Președintele Chindiei, declarații haotice despre problemele clubului: ”Am aflat din presă despre memoriul lui Avram.” Despre litigiul cu Căbuz, absolut nicio explicație!?

Bogdan ISTRATE 27 Oct. 2023, 18:35 Liga 2
Președintele Chindiei, declarații haotice despre problemele clubului: ”Am aflat din presă despre memoriul lui Avram.” Despre litigiul cu Căbuz, absolut nicio explicație!?

Chindia a prefațat meciurile cu CSM Reșița, din Liga 2, și Petrolul Ploiești, din Cupa României, programate sâmbătă, de la ora 11:00, și respectiv marți, de la ora 18:00, ambele stabilite pe stadionul ”Eugen Popescu”, printr-o conferință de presă în care sala a fost aproape goală, doar doi jurnaliști locali și un cameraman fiind în fața reprezentanților clubului dâmbovițean. Explicația e simplă: aproape la aceeași oră era programată ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, iar cum cei mai mulți dintre jurnaliștii din județ au contracte cu statul, au mers unde prezența era obligatorie.

La conferința de la stadion au participat președintele clubului, Lorin Petrescu, antrenorul Vasile Miriuță, jucătorul Robert Moldoveanu și secretara-ofițer de presă Dumitru Roxana Elena.

Președintele Chindiei află din presă de litigiile clubului!?

Președintele Petrescu, numit în locul lui Cordoș de mai puțin de o lună, nu a avut un discurs propriu, nici măcar pentru zece secunde. A cerut ziariștilor să îi pună întrebări, iar răspunsurile au fost haotice, amestecate și nedemne de poziție, cu săgeți trimise, cum altfel, împotriva presei care îl face neliniștit.

La câteva zile după ce clubul a reușit, cum-necum, să anuleze depunctarea din dreptul memoriului depus de Cătălin Căbuz, Petrescu a declarat că a auzit din presă de alt caz fierbinte, deja pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, al litigului cu Costel Avram, Chindia aflându-se în iminent pericol de o depunctare de care nu ar mai putea scăpa la fel de ușor: ”Am citit și eu de dimineață prin presă. S-a plătit o tranșă, celelalte două săptămâna viitoare. Nu există niciun risc de depunctare.”

Comisia de Disciplină și Etică spune altceva și a fixat deja termen pentru 6 decembrie pentru stingerea litigului, în caz contrar urmând o depunctare inițială de două puncte.

Lorin Petrescu: ”Litigiile vin pe mail. Ne lipsește liniștea”

În totală necunoștință de cauză față de realitatea de la comisiile FRF și din club, Petrescu a acceptat că află despre problemele clubului cu foștii angajați de pe … e-mail, promițând că toate creanțele vor fi rezolvate până la finalul anului.

Ce nu a înțeles fostul vicepreședinte și sponsor, acum președinte executiv la clubul simbol al Târgoviștei și Dâmboviței, e că FRF nu așteaptă Chindia până pe 31 decembrie, iar cele mai multe dosare trebuie soluționate – a se citi plătite datoriile – în luna noiembrie. Dar s-a învățat cu plata după ce clubul e penalizat cu depunctare și apoi aranjează ca totul să fie șters cu buretele!

”Toate restanțele vor fi plătite până la 31 decembrie. Au mai venit săptămâna asta și săptămâna trecută niște litigii pe mail. Le-am dat mai departe la avocat, vom găsi soluții. Avem nevoie de liniște și unitate. Ne lipsește liniștea. Sunt fel și fel de scandaluri în presă, unele adevărate, altele mai puțin adevărate”, a fost răspunsul lui Lorin Petrescu.

În urmă cu câteva săptămâni, aceeași parte a discursului se regăsea și în cuvintele lui Vasile Miriuță, redate, la acea vreme, tot de Liga2.ro.

  • Despre litigiul cu Cătălin Căbuz, care a ținut clubul și suporterii cu sufletul la gură timp de o săptămână, președintele Lorin Petrescu nu a avut nici măcar o referire. A fost întrebat, în schimb, când va fi activ din nou site-ul Chindiei, de parcă ar avea vreo importanță asta, mai ales că echipa are o comunicare aproape inexistentă!

Multe probleme de lot pentru meciul cu CSM Reșița

Chindia are serioase probleme de efectiv înaintea jocului cu CSM Reșița, programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe ”Eugen Popescu”. Cel puțin cinci-șase jucători din lotul Chindiei nu vor fi apți pentru partida din etapa a 11-a.

”Ne așteaptă un meci foarte greu, așa cum sunt toate. Am pierdut la Hunedoara în ultimul minut. Nu avem constanță pe final. Am luat niște goluri pe greșeli individuale. Sper să fiu inspirat în alegerea primului 11. Cei doi de la CFR sunt accidentați, Matiș e accidentat și el, Dinu vine după o perioadă mai grea, sper să îl am în lot. Gîț va lipsi și el, probleme la inghinali”, a declarat principalul Vasile Miriuță la conferința de astăzi.

Miriuță a admis că va folosi multe rezerve în jocul de Cupă cu Petrolul, așa cum s-a întâmplat și cu Corvinul, în prima etapă a competiției, când s-a pierdut la Hunedoara cu scorul de 0-2.

Bilete fizice doar în ziua meciului cu CSM Reșița

Chindia va vinde bilete la case doar în dimineața meciului cu CSM Reșița, la stadionul ”Eugen Popescu”.

Președintele clubului a recunoscut că interesul suporterilor este minim: ”Am făcut o campanie împreună cu firma de ticketing, ca lumea să își cumpere online. La meciul cu Spartac ne-am dat seama că nu era nevoie să deschidem casele de bilete cu o zi înainte. Lumea e învățată la Târgoviște să vină cu o oră înainte de meci și să ia bilet. Nu are rost să generăm costuri suplimentare.”

Chindia ocupă locul 11, cu 13 puncte acumulate în zece meciuri, iar CSM Reșița se află pe poziția a 16-a, cu 10 puncte. Ambele cluburi au schimbat în acest sezon o dată antrenorul. Chindia a început pe bancă cu Dragoș Militaru, iar Reșița l-a avut pe Călin Cheregi, cu care a reușit promovarea în Liga 2. Ambii au condus echipele lor doar în primele două etape din acest campionat!

Conferința de presă în care au vorbit Lorin Petrescu, Vasile Miriuță și Robert Moldoveanu:

Capturi foto: Televiziunea Columna
Video: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-fara-sponsori-la-revenirea-acasa-dupa-4-ani-in-pribegie-19290055

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-cabuz-dupa-ce-chindia-a-primit-inapoi-punctele-scazute-19290044

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-primit-inapoi-punctele-scazute-in-urma-litigiului-cu-cabuz-19290038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bilete-mai-ieftine-la-chindia-19289948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-meci-cu-concordia-chiajna-in-etapa-11-de-liga-2-19290224

 

Bogdan ISTRATE 27 Oct. 2023, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă