salariile la zi, prime la zi. Fiecare avea partea lui, atribuțiile lui. M-am simțit antrenor, mi-am făcut meseria așa cum trebuia. Nu contează că e Liga 2, că e o echipă fără suporteri”, a declarat Marius Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Marius Maldărușanu a condus Metaloglobus în sezonul de Liga 2 ”înghețat” din cauza pandemiei. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
  • Cu Marius Măldărășanu antrenor, Metaloglobus București a obținut cea mai bună clasare din istoria sa: locul 7 în Liga 2. În ediția trecută a eșalonului secund, când în partea a doua campionatului pe bancă s-a aflat actualul utist Laszlo Balint, echipa a terminat pe locul 9.

Marius Măldărășanu: ”Îmi pare rău că nu s-a luat licența și nu am jucat în play-off”

Chiar dacă, după cum a spus, a avut o relație foarte bună cu conducerea, Măldărășanu are și o urmă de regret cu privire la acest sezon. Este supărat pe faptul că echipa nu a depus dosarul de licențiere și nu a putut lua startul în play-off-ul Ligii 2.

Metaloglobus, care era la egalitate cu Rapid, se situa în Liga 2 pe locul 7, primul sub formațiile care au mers în turneul de promovare: UTA, CS Mioveni, Turris Oltul, Campionii FC Argeș, Petrolul și Rapid.

”Îmi pare rău că nu s-a luat licența și nu am jucat în play-off. Era frumos să fim și noi acolo, să jucăm meciuri cu cele mai bune șase echipe din Liga 2 la ora actuală. Am muncit și parcă era frumos să fim și noi acolo, dar asta este”, a completat Marius Măldărășanu.

Marius Măldărășanu și Marius Burcă, președintele Metaloglobusului, în momentul semnării contractului dintre cele două părți, la începutul sezonului 2019/2020.

Marius Măldărășanu a fost instalat pe banca tehnică a echipei Metaloglobus în luna iunie a anului 2019, la începutul sezonul. A condus echipa în 23 de meciuri de Liga 2 și a înregistrat zece victorii, șapte egaluri și șase înfrângeri, totalizând 37 de puncte. Anterior, Măldărășanu a mai fost antrenorul celor de la Astra, în perioada iulie-septembrie 2018, unde nu a pierdut. A avut două victorii și cinci egaluri.

  • Alte echipe din Liga 2 care și-au schimbat antrenorul în această perioadă, după ”înghețarea” campionatului din cauza pandemiei, sunt: CSM Reșița (Alexandru Pelici în locul lui Dorinel Munteanu), Ripensia Timișoara (Cosmin Petruescu în locul lui Alexandru Pelici) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Nu s-a prelungit contractul cu Cristian Lupuț. Echipa încă nu are un principal).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-din-arad-inca-o-luna-pana-la-finalizare-cum-decurg-lucrarile-fanii-echipei-uta-indignati-de-bannerele-tip-perdea-care-inchid-arena-in-spatiile-ramase-descoperite-foto-19140092

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-are-pe-masa-o-propunere-de-a-incheia-altfel-acest-sezon-competitional-din-liga-1-sa-nu-se-retrogradeze-patru-echipe-sa-promoveze-din-liga-2-nimeni-dar-absolut-nimeni-nu-va-19140074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/octavian-ursu-a-usurat-misiunea-echipei-uta-la-mioveni-cand-dai-tot-fotbalului-nu-are-cum-sa-nu-te-rasplateasca-dupa-meciul-cu-rapid-sa-deschidem-sampania-cum-a-19140051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-continua-pregatirea-pentru-atingerea-obiectivului-anuntat-promovarea-in-liga-1-mijlocasul-antonio-cruceru-e-sincer-si-recunoaste-e-greu-dupa-luni-de-pauza-dar-vrem-sa-ne-batem-la-pr-19140001

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Jul. 2020, 10:34 Liga 2
Pe aceeași temă